Проблем с кора под двигателя Г3
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с кора под двигателя Г3
Става въпрос за голф 3 1,8абс. Тъй като реших да си слагам кора под двигателя, но все не остават пари си направих една самоделна от 4мм шперплат, изрязах го, огънах го и го намазах с смола и стъкломат, че да остане огънат, по здрав и разбирасе да не се морки дървото. Горе долу пасна не е перфектна. Наложи се да се огъне още малко при процеса на монтаж и стана малко под напрежение и опря в картера. От задната страна където си има оригинално 4 дупки за захващане им направих резба за 8мм болт и отпред на другата греда пред двигателя направих 3 дупки отново с резба и захванах здраво с болтове. Зарадвах се, че всичко стана добре и вече няма да имам проблеми, а то какво стана като се качих в колата и запалих, то все едно карам дизел. Почнаха едни вибрации вътре в купето особено при повишаване на оборотите и недоумявам защо така се получи. Ако някой има някаква идея ще съм благодарен, че накрая ще се ядосам вече и ще си поръчам една кора от автосклад, но ме притеснява дали ще пасне за моя двигател отвора за картера, че ми се стрива много в страни, да не опре пак в картера, но в крайна сметка поне с малко преправяне със смола трябва да стане доста по-добре и да нямам този проблем.
Re: Проблем с кора под двигателя Г3
Защото колега, икономията е майка на мизерията.Опира някъде по двигателя и за това са вибрациите.Не че след като ги отстраниш няма да береш ядове с този шперплат но ти си знаеш най добре.Поздрави 

- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Да май няма какво да размишляваме толкова, иначе опира в картера, но дали само от там идват всичките вибрации. Той картера опира с площ колкото на монета от 1-2ст. Аз пък се сетих за нещо, да не би да се получава някаква спънка между двете греди
Толкова разправии, изглеждаше просто ама май не е така, а пък и замина кило смола и квадрат стъкломат
Поне съм научил нещо и съм доволен от това. Просто за пореден път се убеждавам, че евтиното излиза после по-скъпо, ама си викам все ще измайсторя нещо, което горе долу да ми пази двигателния отсек 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Баце може и на 1мм да опира ама опира. Това е причината за вибрациите изрежи "кората" около картера оригиналната е изрязана там 

- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Добре колега мерси за съвета ще я изрежа да видим дали ще се оправят нещата, ако се оправят ще си я оставя ако не ще я махам. Утре ще пробвам 

- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Направих няколко проби и сега като изрязах кората всичко е наред вибрациите изчезнаха. Остава само да си направя две парчета отстрани, който да стигат до подкалника и ще затворя отвсякъде, но засега и това е добре
Благодаря 

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
За въпросът ти малко по горе!
Аз съм със такава кора,няма ядове пасва си добре,само се наложи да се махне и кората под ремъците,защото опира!
Успех със тази...
Аз съм със такава кора,няма ядове пасва си добре,само се наложи да се махне и кората под ремъците,защото опира!
Успех със тази...

- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега за сега ще покарам с тази да видя как е, ама пак има леки вибрации отпред като е захваната за гредата, а не за бронята и май се убеждавам, че ще е по-добе готовата 

- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Моята е оригинална и за да не хлопа много са сложили някакво уплътнение. струва ми се дунапрен ама не съм много сигурен. сложи едно такова и нямаш грижи. 

- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси и аз си го мислех и ще взема да пробвам да видя как ще е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Покажете снимки братяаа... Дайте да видим как е дереджето с корите че ние с печките имаме най-голяма нужда от шумоизолация... Благодаря предварително... 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”