Помощ от колегите в Пловдив... избираме кола
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Помощ от колегите в Пловдив... избираме кола
Здравейте, колеги. Накратко: в Събота сме планирали пътешествие до Пловдив, за да пообиколим малко из автокъщите. Братовчед ми иска да си вземе кола за 3-4к лева, по принцип сме се насочили към ВАГ, ама не се знае де... Та молбата ми е ако някой колега има време и необходимите знания, може да ни удари едно рамо при избора на "нова" таратайка. Всяко инфо би ми било полезно - читави автокъщи, сервизи и т.н. из Пловдив, все пак не искаме да ни изклатят от някой сервиз и да ни кажат "перфектна е колата".
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ от колегите в Пловдив... избираме кола
на излизане от Пловдив посока Труд.Там се води горублянето на Пловдив 

- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Какъв модел търсите,че имам за продаване КР и е точно във Пловдив.Относно салоните за които говори колегата работил съм авто тапицер точно по тези салони,и няма да повярваш от какви кошове съм свалял седалки,тавани и т.н. за оправяне и на какви коли съм ги качвал след определени интервенции от страна на собствениците.По добре кола от собственик,лично мое мнение.
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, да ти кажа честно много трудна работа е тва. Преди 2 седмици търсих поло или голф3 за сестра ми и нямаше нищо което да си струва. Накрая купих голф от Самоков. Май е по добре да се разходиш до София
- stefan4o
- Контакти:
По принцип се търси от сорта на Мк3 - Голф комби или Венто. Пассат Б4. Мк2 е доста морално остарял автомобил, за да си струва човек да набие 3-4 хилядарки в такава кола. Ще ме прощават собствениците на такива, аз също карам такава, но е безсмислена такава покупка през 2010 освен, ако не става дума за луда любов или проект
Иначе може и някой Сеат, Шкода стига да си струват паричките.

- rufkata
stefan4o написа:По принцип се търси от сорта на Мк3 - Голф комби или Венто. Пассат Б4. Мк2 е доста морално остарял автомобил, за да си струва човек да набие 3-4 хилядарки в такава кола. Ще ме прощават собствениците на такива, аз също карам такава, но е безсмислена такава покупка през 2010 освен, ако не става дума за луда любов или проект![]()
Не знам защо си мислите,че МК3 е по добро от МК2 с мотор КР и от последните излезнали от завода през 91-ва но всеки има право на мнение.Успех при търсенето,дано не се набарбальокате много с някой "перфектен"екземпляр,от тези дето съм ги кърпил

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Няма какво да му мислите толкоз - за тия 3-4к лв може да вземете някоя много добра братовчедка на ФВ и ще му останат пари за регистрации,данъци и т.н.Примерно някоя Шкода Фелиция 2000г или 2001г. комби щом желаете с ел.стъкла,хидравлика,климатик,еърбег...а защо не и с газово?Съответно мотора АЕЕ 1.6 75к.с от VW и живота е песен 

- rufkata
lent написа:Няма какво да му мислите толкоз - за тия 3-4к лв може да вземете някоя много добра братовчедка на ФВ и ще му останат пари за регистрации,данъци и т.н.Примерно някоя Шкода Фелиция 2000г или 2001г. комби щом желаете с ел.стъкла,хидравлика,климатик,еърбег...а защо не и с газово?Съответно мотора АЕЕ 1.6 75к.с от VW и живота е песен
Тази 10 годишна Шкода не мислиш ли че вече е дала всичко от себе си
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега,по-скоро зависи за 10години дали магарето,което я е управлявало и е взело всичко
Освен това съм напълно убеден,че евентуално ако възникне някакъв проблем,той ще бъде решен с по-малко дадени пари,отколкото ако бъде взет автомобил от по-горен клас или по-нова година за 3-4000лв.Защото нали се сащате такъв по-нов автомобил като година за такива пари че просто някой иска да се отърве от него час по-скоро,а после да му мисли тоз който си го купи
Не задължавам никого с мнението си,все пак всеки разполага с парите си и преценя спрямо себе си 

Последна промяна от lent на Вто 21 сеп 2010 23:24, променено общо 1 път.
- rufkata
По добре да се купи евтин автомобил скъпо отколкото,скъп автомобил евтино 

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно съм съгласен,е,разбира се да не се стига до крайности - стара кола за нереално много пари - по-скоро съм на мнение,че трябва да се направи нещо като равносметка преди избора.
- stefan4o
- Контакти:
Равносметката е направена, ще се търсят коли след 1996-1997 или около тези години. Колегата с КР - моите уважения, ама вече казахме какво се търси, все пак не сме антиквари, искаме и малко глезотийки да има тая кола - клима, серво, ел. пакет и т.н. Шкодата също е много добър вариант, стига да видим такава с екстри, може би ще предпочете нея, понеже и по-нова година ще е... По принцип най-добрият вариант е Венто от последните години 1997 някъде с хубав ел.пакет и клима.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Моето впечатление от авткъщите в Пловдив е, че цените са по - високи от София и Дупница. Инак колите в цяла България са една стока, няма регион с по - запазени и свестни. Колкото до Венто, гледай поне да не е австрийско. На Венто явно е спестена някоя антикорозионна обработка, щото гният повече от Голф. В друга тема го бях писал.
Все пак зависи от конкретният автомобил.
Успех!
Все пак зависи от конкретният автомобил.
Успех!

- kukumitcin
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: AVF
rufkata написа:lent написа:Няма какво да му мислите толкоз - за тия 3-4к лв може да вземете някоя много добра братовчедка на ФВ и ще му останат пари за регистрации,данъци и т.н.Примерно някоя Шкода Фелиция 2000г или 2001г. комби щом желаете с ел.стъкла,хидравлика,климатик,еърбег...а защо не и с газово?Съответно мотора АЕЕ 1.6 75к.с от VW и живота е песен
Тази 10 годишна Шкода не мислиш ли че вече е дала всичко от себе си
Ами моята е 97г. с горе изброените екстри, мотор и мисля, че има още какво да даде от себе си

Не се заяждам или нещо подобно, просото изказвам мнение.
Ако се спрете на Фелиция огледайте добре 5-та врата за ръжда, защото там им е най-слабото място.
Успех в търсенето.
Пътя Пловив - Асеновград е като автомобилна борса

Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прескочете до Монтана там цените са по тънки от Пловдив.Лично съм се убедил в това,за качество не гарантирам всичко е до късмет и оглеждане.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”