Излезе мъгла от климатика ?!?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Излезе мъгла от климатика ?!?!

Мнениеот passat 1.8 adz » Сря 21 юни 2006 17:26

Днес си карах Пасата (1.8adz 1996г) и понеже беше жега - пуснах си климатика. След време взе да ми става студено дори на 1 степен, изключих го за малко (но не и вентилатора) и след 2-3 километра пак включих климатика. От отворите излезе бяла мъгла - доста. Най-напред помислих, че съм се запалил - веднага отбих и спрях. Разгледах под капака - нищо особено не забелязах. Мъглата не ми замириса на нищо, беше по-скоро като водна пара? Запалих колата при изключен климатик и вентилатор - нищо, включих вентилатора - нищо, накрая включих и климатика - пак нищо! Гледах, гледах, накрая се качих и продължих. Климатикът работеше отлично, за оставащите 2 километра до вкъщи нищо не се случи.
Търсих с търсачката, но проблемите с мъглата при колегите винаги беше при духане на топло и не можах да намеря нещо сходно. Дали и при мен е радиаторчето или е нещо от климатика? Помогнете!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 21 юни 2006 18:58

недей се притеснява-нормално е.
по натам ако ми присърбят пръстите мога да обясня защо става така ама в момента така ме мързииииии... :roll: :oops:

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 21 юни 2006 19:01

Е на тва не му ли викат "конденз" :?:

danov2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danov2 » Сря 21 юни 2006 19:35

може да си сигурен че не е от климатика защото ако е изпуснал той първо повече нямаше да рааботи и второ фреона мирише гадно

Потребителски аватар
redOne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот redOne » Сря 21 юни 2006 20:33

danov2 написа:може да си сигурен че не е от климатика защото ако е изпуснал той първо повече нямаше да рааботи и второ фреона мирише гадно

С малка поправка: не фреона мирише гадно (защото той няма нито цвят нито мирис. Но понеже е опасен (по-тежък от въздуха и причинява задушаване, при горене отделя фосген и т.н.) се "омирисява" с допълнителни вещества за да може да се различи при теч. Същото е с битовия пропан в бутилки.

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Сря 21 юни 2006 23:05

Дано Vaskoto 1 да е прав, че няма проблем, защото ще пътувам за морето в петък и ще ми е притеснено, ако колата има грижи. Относно конденза - не съм сигурен, че е имал време да се образува, нали вентилаторът постоянно работи.
Забравих да пробвам, ако пусна парното на "топло" какво ще се случи - утре ще пробвам и ще пиша.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 21 юни 2006 23:25

Фреона мирише гадно и от маслото в системата.Самото масло мирише гадно.
Това за фосгена е абсолютно вярно.
Също не пушете в помещения където има изпускане на фреон - ще ви изпадат зъбите (не от взрив :)) само R600 е взривоопасен, защото е изобутан.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 22 юни 2006 19:02

Това за фосгена е абсолютно вярно.

оффтопик : това колеги се отнася за забранения вече у нас фреон R12, след 93 няма вече европеиска кола , която да е с този "Фосгенски " газ :) Така че пуши народе , пуши ;)

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Чет 22 юни 2006 19:37

juve съгласен съм, но в БГ повечето коли са именно преди 93' и все още си се използва R12.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 24 юни 2006 13:45

Спокойно тази мъгла или там както я наричаш е конденз.Като си спрял климатика за известно време и да речем въздуха се циркулира само в купето т.е. не се вкарва въздух от вън ,при пускане да речем на климатика и въздух от вън то се получава за кратко конденз.А именно можеш да си го обясниш по прос начин , като отвориш във ваз хладилника какво се получава-излиза пара :shock ,това именно се получава при рязката промяна на тем. 8) :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 10 авг 2006 16:07

Откакто прочетох тая тема 2 пъти вече ми се получава това с мъглата ,но нали вече съм подготвен та не се получи шашкане като при колегата дето му е било за сефте,полезна работа е това форума ще знаете :lol:

Върни се в “Passat”