проблем с парктроника на пасат б6 2005

Техническа и сервизна информация за Passat
nikven1
Автомобил:
Двигател:

проблем с парктроника на пасат б6 2005

Мнениеот nikven1 » Съб 18 сеп 2010 19:18

Здравейте колеги,
Скоро си купих пасат б6 2005 година двигател 2.0 дизел. В началото парктроника работеше но сега не. Когато го включа ръчно или мина на задна скорост се чува звуков сигнал и индикатора за парктроника започва да мига. В книжката пише само че при такъв случай има проблем и трябва да се утиде на сервиз. Някой имал ли е подобен проблем и какви са най-често срещаните причини за него ?
Благодаря

Потребителски аватар
addic7ed
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с парктроника на пасат б6 2005

Мнениеот addic7ed » Сря 22 сеп 2010 11:08

Здравей колега, аз имах подобен проблем с моя, подобен защото на моя, при включване на задна скорост и свиреше предния датчик постоянно. и светваше и лампичката. Отидох във един сервиз и на компютъра показа кой точно датчик е, сега предстои да го купя и заменя, просто отчита със 40см по-близко разстояние от останалите датчици и това е проблема.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Сря 22 сеп 2010 20:30

nikven1 написа:Здравейте колеги,
Скоро си купих пасат б6 2005 година двигател 2.0 дизел. В началото парктроника работеше но сега не. Когато го включа ръчно или мина на задна скорост се чува звуков сигнал и индикатора за парктроника започва да мига. В книжката пише само че при такъв случай има проблем и трябва да се утиде на сервиз. Някой имал ли е подобен проблем и какви са най-често срещаните причини за него ?
Благодаря

Какъв е сигнала, непрекъснат ли? Отпред или отзад пищи?

Потребителски аватар
borislav7
Автомобил: B6
Двигател: 2.0 TDi

Мнениеот borislav7 » Сря 22 сеп 2010 20:39

При мен се получи същото когато ми прекъсваше задното говорителче.Системата се изключва изцяло и те информира,за да не останеш изненадан.Ако отидеш на диагностика веднага ще ти кажат къде е точно проблема-датчик,говорител,..

belio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belio » Чет 02 дек 2010 21:42

Аз също имам проблем с парктроника- когато купих пасата /В6/и му направих диагностика във фирмен сервиз ми казаха че проблема е само един зумър за 36 л.в. ,но когато закарах колата и смениха въпросния зумър се оказа че пак не е наред - проблема бил в някакви датчици отпред които стрували около 300лв единия.Монтьора ми каза че могли да се намерят втора употреба.Въпроса ми е къде мога да намеря такива и къде могат да ми поправят парктроника качествено.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 03 дек 2010 19:24

кажи кои то4но дат4ици, да не би тези сензори които са в бронята може само един от тяж да е.

belio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belio » Съб 04 дек 2010 12:12

Монтьора пита в магазина за двата датчика които са никелирани- отпред - слагаха си ръцете отпред пред датчиците- но не са направили точна диагностика-сега като включа на задна започва да свири и свири или докато го изключа или като потегля и ускоря.Яд ме е защото си платих диагностика и смяна на зумъра, а съм пак до никъде

Върни се в “Passat”