Смяна радиаторче голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
icko0o0o
Автомобил:
Двигател:

Смяна радиаторче голф 2

Мнениеот icko0o0o » Съб 25 сеп 2010 13:26

Значи колеги предполагам е спукано радиаторчето на едната ми кола и се захванах въпреки че знаех че е трудно. Така какво направих до сега свалил съм барчето пластмасата която е под жабката пластмасата където са бушоните малката и голямата съм разкчил (тази на която се държи малката отстрани) двата болта на таблото странично към вратите също така и два такива болта отдолу под средните две духалки съответно единия под лявата духалка другия под дясната други такива болтове не виждам за момента не съм свалил жабката само,ако трябва вие ще кажете. Също така съм развил и две пластмсови болчета 10тки които са точно посредата под таблото съжалявам че така ви го обеснявам снимал съм утре ще покажа снимки за по голямо улеснение който може да помага :)

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: Смяна радиаторче голф 2

Мнениеот LuIS » Съб 25 сеп 2010 16:28

двете гайки отпред под чистачките..

Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Мнениеот predator4o » Съб 25 сеп 2010 17:34

Давай снимките и ще помагаме :beer Аз на моята съм го разглобявал поне 5 пъти :Mr Green Fun

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Нед 26 сеп 2010 11:38

А защо колега искаш да свалиш цялото табло? Заради радиаторчето ли? За него НЕ се сваля таблото!

icko0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko0o0o » Нед 26 сеп 2010 13:40

да заради радиаторчето защото е спукано предполагам, но няма нищо кажи тогава щом знаещ и без да се сваля таблото как става. Снимки след няколко часа да ми дойде само блутута

Потребителски аватар
predator4o

Мнениеот predator4o » Нед 26 сеп 2010 16:38

Колега, не знам дали си изпробвал радиаторчето за спукване, но преди всякакво разглобяване препоръчвам да направиш една проста процедура: пускаш парното при запален и загрят мотор, обръщаш го на топло и да духа към джама, ако караш с антифриз веднага ще разбереш дали е спукано по посиняването на стъклото от антифриза :idea: Пробвай този вариант и ако наистина радиаторчето е спукано ще ти обясня как да го свалиш и подмениш с ново :drunk

Едит: Колегата lino__ е прав, за смяна не се сваля таблото :012:

П.П.: В този линк ще намериш нужната информация как да смениш радиаторчето :beer

viewtopic.php?t=29384&highlight=%EF%E0%F0%ED%EE

icko0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko0o0o » Нед 26 сеп 2010 17:56

колега спукано е защото още зимата потече в краката ми и даже отнавънка съм изолирал тръбите да не ходи вода към радиаторчето в купето :) (дори сега като запуша с пръст едната тръба и надуя в другата си изпуска въздух и то не слабичко)

та на въпросът колеги няма смисъл да ги качвам снимките т.к. в тази тема 1-ва 2-ра и 4-рта снимка са еднакви като моите има съвсем малка разлика в 4рта снимка аз имам отгоре една пластмаса която беше хваната с пластмасови гаики развих ги но тя някъде нагоре продължава и не мо успях да я махна един вид до там съм стигнал утре няма да е че съм до късно на работа но др ден ще продължа с информацията от темата

само да поясня че моите жила са посредата вътре в пластмасата която е на 4-рта снимка съшата тази пластмаса сваля ли се ? и къде е самото радиаторче че не схващам нещо

Потребителски аватар
predator4o

Мнениеот predator4o » Пон 27 сеп 2010 0:21

Колега, надраскал съм ти на снимката зоните, където се разглобява:
1. Червено - въздуховод към духалките: маха се по следния начин-насочваш духалките нагоре и виждаш по една видия във всяка, развиваш ги, издърпваш духалките към теб, след това развиваш пластмасовите гайки на самия въздуховод и го издърпваш надолу и към теб.
2. Зелено - въздуховод към краката на пасажерите: отбелязал съм ти къде се намират видиите, след като ги развиеш внимателно дърпаш пластмасите съответно наляво и надясно (съединяват се посредством щипки) и пред теб остава само кутията
3. Синьо - кутията, в която стои радиаторчето: развиваш двете гайки, които са отвън на купето (зад мотора) и след това издърпваш кутията към теб и леко надолу. След като изкараш кутията навън радиаторчето е от горната й страна, захванато с 1-2 болтчета отгоре, развиваш ги и вадиш проблема ( :mrgreen: ) навън .

