Какво ще ми кажете за Бора?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Re: Какво ще ми кажете за Бора?

Мнениеот rufkata » Вто 21 сеп 2010 20:24

Напротив, Вентото е далеч по-внушителна кола и с по-хубава возия и визия от Голф-3.

Напълно подкрепям мнението,проблема е,че при Вентото няма такъв избор на GTI агрегати

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 21 сеп 2010 20:27

Борите има голям дефект в Турботата много лесно заминават. Преди време седя на една бензиностанция и един от Варна идва обаче отзат фърля масло яко пушилка викам тос турбото му заминало. Човека вика както си карам с 120 и се прецака. А Бората беше 2003 година комби.

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Вто 21 сеп 2010 20:33

prostakel написа:Борите има голям дефект в Турботата много лесно заминават. Преди време седя на една бензиностанция и един от Варна идва обаче отзат фърля масло яко пушилка викам тос турбото му заминало. Човека вика както си карам с 120 и се прецака. А Бората беше 2003 година комби.

Нали се сещаш,че моторите при Голф-4 и Бора са еднакви,респективно и турбините :D

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 21 сеп 2010 20:59

Не мога да се съглася, че вентото е "внушително". Красиво е единствено когато има пластмасовите прагчета и вежди. Те обаче правят и голф 3 красив. Без тях са еднаква боза. Освен това както на негови събратя от негите години (форд орион например) задницата е малко като присадена - заострена муцуна, средношироко купе и огромна задница. Освен това таблото е променено (ужким за да се отличава от на голф), но с тия заоблени дюзи за въздуха... моля ви се. Точно тези две неща карат венто да не достигне визуално превъзходство, пред голф 3, както го прави Бората пред голф 4. 1 - цялостна и компактна визия, 2 - свястно табло.

А относно това с фаровете - винаги съм се чудил защо го правят :screwy Виждал съм и голфове с вентовски фарове и обратното.

Иначе не ме разбирайте погрешно - вентото е хубава кола с явни предимства пред голфа - голям багажник, от който не се чува тропане на нещата вътре, стабилност. За возията не мога да кажа, защото на едно венто съм се возил, и разблика във возията с на моя голф не забелязах.

Общо взето си е до вкус всичко ;) Но ако венто е допълнение на голф 3, то бората е автомобил с променена визия, респективно характер. Наистина, леко напомня на дамска кола, но не ми пука, бих си я взел веднага.

miroslav55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslav55 » Вто 21 сеп 2010 21:27

И аз мисля че вентото е по добър от голфа.Карам голф 3 2000/16V и съм много доволен от него,върви порядачно,тунингова се добре и изглежда добре но ако избирам между послаби двигатели бих взел венто.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 21 сеп 2010 21:52

TiL написа:темата е "Какво ще ми кажете за Бора?" Венто е на светлинни години от бора! Колега лапай бората!!! и поне 2.0
:да:

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 21 сеп 2010 21:59

И аз ако имах повече пари щях да си взема Бора защото е оптималния вариянт между голфа и пасата ! 100% съм за БОРА , най-вече заради багажника ,който просто липсва при спортните болиди като Голф heavy metal zork

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 21 сеп 2010 22:21

Има Бора с 4х4 /халдекс

Потребителски аватар
mitko kabelcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko kabelcheto » Сря 22 сеп 2010 8:03

+ 1 глас за БОРА :да:

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Сря 22 сеп 2010 11:19

Колега, купи си каквото на теб ти харесва, защото после ти ще си я караш, а относно големина на багажници и тем подобни то тогава комби е още по-добре, а миниван е идея отгоре след това бус и т.н.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 22 сеп 2010 13:05

Бората не беше ли USA производство с джетата ?

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 22 сеп 2010 13:39

prostakel написа:Борите има голям дефект в Турботата много лесно заминават. Преди време седя на една бензиностанция и един от Варна идва обаче отзат фърля масло яко пушилка викам тос турбото му заминало. Човека вика както си карам с 120 и се прецака. А Бората беше 2003 година комби.

Момче, не спираш да ме изумяваш напоследък mhihi

По темата - бората си е голф 4 с раница на гърба. Технически са почти еднакви - с всичките си предимства и недостатъци. Всичко зависи от личните предпочитания и вкусове на колегата chochita.

Потребителски аватар
deadmaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadmaker » Сря 22 сеп 2010 14:08

Колега , аз съм с Бора от няколко месеца . За сега съм доволен и тъй като от техническа гледна точка са еднакви с Голф 4 , няма да говоря за двигател и т.н . Моето мнение е , че и двата модела са достатъчно красиви за класа си , но определено плюса на Бората е в купето и по-точно казано в багажника - един прост факт - тази година пътувах към морето с още четирима човека , т.е. бяхме 5-ма , а багажникът пре спокойно побра 3 куфара и два стабилно големи сака :)
ПП: Вземи това , което на теб ти допада повече , защото багажника се преживява :)
ПП2 : Все пак глас за Бора:)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”