Зимни гуми DEBICA и въпрос за ЛАССА 3ta страница
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Зимни гуми DEBICA
Ласса -никога повече.На сняг са перфектни НО на мокро -голяма пързалка.На малък баир малко да е намокрило -въртя гуми като луд и не мога да отцепя.Говоря за ЛАССА сноуйес 2 Силика .И всичко това заради силикона в гумата е май
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз имам Ласса Сноуейс 2 без силикон и за мене по-добра гума за сняг няма(в ниският клас).Бащата кара с 15ки,аз с 13ки(неговите пак бяха някви сноуейс(миналата година модел),а мойте ще карат 3та зима и проблеми никви.Даже зимата си чувствам колата по-стабилна.И като ходим да се плъзгаме доста добро сцепление с леда правят и дърпат колата 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
произведени са в Полша,докато ласата е турскаrosen1212 написа:и какво и е по -доброто?
коефициентите на еластичност , износоустойчивостта, конструкцията на каркаса, брекера, технологията на производство или нещо друго?
-
- Автомобил:
- Двигател:
турска ама е по лиценз на Bridgestone
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:rosen1212 написа:и какво и е по -доброто?
коефициентите на еластичност , износоустойчивостта, конструкцията на каркаса, брекера, технологията на производство или нещо друго?
произведени са в Полша,докато ласата е турска
е и?
дебиката не знам кои ги държи,ласата е на бриджстоун. Знам много несполучливи каляски правени в Полша и доста рена и фордове правени в Турция. Не че всички тези са върха на сладоледа,но обосновката ти,че са правени еди къде си е

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Дебица е под "шапката" на Good Year 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а защо на полския Мишлен има серийни номера - защото са често рекламациите ли?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Незнам какво очаквате от най-евтините гуми като Ласа и Дебика. Аз съм с Ласа и съм напълно съм наясно с възможностите им - да ходиш на работа и на село с разумна скорост на сняг. Нищо общо нямат с Мишелин и Континентал, цената им също. По-добри са от втора употреба гуми и от летни.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Всички даваме за пример гръмките имена,но никой не казва с какво толкова превъзхождат ниския клас,особено когато,говорим за градски условия със ограничения на скоростта.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Аз само за DEBICA-та мога да се изкажа. Не става. Първата зима всичко е наред, но втората... пълен абсурд! Ако въпросът е да се закърпи положението с малко средства за този сезон, тогава става, но иначе... не е добра инвестиция. По-добре да се вложат повече пари в качествени гуми, които после да се използват 4 сезона. Разбира се, ако финансовото положение не го позволява - на втората година трябва да се има 1 (или повече) наум! Трета година с тези гуми за мен не влиза в сметките.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
107лв хич не е евтино 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм наясно с всички цени на всички гуми за всички размери, но все си мисля, че въпреки това debica-та е сред най-евтините варианти за този размер.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
както казах имах преди ласса на човека на който му продадох колата реши, че иска да му ги дам и тях - вече ще се кара за 3та година с тях и все още грайфера е мек. С 2ката с тези гуми съм се качвал по паветирана улица - после никой комшия не ми повярва, че съм се качил от там хаха никой друг не успя
)
И точно за това търся дебика защото не мога да намеря ласса

И точно за това търся дебика защото не мога да намеря ласса
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
vinixxx написа:Всички даваме за пример гръмките имена,но никой не казва с какво толкова превъзхождат ниския клас,особено когато,говорим за градски условия със ограничения на скоростта.
Недостатък е, че освен на сняг са мъка. Ласа на дъжд е все едно караш със стари гуми, приятели с дебика се оплакват от същото. Иначе втора-трета зима на сняг няма ядове. Пасата е с континентал и няма значение в какви условия караш - винаги е стабилна колата. Сега ако си взимам гуми бих взел по-хубави. Просто още със слагането на евтини зимни гуми трябва да намалиш скоростта заради нестабилността, дори да няма сняг.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Barum Polaris 2 е добра гума в този ценови клас. Дебиката е добра отначало, после има някакъв слой, все едно пластмаса и е кофти. Хвърлих такива на около 10-15к километра.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”