Кофти проблем с WC казанче...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Кофти проблем с WC казанче...

Мнениеот JaDaWiN » Чет 23 сеп 2010 22:29

Извинявам се за малоумната тема, но преди час изпаднах в безизходица...
Купихме си с майка ми ново казанче. Монтирах го, обаче Г-образната тръба, влизаща в тоалетната чиния се оказа леко дълга, но си казах, че няма да е проблем, ако стои под лек ъгъл. Речено-сторено. Оправих всичко - не течеше от никъде и след малко майка ми ми каза, че пак тече. Поглеждам аз и онемявам: Г-образната тръбичка се е спукала на едно място. Викам си - карай - ще и сложа някаква лепенка и готово. Не знам защо реших да развъртя пластмасовата гайка, която (освен декоративна роля) притиска двете шайбики-уплътнители на тръбата, там където влиза в казанчето. Тя и преди се завиваше доста трудно. Като я завих сега се счупи. Счупи се и резбата, на която я завих (тя е част от казанчето). :cry:
Въпросът ми е: има ли начин да се залепи тръбата и да се измисли нещо за резбата? В момента съм го облепил с едно черно нещо - като пластилин, ама по лепкаво, но не вярва да издържи дълго. Някакъв материал, които да залепне за отвора?

Набързо направих картинка как точно изглеждат нещата:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Кофти проблем с WC казанче...

Мнениеот joromnt » Чет 23 сеп 2010 22:31

Тва нещо освен да го намажеш със силикон като е сухо, аз не виждам как да го оправиш.

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Чет 23 сеп 2010 22:36

Купуваш си ново казанче. А иначе, тая Г-образната тръба се реже от двете страни, за да пасне

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 23 сеп 2010 22:41

Колега има ли вариант да догодиш размерите,да го намажеш със силикон и вече сглобено да го нахлузиш към чинията?

Потребителски аватар
JaDaWiN

Мнениеот JaDaWiN » Чет 23 сеп 2010 22:48

Най ме притеснява, че от външната резба липсва парче близ 1 кв. сантиметър. И ся с тая лепкава смес съм го затапил, но не знам до кога. Със силикон не съм работил много. Мислите ли, че няма да протече?
Относно тръбата: дали този вид тръби подлежат на лепене с поялник?

Ако не пропуска със силикон веднага ще намеря отнякъде хубаво да го намажа. Лошото е, че ще се наложи на място да се прави, защото иначе няма как да вкарам тръбата, заедно с казанчето, дори да я скъся...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 23 сеп 2010 22:55

Парчето от тръбата можеш да го споиш с поялника отвътре,за да не поразиш резбата.Съответно на гайката отвън.С нож можеш да остържеш витките на резбата на гайката за да не ти е тегава.Веднъж да се завърти лесно,после сглобяваш,мажеш с прозрачен силикон за стъкло/фаянс и притягаш.Но това е завинаги-после хвърляш всичко,протече ли пак.

Потребителски аватар
JaDaWiN

Мнениеот JaDaWiN » Чет 23 сеп 2010 23:04

bobocamaro написа:Парчето от тръбата можеш да го споиш с поялника отвътре,за да не поразиш резбата.Съответно на гайката отвън.С нож можеш да остържеш витките на резбата на гайката за да не ти е тегава.Веднъж да се завърти лесно,после сглобяваш,мажеш с прозрачен силикон за стъкло/фаянс и притягаш.Но това е завинаги-после хвърляш всичко,протече ли пак.

Ясно. Утре ще се снабдя със силикон и пистолет и почвам...
Благодаря, колега! :beer

Потребителски аватар
JaDaWiN

Мнениеот JaDaWiN » Пет 24 сеп 2010 13:14

Така, колеги, току що приключих. Взех нова тръба. Тя се оказа по-къса и реших да не местя казанчето само заради тръбата, така че взех поялника и замазах цепнатините на старата. Оказа се, че българските гайки също пасвали на италиянското ми казанче, но почти. Наложи се да я изшкуря, че да се надене и на италиянската тръбЪ. Счупената резба на самото казанче я залепих с Капчица. Чаках един час и сглобих цялото съоръжение. Заради кекавите уплътнения още капва по капка две като пусна водата, но ме е страх да притегна повече гайката да не се счупи за втори път. Засега съм доволен от резултата, но няма да бързам да се радвам много много да не стане както снощи...
Благодаря отново за съветите!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”