Е от това по-просто не можах да го обясня :Mr Green Fun . Надявам се да съм ти помогнал и тоя път да свършиш работата докрай :beer
Прикачени файлове
tn_ALIM6024.JPG

icko0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko0o0o » Пон 27 сеп 2010 17:32

колега много съм ти благодарен никой не е казал че не разбирам наистина мн добре си го обяснил точно както бих и аз го направил може би само с разликата че няма да сложа цветове благодая ти много слизам долу да го продължавам :) още веднъж мерси много :)

icko0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko0o0o » Вто 28 сеп 2010 19:19

колеги развих всичко по снимките което да попитам пластмасата която излиза с радиаторчето свързана ли е с моторчето на въздуха или трябва да се разделят по някакъв начин т.к. виждам некви там уж като скоби но това не виждам как мога да го откача иначе отвътре като го хвана се клати вече цялото с моторчето (развил съм навънка двете гайки извадил съм маркучите и съм откачил клемата за ел моторчето на въздуха) жилата как да ги извадя че ги мъчих нещо не стана ... ?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 28 сеп 2010 22:26

Колега жилата се откачат с много ровене от долу в средата където са закачени за клапите. Аз май бях измъкнал целия панел от таблото със се тях ама не си спомням вече дали беше точно така. Без да ги рзкачам. :roll: Иначе конзолата на парното излиза цялата със се моторче и сичкото му там пластмаси. Моторчето с турбината се сваля единствено ама има една щипка дето се натиска и после се завърта, за да излезне. Аз я счупих. Иначе тия щипки дето ти си гледал не разделят конзолата за по-лесно сваляне. Чак като си я свалил може да я разчарковаш с тях. mhihi Бута се всичкото панел за краката надолу плътно до мокета и се дърпа после назад. После се вади другата пластмаса с радиятора и моторчето. Ако не падне панела за краката долу до мокета, за да се издърпа после, значи се държи на още нещо. :beer А гайките отпред зад двигатела каточели бяха 3. Има една по-долу в средата. Огледай добре преди да напъваш. :wink:
Попрегледай и тук:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=11&t=29384
Успех. :lol: 8) :beer

icko0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko0o0o » Вто 28 сеп 2010 23:15

утре ще погледна за 3-та гайка може и да има наистина но колега не те разбрах за какви турбини с моторчета ми говориш и също и за тази щипка къде се намира и т.н. и още нещо предполагам трябва да се издърпа първо назад цялата пластмаса с моторчето и след това надолу към мокета се пак нали трябва да излязат болтовете от гаиките къмм двигателя а пак после как ще ги целя да ги връщам .. ненам просто :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 29 сеп 2010 8:03

Говоря ти че се вади самото моторче от пластмасовия кожух. На него е закачена една бяла турбина дето взима въздуха отпред. Там има щипка дето се натиска около него. А моторчето се завърта за да излезе от кожуха. Ако искаш случайно да си го изчистиш. Но може да го разгледаш и след като измъкнеш пластамасата. :wink:
После се сваля пластмасата дето е най-долу по средата. Тя трябва да опре на мокета, за да се измъкне. Тая духалка е само за краката и е отделна от гоната в таблото- голяма-та. :!:
Накрая вече се сваля цялата горна коруба-охлюва дето седи радиатора и всичко друго на нея. Сигурен съм че болтовете отпред бяха 3 :!:
ПП Сега гледах при мене. Значи два болта имаш отпред където влизат маркучите. Един под друг. И един от другата страна дето е моторчето.
mhihi

icko0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko0o0o » Сря 29 сеп 2010 17:30

така първо нещо не можах да го сваля защото се държеше моторчето здраво развих една пластмасова тапа която случайно видях и се извади после малко 2-3 мин гледах като теле в железница до като видях скобите за вадене но в краина сметка го извадих запуших едната дупка надух в другата изпуска въздух :) значи е спукано сега ше търся ново и после как ще сглабям целия тоо цирк просто не ми е ясно :) но все пак едно огромно благодаря на всички колеги отзовали се по моя проблем :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”