Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Мнениеот Supawiza » Сря 22 сеп 2010 19:34

Здравейте Колеги.
Днес правих тази процедура и за мое нещастие нестана както при повечето колеги от първия път.
Рамото което върти чистачката не се движеше изобщо на ръка,след половин час накисване и после бой с чука се скъса разбата отгоре към чистачката и край.
Изображение

Бегом към моргата и друг механизъм.За инфо в АвтоХит комплекта с поръчка оригинално 113 лева.
Интересно Dorian на снимката с използвани инструменти не виждам чук :roll: ,с какво го избива?

Последна промяна от Supawiza на Сря 22 сеп 2010 20:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 22 сеп 2010 19:44

Много гаден дефект имат тея голфетки в тея чистачки. Мойте и те бяха блокирали самоче аз я закарах накрая на майстор, защото се мъчих 2 дена и неможах сичко се беше заварило вътре и ме беше страх да не почупя нещо. За сега са добре ще видим до като кога ще издържат.

Обаче има и един друг проблем с тая гадна кора махнах после още 1 път и от тогава неще и неще да се уплътнява добре към стъклото се има някво разтояние м/у стъклото и тая кора. Махах я чистих я със сичко и не става това гадното каналче там нещо се базика. Явно като я махнеп 2 3 пъти и заминава.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Сря 22 сеп 2010 20:01

prostakel написа:Много гаден дефект имат тея голфетки в тея чистачки. Мойте и те бяха блокирали самоче аз я закарах накрая на майстор, защото се мъчих 2 дена и неможах сичко се беше заварило вътре и ме беше страх да не почупя нещо. За сега са добре ще видим до като кога ще издържат.

Обаче има и един друг проблем с тая гадна кора махнах после още 1 път и от тогава неще и неще да се уплътнява добре към стъклото се има някво разтояние м/у стъклото и тая кора. Махах я чистих я със сичко и не става това гадното каналче там нещо се базика. Явно като я махнеп 2 3 пъти и заминава.

Напръскай тая издадената част която влиза в канала с ВД или нещо смазващо,после натискаш не къде е канала ами малко по-надолу и тя щрака!

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 22 сеп 2010 20:24

кората има като нормално 1-2 милиметра разстояние до стъклото.Но ако е повече просто не си почистил малкото каналче от пръст и прах.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 22 сеп 2010 20:28

Ем няма чистих целия накал бърках вътре с отретка да искарам боклуците после с водоструйка и пак не става. Тряа да видя колегата дето вика с това ВД 40 може и стане.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 23 сеп 2010 15:35

prostakel написа:Ем няма чистих целия накал бърках вътре с отретка да искарам боклуците после с водоструйка и пак не става. Тряа да видя колегата дето вика с това ВД 40 може и стане.

При мен също беше проблем връщането на кората и честно казано не я върнах като хората... 3-4 месеца след това сменях целия преден джам и в кобра го наместиха. Един въпрос имам - спомняте ли си тая кора към стъклото задължително ли се махаше за да се стигне до филтъра на купето?

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 23 сеп 2010 15:45

Маха се само малката кора която е с четири видии :wink:

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 23 сеп 2010 17:41

golfmk1 написа:Маха се само малката кора която е с четири видии :wink:

Точно така, както казва колега и е в лява част на кората има 4 еврейски звезди развиват махаш кора и виждаш филтъра (ако има такъв :063:)

VTP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTP » Пон 20 дек 2010 9:13

Dorian, пич, :bowdown

Благодаря за пълното и изчерпателно ръководство!!!
Страхотна помощ, вече и моите чистачки са 6.

Благодаря отново! :D

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 02 яну 2011 19:32

Supawiza написа:Интересно Dorian на снимката с използвани инструменти не виждам чук :roll: ,с какво го избива?

Ами не съм използвал чук защото първо ще се потбие резбата и дори и да направиш всичко както трябва после ще имаш проблем с подбитата резба.
Удрянето с чук няма да помогне защото е клеясало здраво едното рамо и затова съм писал най-сигурно е захващане на менгеме и въртене с някоя тръба или нещо подходящо напраед назад съчетано със някаква смазка и няма как да не излезе,а и няма да е тотално запекло щом моторчето го е въртяло някак си до последно.
:arrow: п.п.За пластмасата с каналчето,щом не влиза плътно значи има боклуци.Аз след идеалното му почистване с малка отверка и парцалче намазах пластмасата която влиза в каналчето с малко грес и се прибра плътно навсякъде :idea:

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Чет 06 яну 2011 21:14

Dorian написа:
Supawiza написа:Интересно Dorian на снимката с използвани инструменти не виждам чук :roll: ,с какво го избива?

Ами не съм използвал чук защото първо ще се потбие резбата и дори и да направиш всичко както трябва после ще имаш проблем с подбитата резба.
Удрянето с чук няма да помогне защото е клеясало здраво едното рамо и затова съм писал най-сигурно е захващане на менгеме и въртене с някоя тръба или нещо подходящо напраед назад съчетано със някаква смазка и няма как да не излезе,а и няма да е тотално запекло щом моторчето го е въртяло някак си до последно.
:arrow: п.п.За пластмасата с каналчето,щом не влиза плътно значи има боклуци.Аз след идеалното му почистване с малка отверка и парцалче намазах пластмасата която влиза в каналчето с малко грес и се прибра плътно навсякъде :idea:

Аз нямах под ръка менгеме, а ремонтът не търпеше отлагане, затова ползвах чук. Само, че на резбата навих няколко гайки и първо удрях в посоката на въртене, за да се раздвижи. Преди това обилно полях с ръждопреобразувател, който върши чудеса. Почистването пак с него, без никакво стържене и търкане - поливаш, изчакваш и забърсваш.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 18 фев 2011 4:30

Браво на Dorian за страхотната тема :)
Днес и аз минах по този път, след като чистачките отказаха :)
С менгеме под ръка става много лесно.

п.п Стана чудо. За пръв път от три опита си свалям кората под чистачките без да я строша :banana

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 20 фев 2011 20:06

Браво Васе,значи си успял да направиш всичко успешно без да чупиш предния прозорец този път :lol:
Както казах и на теб с менгеме е най-лесно,че първия път като правих моите чистачки измъквах едното рамо на ръка на паркинга пред нас и бая зор видях mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 21 фев 2011 15:36

Много е добра тая тема, гледам че юли 2009г съм благодарил, още ми работят чистачките добре :да:

ПП: тоя път ще ги сваля преди да запекат докрай :beer

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 22 фев 2011 22:37

Dorian написа:Браво Васе,значи си успял да направиш всичко успешно без да чупиш предния прозорец този път :lol:

след 2 строшени предни джама и две кори на сол, беше време да се науча :mrgreen:

Върни се в “Направи си сам!”