Формула 1, сезон 2010
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Формула 1, сезон 2010
За да вземат повече пилоти точки. Умишлено направиха голяма разлика между първия и втория. И аз си мисля, че е безмислено, но като погледнем двете класирания по старата водач е Хамилтън с 1 точка.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стефано Доменикали написа:Моят подход, а и този на отбора, не се е променил след началото на сезона. Може би това се случи в някои други отбори. Алонсо не е пилот номер едно във Ферари, защото ние не фаворизираме единия за сметка на другия. Всеки трябва да дава всичко от себе си за отбора на пистата.

Как може да каже това нещо след целия театър, който направиха?

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Barboukov написа:Стефано Доменикали написа:Моят подход, а и този на отбора, не се е променил след началото на сезона. Може би това се случи в някои други отбори. Алонсо не е пилот номер едно във Ферари, защото ние не фаворизираме единия за сметка на другия. Всеки трябва да дава всичко от себе си за отбора на пистата.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Как може да каже това нещо след целия театър, който направиха?
честно казано екипите им на хартия са равни откъм персонал и техника.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кой колко двигателя има преди Сингапур?!
Марк Уебър - Ред Бул - 2
Люис Хамилтън - Макларън - 1
Фернандо Алонсо - Ферари - 0
Дженсън Бътън - Макларън - 1
Себастиан Фетел - Ред Бул - 1
Фелипе Маса - Ферари - 0
Нико Розберг - Мерцедес - 1
Роберт Кубица - Рено - 2
Михаел Шумахер - Мерцедес - 1
Адриан Сутил - Форс Индия - 1
Рубенс Барикело - Уилямс - 2
Камуи Кобаяши - Заубер - 1
Виталий Петров - Рено - 2
Нико Хюлкенберг - Уилямс - 1
Витантонио Лиуци - Форс Индия - 1
Себастиан Буеми - Торо Росо - 1
Хайме Алгуерсуари - Торо Росо - 1
Хейки Ковалайнен - Лотус - 1
Лукаш ди Граси - Върджин - 1
Ярно Трули - Лотус - 1
Тимо Глок - Върджин - 1
Бруно Сено - Испания Рейсинг - 1
Сакон Ямамото - Испания Рейсинг - 1
Ник Хайдфелд - Заубер - Ще използва 9ти двигател и наследява наказанието от 10 места, наложено на Де ла Роса.
Положението на Ферари не изглежда никак розово. Ако им се наложи да сменят мотор в последните 5 старта получават наказание, което намалява шансовете за титлата.
Сега си мисля кое ще е по-добре: Да използват друг мотор и наказание и каране на пълна газ или използване на стари ограничени агрегати. При второто риска за повреда е по-голям и няма да имат мощност да натискат, а само ще пазят стартовата позиция.
Марк Уебър - Ред Бул - 2
Люис Хамилтън - Макларън - 1
Фернандо Алонсо - Ферари - 0
Дженсън Бътън - Макларън - 1
Себастиан Фетел - Ред Бул - 1
Фелипе Маса - Ферари - 0
Нико Розберг - Мерцедес - 1
Роберт Кубица - Рено - 2
Михаел Шумахер - Мерцедес - 1
Адриан Сутил - Форс Индия - 1
Рубенс Барикело - Уилямс - 2
Камуи Кобаяши - Заубер - 1
Виталий Петров - Рено - 2
Нико Хюлкенберг - Уилямс - 1
Витантонио Лиуци - Форс Индия - 1
Себастиан Буеми - Торо Росо - 1
Хайме Алгуерсуари - Торо Росо - 1
Хейки Ковалайнен - Лотус - 1
Лукаш ди Граси - Върджин - 1
Ярно Трули - Лотус - 1
Тимо Глок - Върджин - 1
Бруно Сено - Испания Рейсинг - 1
Сакон Ямамото - Испания Рейсинг - 1
Ник Хайдфелд - Заубер - Ще използва 9ти двигател и наследява наказанието от 10 места, наложено на Де ла Роса.
Положението на Ферари не изглежда никак розово. Ако им се наложи да сменят мотор в последните 5 старта получават наказание, което намалява шансовете за титлата.
Сега си мисля кое ще е по-добре: Да използват друг мотор и наказание и каране на пълна газ или използване на стари ограничени агрегати. При второто риска за повреда е по-голям и няма да имат мощност да натискат, а само ще пазят стартовата позиция.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
През днения ден се появи едно много интересно интервю с Роберт Кубица. Много сходно изказване с това на Алонсо дни, преди да бъде обявен за пилот на скудерията в Япония.
formula1.sportal.bg
Именно в Сингапур миналия сезон Фернандо бе засечен да излиза от моторхоума на кончетата в невероятно настроение и 4 дни по-късно бе обявен трансфера. Чудя се, дали и с Кубица ще стане така. Внимателно ще наблюдавам поляка този уикенд.
Чета всички слухове и клюки, но най-важното е да печелим. Всички пилоти сме тук за това. За да постигнем това обаче ни трябва най-добрия болид. В момента съм в Рено и съм фокусиран изцяло върху работата си с тях. Заедно работим в полза на екипа. През 2011 година искам да се боря за световната титла, така че ще видим какво ще правим. Ферари е уникален отбор. Емоцията и историята, които обвиват тима от Маранело са невероятни. Всеки пилот иска да се състезава за тях.
formula1.sportal.bg
Именно в Сингапур миналия сезон Фернандо бе засечен да излиза от моторхоума на кончетата в невероятно настроение и 4 дни по-късно бе обявен трансфера. Чудя се, дали и с Кубица ще стане така. Внимателно ще наблюдавам поляка този уикенд.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
За Райко няма ли някакви новини, че не издържам вече

