Днес си карах Пасата (1.8adz 1996г) и понеже беше жега - пуснах си климатика. След време взе да ми става студено дори на 1 степен, изключих го за малко (но не и вентилатора) и след 2-3 километра пак включих климатика. От отворите излезе бяла мъгла - доста. Най-напред помислих, че съм се запалил - веднага отбих и спрях. Разгледах под капака - нищо особено не забелязах. Мъглата не ми замириса на нищо, беше по-скоро като водна пара? Запалих колата при изключен климатик и вентилатор - нищо, включих вентилатора - нищо, накрая включих и климатика - пак нищо! Гледах, гледах, накрая се качих и продължих. Климатикът работеше отлично, за оставащите 2 километра до вкъщи нищо не се случи.
Търсих с търсачката, но проблемите с мъглата при колегите винаги беше при духане на топло и не можах да намеря нещо сходно. Дали и при мен е радиаторчето или е нещо от климатика? Помогнете!
Излезе мъгла от климатика ?!?!
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
- redOne
- Автомобил:
- Двигател:
danov2 написа:може да си сигурен че не е от климатика защото ако е изпуснал той първо повече нямаше да рааботи и второ фреона мирише гадно
С малка поправка: не фреона мирише гадно (защото той няма нито цвят нито мирис. Но понеже е опасен (по-тежък от въздуха и причинява задушаване, при горене отделя фосген и т.н.) се "омирисява" с допълнителни вещества за да може да се различи при теч. Същото е с битовия пропан в бутилки.
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
Дано Vaskoto 1 да е прав, че няма проблем, защото ще пътувам за морето в петък и ще ми е притеснено, ако колата има грижи. Относно конденза - не съм сигурен, че е имал време да се образува, нали вентилаторът постоянно работи.
Забравих да пробвам, ако пусна парното на "топло" какво ще се случи - утре ще пробвам и ще пиша.
Забравих да пробвам, ако пусна парното на "топло" какво ще се случи - утре ще пробвам и ще пиша.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Спокойно тази мъгла или там както я наричаш е конденз.Като си спрял климатика за известно време и да речем въздуха се циркулира само в купето т.е. не се вкарва въздух от вън ,при пускане да речем на климатика и въздух от вън то се получава за кратко конденз.А именно можеш да си го обясниш по прос начин , като отвориш във ваз хладилника какво се получава-излиза пара
,това именно се получава при рязката промяна на тем.