Хора помагайте за избор на голф или пасат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Хора помагайте за избор на голф или пасат

Мнениеот mania » Сря 15 сеп 2010 8:07

Като гледам какво пишеш бората е за теб. Возил съм се, прекрасна кола е. Както Пасат, така и Голф 4, респективно Бора няма забележки при шофирането. До Голф 3 има неудобство - твърде далечнот окормило, без опция регулиране в дълбочина. Така че за комфорта не с епритеснявай. Бората е най-добрия компромис между Голф 4 и Пасат. Достатъчно голям багажник, симпатична визия, клими имат всички вече, сега за кожения салон ако това ти е приоритет малко не върви да мрънкаш за носачи ;) А и както много правилно каза колегта преди мен "носачит ещ еса т ипоследния проблем".
Не помня, спомена ли с каква сума разполагаш? Ако знаеш кажи, че така се чешем в стил "кое е по-вкусно - патица или пуйка"?

Потребителски аватар
Lazi
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Lazi » Пон 20 сеп 2010 21:07

хора спрях се на пасат-а сега имам едни други леко тъпи въпроси относно пасат днес ходих да гледам еин хи лине е беше горе долу в добро състояние в салона всичките въздухопроводи не се затваряха като по чудо този нито дръжката на вратата на жабката си беше наред климатроници подгряване на седалките сичко друга забалешка беше че заден десен прозорец не се отвяряше само цъкаше но не исакше да се отвори покарахме го малко до колкото беше възможно без номера но после се появи едно чукане в мотора което неможехме да си обясниме от какво + и ролките бучаха та мисълта мие според вас стрували си парите. 99г е пасата и ако ми пратят данните от ВАГ може ли някой да ми помогне с разчитането им ? благодаря предварително!

Потребителски аватар
Lazi

Мнениеот Lazi » Пон 20 сеп 2010 21:10

имам и един друг въпрос някой да каже повечко да тия дизелови мотори кой какво ще препоръча и тт данни и кой мотор от коя до коя година е нещо от сорта благодаря предварително !
1.9 L I4 AHU/AHH TDI
1.9 L I4 AVB TDI
1.9 L I4 AFN/AVG TDI
1.9 L I4 AJM/ATJ TDI

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Пон 20 сеп 2010 21:46

Тези ролки и ремъци така или инъче ще трябва да ги смениш кога я закараш във вкъщи. Това не е препорачително а абсолютно задължително. Но чукането в мотора ... Сигурен съм че ако сега отидеш няма да го има... ще са го натъпкали със добавки зада оплатнят износените части.. забрави го. Основен ремонт ще ти седне не по малко от 1500 лв. Ако успееш да го счупиш със 2000 лв. земай го прави си му основния ремонт и се наслаждавай на колата. Хубаво е да попиташ в Пасат "отдела" :Mr Green Fun за моторите не че тука няма да ти помогнат колегите ...

Потребителски аватар
Lazi

Мнениеот Lazi » Пон 20 сеп 2010 21:58

това е проблем теста беше 1 2 по една 100 метрова права и после на задна разбрах че едното каре тропа а колата се дава за 8000лева като в екстрите е че е била само на 2 собственика хора не знам ама за мен тия коли все пак са на 12-13 години такива пари за тях някакси ми не изглежда нереално нищо че все пак е Пасат мо 12 години са си тегло

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 21 сеп 2010 19:34

:!: Не! Щом нещо лопа в магазина, това означава, че си късметлия, че не е залопало, когато си го платил. Още повече за 8000 трябва да е прекрасен. Все пак е 11 годишен.

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Вто 21 сеп 2010 19:42

Здравей, колега! И аз давам глас за пасата, след като две години карах голф, вече съм на пасат б5 и съм много доволен засега. Удобен, широк, голям има място за пътницитем както и за багаж. За поддръжката още не мога да кажа кой знае какво, защото е само на няколко месеца, но всичко зависи от това колко запазен екземпляр ще си намериш. Голфа е по-лек, по-спортен (поне моя вървеше много прилично), а пасата е по-тромав, но за сметка на това е много по-удобен, стабилен, сигурен, а и возията не може изобщо да се сравнява.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”