Защита от крадци.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Re: крадци

Мнениеот Muku » Сря 22 сеп 2010 14:43

Моят пък няма нито централно, нито аларма! :)
Нямам и аудио. Нищо няма - само се движи :)
Затова не се притеснявам много - много от кражби. Даже съм казвал на колеги: "Ако решат да я крадат, да звъннат поне да им дам и ключа!" :)

Моето мнение колеги е, че ако крадеца реши да отвори колата - ще го направи! Дори и на платен паркинг да е или пък да има 4 централни!

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Сря 22 сеп 2010 14:58

Решението е наистина платен паркинг - солено е, но си заслужава спокойствието :drunk

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Сря 22 сеп 2010 15:09

На мен ми харесва идеята с тромба от локомотив и компресорче вързана към алармата, в Ибей ги има за по 100 доларе...
http://www.youtube.com/watch?v=knSLXx2U_mg

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 22 сеп 2010 15:22

Аз харесвам идеята за скриване на жилото на предния капак.Като посегне копеленцето в тъмното за добре познатата дръжчица да ме хване за дедовия.Мой приятел от "контингента" го беше прекарал на BMW 5ца да се отваря от багажника.Харесвам и алармите с gps/gsm модули с независимо захранване които гасят двигател и докладват къде/какво се случва с колата.Всичко от изброеното до тук касае коли които не представляват краен интерес за грабеж и са паркирани до жилището:страна спалня с отворен прозорец.

Потребителски аватар
go4o.m
Автомобил: VW POLO
Двигател: AMF 2001

Мнениеот go4o.m » Сря 22 сеп 2010 15:55

ще ми отворят капака само със флекс колкото и да искат не могат да ми разгадаят системите защото е много просата като тях те са научени само на "заучени" положения.Имам любителска камера със нощно снимане ще я вържа да записва директно на лаптопа дано хвана нещо ще е като в National Geographic -фотосафари на диви животинки.Снимките и видеото ще ги публикувам първо тук.Ако са ясни тежко и горко на среднощните"фотомодели"
всеки опарен ще си го изкара на тях.

Потребителски аватар
live_for_passat

Re: Защита от крадци.

Мнениеот live_for_passat » Сря 22 сеп 2010 17:16

Тая тромба вдига целия блок, а ако ми се прецака датчика за перката на радиатора и алармата свири постоянно незнам колко тухли ще изяде колата :D но все пак е защитена от крадци :012:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 22 сеп 2010 17:28

live_for_passat написа:Тая тромба вдига целия блок, а ако ми се прецака датчика за перката на радиатора и алармата свири постоянно незнам колко тухли ще изяде колата :D но все пак е защитена от крадци :012:

Но не и от тухли mhihi ... а и за тромбата няма ли да трябва компресор и някакъв резервоар за сгъстен въздух... Да се чудиш и нея къде да я слагаш :)

Потребителски аватар
live_for_passat

Мнениеот live_for_passat » Сря 22 сеп 2010 19:47

Ами на око бутилките в Ибей са 50х20 см, в багажника между буферчето, газта и клетката за малко прасенце се връзва идеално :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 22 сеп 2010 22:05

zdravko_jett написа:
Mihailov78 написа:Руски пиропатрон с 5 секунден приятен предупредителен сигнал. До като загрее за какво му пее зумера ще тича на криво с разпрани гащи към Пирогов :evil:

колега обясни малко за това

Това е патрон със сгъстен въздух на който е поставено метално шило и се монтира под шофьорската седалка. Задейства се от теглото на седналия, предупреждава с приятен сигнал, че скоро ще гръмне. Който не знае за какво е сигнала, го чака посещение на Спешно отделение. Некой спец по аларми може да ти обясни по-подробно. Пожелавам на всеки джабмазин да седне на подобна защита :twisted: :twisted: :twisted:

desislav69
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот desislav69 » Сря 22 сеп 2010 22:12

Седя си в пасата и разучавам Ваг Кома и си пускам някъв тест на инструментите, гледам как мърдат стрелкички, мигат лампички и изведнъж като изсвири някъв клаксон в купето подскочих и щях да счупя лаптопа. Къде е този клаксон и как се задейства не знам, но ми изкара акъла.

Потребителски аватар
go4o.m

Мнениеот go4o.m » Пет 24 сеп 2010 11:41

Снощи пак посегнаха на колата ми този път ми свалиха броните барабар с предният номер сега ходих в 9рпу да подам жалба сигурно крадците са се ядосали че съм свалил аудиото и съм "заварил"предният капак и да не си тръгнат с празни ръце са ми отмъстили.Имам сериозн съмнения че са чели тази тема и ми отмъщават.Та за в бъдеще внимавайте какво пишете.Меду другото на връщане видя на 2 места останки от строшени стъкла сигурно са тарашили яко.и сега моето послание към крадците:Кръв да серете майкави нещастна боклуци каквото изкарате за хапчета да ги давате(ама не за дрога) бял ден да не видите ръцете ви да исъхнат

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Пет 24 сеп 2010 11:55

Снощи пак посегнаха на колата ми този път ми свалиха броните барабар с предният номер сега ходих в 9рпу да подам жалба сигурно крадците са се ядосали че съм свалил аудиото и съм "заварил"предният капак и да не си тръгнат с празни ръце са ми отмъстили.Имам сериозн съмнения че са чели тази тема и ми отмъщават.Та за в бъдеще внимавайте какво пишете.Меду другото на връщане видя на 2 места останки от строшени стъкла сигурно са тарашили яко.и сега моето послание към крадците:Кръв да серете майкави нещастна боклуци каквото изкарате за хапчета да ги давате(ама не за дрога) бял ден да не видите ръцете ви да исъхнат

Сори за ядовете, но оправия с тия боклуци няма и да набараш някой и да го накажеш както заслужава се появяват други боклуци :(
Сега се сещам за един познат, който на вилата си беше вложил много желязо и беше бронирал прозорци и врати супер здраво и ....бях влезнали крадците през стената с бойни чукове и след това и тухлите, които са изкъртили бяха гепили. От тогава я заключва с малко китайско катинарче с тънки халкички :shock .

Потребителски аватар
go4o.m

Мнениеот go4o.m » Пет 24 сеп 2010 16:54

прекачам снимка на броните някой ако ги види някъде поне номера да ми върне

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 24 сеп 2010 17:24

Кръв да серете майкави нещастна боклуци каквото изкарате за хапчета да ги давате(ама не за дрога) бял ден да не видите ръцете ви да исъхнат

И за дрога да ги дадат пак бива защото не след дълго измират като кучета,двама приятели съм погребал,наркомани.Та нека си се друсат момчетата :mrgreen: ,дрогата не прощава вярвайте ми.Ако не дрогата рано или късно някъде ще ги отстрелят като грозен дивеч :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Сори за щетите брат,дано поне номерата се появят от някъде.

Потребителски аватар
go4o.m

Мнениеот go4o.m » Пет 24 сеп 2010 17:33

Който намери нещо обещавам да му направя една стена с декоративна мазилка-рафаело креос или нещо подобно

Върни се в “Направи си сам!”