Вибрации в обтегача на пистовият ремък
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Re: Вибраци в обтегача на пистовият ремък
Е значи щом макар и трудно приплъзва-ролката все още работи,но това скърцане......хм,тръгнала ще да е на към блокаж май.Гледам вибрирането-нормално е засега,ако има проблем то движи като автоматична шевна машина,много бързо и поне 1-1.5 см. ход.Може и да кара още доста,знае ли човек,но просто го наблюдавай по-често,другия вариант е организирай смяна и........от 90 до 150 лв. примерно 

На моята Октавия 2 2.0ТДИ които е идентичен с на колегата. Ролката е сменена преди 20 000 км с ИНА и точно това скърцукане се чува при въртене ж срещуположната посока само че при мен не е нужен голям момент на обратен ход, върти си се лекичко назад но скърца. Много ме е яд дадох 100 лв за тая уж оригинална ролка. Ще я чакам да блокира все пак и пак нова. И вибрации няма нито милиметър в обтегача само скърцането. дано съм бил полезен
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Аз искам да попитам, ако въпросната шайба на динамото е фрайлайф и е блокирала или просто е развалена и си иска смяната в това положение може ли да влияе на работата на динамото, т.е. да не ми зарежда както трябва или дори изобщо?
- RadoShopa
- Контакти:
tih написа:Аз искам да попитам, ако въпросната шайба на динамото е фрайлайф и е блокирала или просто е развалена и си иска смяната в това положение може ли да влияе на работата на динамото, т.е. да не ми зарежда както трябва или дори изобщо?
Някъде прочетох,може и в тая тема да е по-назад,от колега със същият проблем-Да,има влияние според него и според мултицет,а според мен също-логично е,свободното въртене на динамото се "спъва"...!Па може и да не е така

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Ами всъщност в петък ще кажа със сигурност при мене дали ми е оказвало влияние, а имам такива съмнения, защото точно преди 2 месеца смених пистовия ремък с всичките ролки и направих пълна ревизия на динамото (реле-регулатор, колектор и 2 лагера) и всичко беше ок, но от 1 седмица имам ужасни вибрации и просвирварне от към динамото, така че в петък ще пиша пак.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Силно се притеснихи аз имам едно скрибучене в началото като запаля.Ролките ги смених динамо ли ще излезе
Утре съм под буса,мале доста неща ми се струпаха наведнъж 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.И аз имам същия проблем с моето Поло 1.9СДИ Класик 98г.Първо смених обтяжния механизъм на пистовия ремък защото се беше разбил.После смених и пистовия ремък (сложих гейтс),но сега пак се чува едно свирене от към ремъка.Прочетох цялата тема но не можах да разбера за тази шайба на алтернатора,дали моята е инерциоонна или не и дали е блкирала или не.Моля за съвети и помощ.Предварително благодаря.Двигателя е АЕY
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблема е следния.Като дам газ и се чува едно чегъртане м/у 1400-1500 оборота после изчезва и се чува пак от 3000-3400 оборота. Докато се чува това чегъртане се получава някъв резонанс и алтернатора вибрира. Лагерите на алтернатора са сменени преди около 5000км та възможно ли е проблема да идва от ролката. Тоя шум и вибрации ги има и когато падат оборотите пак в същите диапазони. Някой имал ли е същия проблем?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Смених въпросната ролка на динамото и сега моторчето мърка, ролката ми струваше 115лв. за едно парче желязо 

- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
При мен това дрънчене го има много одавна но беше много леко и като загре изчезвва. Сега като е студена дрънчи ужасно, а като загрее съвсем леко намалява. Като включа климатика дрънченето напълно изчезва. Ако продължа сега да си карам така може ли да стане нещо?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Dobromirski написа:Колеги , за да не сменяте обтегачи, и за да не пишете , че са слабото място на двигателите ни .....
- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
нов обтегач на пистовият ремък и пак проблем
Здравейте.
Преди половин година започна едно тракане и един приятел със сервиз, каза че е от въпросната обтягаща ролка. Той имаше втора употреба от морга и я сложи. Няколко месеца по-късно скъсах пистовия ремък и се задвижих едвам, едвам до едино арабче на симеон в сервиза му да каже диагнозата.
ДИАГНОЗАТА - каза ми че тази ролка обтагащата, където са ми я сменили седяла на криво и това бил проблемът. Купих нов механизъм комплект с ролката в него и нов ремък, смени го и имаше едни вибрации като от кора. Върнах се в сервиза и ми каза че са от въпросната ролка и нямало как да се оправи, защото имало някакъв луфт.Като го натисне с една дълга отверка докато работи колата и утихва. Карах си аз с вибрациите и не ми пукаше както каза той, докато вчера не се оказах със скъсан ремък само след 4 месеца след смяната на обтегач с нов ремък. Четох тук, но съмненията са ми мнго. Възможно ли е да е бил менте ремъка който съм купил - непомня марка, или в действителност е от алтернаторната ролка. Сега ще мина до някой сервиз, но ми писна да се влача и да ми сменят във всеки сервиз по нещо и да не е от него. Та няма да се разсърдя ако дадете мнение за неволите ми.
Преди половин година започна едно тракане и един приятел със сервиз, каза че е от въпросната обтягаща ролка. Той имаше втора употреба от морга и я сложи. Няколко месеца по-късно скъсах пистовия ремък и се задвижих едвам, едвам до едино арабче на симеон в сервиза му да каже диагнозата.
ДИАГНОЗАТА - каза ми че тази ролка обтагащата, където са ми я сменили седяла на криво и това бил проблемът. Купих нов механизъм комплект с ролката в него и нов ремък, смени го и имаше едни вибрации като от кора. Върнах се в сервиза и ми каза че са от въпросната ролка и нямало как да се оправи, защото имало някакъв луфт.Като го натисне с една дълга отверка докато работи колата и утихва. Карах си аз с вибрациите и не ми пукаше както каза той, докато вчера не се оказах със скъсан ремък само след 4 месеца след смяната на обтегач с нов ремък. Четох тук, но съмненията са ми мнго. Възможно ли е да е бил менте ремъка който съм купил - непомня марка, или в действителност е от алтернаторната ролка. Сега ще мина до някой сервиз, но ми писна да се влача и да ми сменят във всеки сервиз по нещо и да не е от него. Та няма да се разсърдя ако дадете мнение за неволите ми.
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
За да можем да ти помогнем пиши код на мотора,год. на колата и т.н.!
- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
Мотора е афн 110к.с. 1998г. Сега ходих на ремонт оказа се както и изчетох дотук, че е блокирала ролката на алтернатора.
Смениха я, но ми казаха че напрежението до сега е падало върху обтягащата ролка и въпреки че преди 3 месеца съм я сменил, пак била заминала и трябвало пак да я сменям. В действителност има малък наклон който се вижда и с просто око и според майсторите задължително трябва да се смени за да неизлезе отново ремъка от нея и да се скъса. Дали може наистина да изкочи от улеите при положение че сега ролкат на алтернатора не е блокирала.
Смениха я, но ми казаха че напрежението до сега е падало върху обтягащата ролка и въпреки че преди 3 месеца съм я сменил, пак била заминала и трябвало пак да я сменям. В действителност има малък наклон който се вижда и с просто око и според майсторите задължително трябва да се смени за да неизлезе отново ремъка от нея и да се скъса. Дали може наистина да изкочи от улеите при положение че сега ролкат на алтернатора не е блокирала.
- RadoShopa
- Контакти:
PASSATTD1982 написа:Мотора е афн 110к.с. 1998г. Сега ходих на ремонт оказа се както и изчетох дотук, че е блокирала ролката на алтернатора.
Грешката ти е било,че още в началото не си сложил нова ролка.....и аз така направих и се бръкнах с допълнителните 225 лв.+ 85 лв. за алтернаторната впоследствие

Според мен щом казваш,че наклона не е голям и няма какво да задържа (с новата ролка)-няма как да изкочи отново от тия 4-5 канала ли бяха,стига да е здрав обтегача (ако има такъв)....просто ремъка ще си обира наклона,ноооо това е мое мнение-все пак ситуацията не е като хората...може пак да има изненада

Върни се в “Дизелови агрегати”