Турбото спря да се чува?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Re: Турбото спря да се чува?!

Мнениеот the_tupan » Съб 11 сеп 2010 11:02

velinsl написа:Като я имаш динамиката не се притеснявай, че не се чува. Като почне да забива тогава е за притеснение.

Да прав си, но въпроса е защо в един момент се чуваше, а в следващия спря. Миналата седмица в петък я карах и си свиреше много приятно. Даже специално возих един приятел на отворени прозорци за да му покажа колко яко свири турбото. В събота вечерта паля, тръгвам и веднага ми направи впечатление, че не се чува. Е това за мен е загатка.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Сря 15 сеп 2010 18:31

Тия машини са луда работа колеги, на един приятел преди няколко месеца турбото му почна да вие яко изведнаж.. и така или иначе нищо не разбрахме от тая работа (1.9 тди 90 коня) моята пак изобщо не свири 1з :D :D

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Чет 16 сеп 2010 13:43

При мене до скоро над 1800 об. се усещаше, как заработва турбото и колата започва да дърпа доста повече, а сега колкото и да стигне само бръмчи и набира супер бавно, няма ряз колата. За чуване нито преди го чувах, нито сега, как да разбера дали работи ?

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Пет 17 сеп 2010 5:48

iliandj написа:При мене до скоро над 1800 об. се усещаше, как заработва турбото и колата започва да дърпа доста повече, а сега колкото и да стигне само бръмчи и набира супер бавно, няма ряз колата. За чуване нито преди го чувах, нито сега, как да разбера дали работи ?

Като за начало може да направиш една диагностика при някой, който знае какво прави и ще разбереш какво е :!:

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Нед 19 сеп 2010 22:29

Оправих си проблема, оказа, че има лоша връзка на една букса която e включена в тръбата за въздух точно след въздушния филтър, не знам, какво е точно, някаква клапа ли, дебитомер ли... Сега си върви добре колата. :)

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 20 сеп 2010 8:56

iliandj написа:Оправих си проблема, оказа, че има лоша връзка на една букса която e включена в тръбата за въздух точно след въздушния филтър, не знам, какво е точно, някаква клапа ли, дебитомер ли... Сега си върви добре колата. :)

Обикновенно там е дебитомера.

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Чет 23 сеп 2010 18:47

dancing_niki написа:
iliandj написа:Оправих си проблема, оказа, че има лоша връзка на една букса която e включена в тръбата за въздух точно след въздушния филтър, не знам, какво е точно, някаква клапа ли, дебитомер ли... Сега си върви добре колата. :)

Обикновенно там е дебитомера.

:да:

Потребителски аватар
vladidiakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladidiakov » Пон 10 сеп 2012 20:48

Колеги да споделя и моя опит. При мен положението е същото. До скоро като запалех пасатора и след няколко секунди турбото започваше да свири на празен ход. От едно известно време изобщо спря да се чува. Нито на място нито в движение, но иначе си върви колата и не влиза в авариен режим. Един колега сподели да си проверя катализатора да не е запушен. След проверката ще пиша какво било. Мисля да отворя и турбото че и аз съм с променливата геометрия.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Вто 11 сеп 2012 9:36

AGR 90 к.с. - турбото е като линейка :063: Проблеми нямам , след около 2400 оборота спирам да го чувам.Около 2000 оборота почва да съска , иначе е едно приятно фиууууу както на място така и в ниските ....Така ,че и според мен е нормално да се чува.

Върни се в “Дизелови агрегати”