Съвет за blow off and remus Golf 4 GTI

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
gavaza
Автомобил:
Двигател:

Съвет за blow off and remus Golf 4 GTI

Мнениеот gavaza » Вто 21 сеп 2010 19:49

Здравейте колеги, имам аз една мечта голфа да е така http://vbox7.com/play:c34fb956
Имам предвид за двата звука от клапана и ауспуха ----- http://vbox7.com/play:deea8d60 http://vbox7.com/play:eff38459&al=1&vid=1192372
Моляви даите ми савет и предложениа от каде да си взема клапан и ауспух за да постигна тоя ефект МОЛЯ
бюджета ми е ограничен около 200-200 и няколко лева
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

П.П. утре 6те му слагам чип ако има някво значение за по горе посочените и съжалявам ако темата не е за тук :да:

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Re: ДАЙТЕ САВЕТ blow off and remus Golf 4 GTI

Мнениеот mirogti1983 » Вто 21 сеп 2010 19:57

с бюджета маи няма да се оправиш .
ми то само един хубав ремус е 200-300 кинта и блоу офа ти е 100-тина .. ко праим ?

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Вто 21 сеп 2010 20:00

Колега, 200лв трябва да са ти само за блоу-оффа. Скапаните евтини блоу-оффи няма да ти свърщат работа. Трябва да търсиш рециркулационен или двубутален, незнам дали има разлика между двете, но ако сложяш обикновен блоу офф, когато надаваш газ на колата и я изключиш от скорост, тя започва да гасне! А мога да ти кажа от личен опит, че при 150км/ч да ти се сдърви волана и да ти изчезне сервото на спирачките, никак, ама никак не е хубаво усещане!
Относно ремуса, това второто клипче е доста слабо изпълнение. Лично аз никога не съм бил фен на ремусите и смених стоковите гърнета само защото се налагаше найстина. Предлагам ти, да махнеш катализатора и да заварите една права, най-обикновенна тръба, това ще ти е най-евтино! Ако не ти хареса как звучи тогава си търси ремус!
А ако не е тайна, кой ще ти слага чип? ;)

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Вто 21 сеп 2010 20:05

там с махането на катализатора ще се заиграе заради сондите че после почва да пише грешки . казвам го от опит . но си има решение де . при интерес мога да обясня на лични да не цапаме темета

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Вто 21 сеп 2010 20:09

Това с тази ламда сонда така и не ми стана ясно. При мен такова чудо беше закачено, точно до меката връзка и при махането на катализатора не повлия въобще. Незнам дали компютъра е записвал някакви грешки но колата си вървеше по същия начин.

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Вто 21 сеп 2010 20:18

има значение само ако е с две ламдо сонди . тогава втората е точно на входа на катализатора и като го изкормиш тогава започва да записва грешки

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 21 сеп 2010 20:26

Колега, кирилицата май не ти е от силните страни, след което и правилата май не си чел, а иначе по темата-за тези пари се огледай за гърне втора ръка ако държиш да е Ремус и лично бих те посъветвал да се откажеш от блоуофа, като на негово място си сложиш качествен спортен филтър примерно, тъй като автомобила ти рециркулира въздуха веднъж влязъл след MAF сензора, при което след изхвърлянето му в атмосферата чрез блоу офф-а, компа се бърка и когато връщаш педала на газта колата работи не както трябва най-общо казано.
mirogti1983 написа:има значение само ако е с две ламдо сонди . тогава втората е точно на входа на катализатора и като го изкормиш тогава започва да записва грешки

Точно така, като проблема се елиминира софтуерно или хардуерно, като втория начин е несигурен откъм ефект.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: Съвет за blow off and remus Golf 4 GTI

Мнениеот MK4 » Вто 21 сеп 2010 20:36

Хубаво марково крайно гърне Ремус или Суперспринт е 600-700-800 лв, хубав разтоварващ клапан още около 200 лв, тотал 1000 лв те оправят ако го правиш с качествени части, иначе Илиенци ;)

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Вто 21 сеп 2010 20:42

То и качествен споретен филтър пак е около 100тина лв.
Общо взето със 200лв., гадно не гадно, ама няма как да стане работата. До никъде не го оправят колегата!

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Вто 21 сеп 2010 20:53

мда може и да съм скаран с кирилицата но сефте чувам че проблема можел да се раши софтуерно . ха - обяси ни моля те как става или само си чул няакъде . :beer

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 21 сеп 2010 20:59

Нямах предвид теб за кирилицата, колега, а автора на темата, разбрал си ме погрешно, а относно решаването на въпроса софтуерно-ЦЪК, тук е малко по раздухана подобна тема, като може да отправиш въпроса си за най-подробен отговор към колегата set16v, който е регистриран и тук, но не му помня ника :wink:

Потребителски аватар
gavaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavaza » Вто 21 сеп 2010 21:20

sk. написа:А ако не е тайна, кой ще ти слага чип? ;)

утре ште разбера кои е
искате да кажете че няма никакъв начин да стане за тиа пари?
А за колко най малко левове може да стане и даите примери
не искам маркови части а такива каквито 6те го докарат почти съштото без да имам продлеми с колата и наистина даите някви примерни части с които 6те постигна ефекта :bowdown

Последна промяна от gavaza на Вто 21 сеп 2010 21:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Вто 21 сеп 2010 21:33

Колега, как утре ще разбереш кой ще ти слага чипа, бре?!?!? Това е важно! На този човек му поверяваш 1.8Т мотор! Ако направи сместа бедна, за буталата съм чувал че са към 1400лв.. не си поверявай колата така без да знаеш на кой я даваш! Разбгира се може да си попаднал на хора, които си знаят работата и дано е така, не искам да обиждам никой! Според мен най-важното нещо след чип-а е да си я закараш на Шаси-динометър. Такива има в София, Варна и Пловдив да ти видят смесите и какво е нправил твоя човек с чипа.

Иначе за блоу-офф ти казах че около 200лв, би трябвало да те оправят. Разбира се има и по-скъпи и по-евтини най-вероятно. Само незнам с поставянето как седят нещата!

Потребителски аватар
gavaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavaza » Вто 21 сеп 2010 21:43

един приятел ште ме води пти него (значи маистора е наш човек) дино 6те мина преди и след чипа а за тоя клапан някакъв саит с конкретен клапан
знам че след чипа турбото се надува и според това не трябва ли да се избира клапана на колко бара разтоварва

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Вто 21 сеп 2010 22:38

на два от клиповете са пет цилиндрови двигателите нема как с едно гърне да докараш такъв звук

Върни се в “Силов тунинг”