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re5Pec7 написа:За Райко няма ли някакви новини, че не издържам вече![]()
![]()
![]()
Райко обмисля да се върне в Картинга

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re5Pec7 написа:За Райко няма ли някакви новини, че не издържам вече![]()
![]()
![]()
Има, и то лоши. Рено са намерили нов руски спонсор до края на 2010 година. Но ако Кубица отиде във Ферари, то Маса отива в Рено. Петров може да остане заради спонсорите. И както Рено не са отбор, който се интересува повече от спонсорски приходи, отколкото добри резултати ще видим как ще стане такъв.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По последна информация на formula1.sportal.bg Кубица отива във Ферари, а Маса в Заубер. Обаче на мен не ми е ясно как ще стане при условие, че Кобаяши има нов договор, а Петър Заубер иска да задържи Хайдфелд. Къде ще кара Маса тогава?
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа:По последна информация на formula1.sportal.bg Кубица отива във Ферари, а Маса в Заубер. Обаче на мен не ми е ясно как ще стане при условие, че Кобаяши има нов договор, а Петър Заубер иска да задържи Хайдфелд. Къде ще кара Маса тогава?
докато няма официално потвърждение, всичко това са слухове с цел увеличаване тиража на списанията...
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой не казва нищо за свободните тренировки
Червените защо мълчат? 

- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Шумахер: Няма да се отървете от мен!
Михаел Шумахер няма да напуска Формула 1. 41-годишният германец отхвърли поредната вълна слухове, че ще спре със спорта заради слабия сезон в Мерцедес.
"Ще го кажа по друг начин - няма да се отървете от мен", заяви Шумахер преди свободните тренировки за Гран при на Сингапур. Седемкратният световен шампион се завърна във Формула 1 в началото на този сезон, но до момента не успя да се качи на подиума и е едва 9-и в класирането при пилотите. "Тук става въпрос за процес. В Бенетон ми трябваха 4 години, за да стана шампион. Във Ферари бяха 5. Надявам се тук да стане по-бързо и още през 2011 да се боря за титлата. Вече се сработих с екипа в Мерцедес и съм сигурен, че може да стана шампион", допълни Шумахер.
Източник: в-к "7 Дни Спорт"
Михаел Шумахер няма да напуска Формула 1. 41-годишният германец отхвърли поредната вълна слухове, че ще спре със спорта заради слабия сезон в Мерцедес.
"Ще го кажа по друг начин - няма да се отървете от мен", заяви Шумахер преди свободните тренировки за Гран при на Сингапур. Седемкратният световен шампион се завърна във Формула 1 в началото на този сезон, но до момента не успя да се качи на подиума и е едва 9-и в класирането при пилотите. "Тук става въпрос за процес. В Бенетон ми трябваха 4 години, за да стана шампион. Във Ферари бяха 5. Надявам се тук да стане по-бързо и още през 2011 да се боря за титлата. Вече се сработих с екипа в Мерцедес и съм сигурен, че може да стана шампион", допълни Шумахер.
Източник: в-к "7 Дни Спорт"
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Не съм ви чел но Алонсода не говорим,че на тази писта се записа в историята
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Той просто не млъква нито за миг....продължава да чете предварително подготвените си материали ....... монотонно, непоколебимо ...жестоко .....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”