Здравей приятел! Проблема не е твой че да се притесняваш! Щом си направил договор за покупко продажба, и колата не се води на твое име, можеш спокойно да си живееш живота! А относно до колата! Има няколко варианта. Ти казваш че новият собственик не я е прехвърлил на негово име, а кара със същият номер! Колата може да се води на името на баща му или майка му, а те евентоално са от Перник и може да си я пререгистрира със същият регистрационен номер! Ако не я е прехвърлил на негово име, ще го пипнат и ще му сложат глоба!
Ако искаш да си по-сигурен, иди и даначното и продиктувай номера на колата, и ще разбереш на кое име се води! Ако случайно я водят на твое име можеш с договора за покупко продажбата да я отметнеш от твоето име, и от там насетне гонят новият собственик! Но щом казаш че имаш договор за покупко продажба, можеш да си спокоен! Незнам дали след този договор си отишъл в община Перник да отпишеш колата! Но ти си знаеш!
Не регистрирана кола в КАТ
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Не регистрирана кола в КАТ
IceHeart написа:Здравей приятел! Проблема не е твой че да се притесняваш! Щом си направил договор за покупко продажба, и колата не се води на твое име, можеш спокойно да си живееш живота! А относно до колата! Има няколко варианта. Ти казваш че новият собственик не я е прехвърлил на негово име, а кара със същият номер! Колата може да се води на името на баща му или майка му, а те евентоално са от Перник и може да си я пререгистрира със същият регистрационен номер! Ако не я е прехвърлил на негово име, ще го пипнат и ще му сложат глоба!
Ако искаш да си по-сигурен, иди и даначното и продиктувай номера на колата, и ще разбереш на кое име се води! Ако случайно я водят на твое име можеш с договора за покупко продажбата да я отметнеш от твоето име, и от там насетне гонят новият собственик! Но щом казаш че имаш договор за покупко продажба, можеш да си спокоен! Незнам дали след този договор си отишъл в община Перник да отпишеш колата! Но ти си знаеш!
Не си прочел темата като хората... човека я е отписал в общината и там не се води на негово име. В КАТ е проверил и там все още е на негово име
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:IceHeart написа:
Не си прочел темата като хората... човека я е отписал в общината и там не се води на негово име. В КАТ е проверил и там все още е на негово име
Еми в такъв случай отива в КАТ, съобщава им за тази нередност и те органите на реда ще си свършат работата! Това става чрез писмена молба в КАТ! Той като пусне такава молба, той няма никаква отговорност дори и да стане нещо с колата! Щом има документ за покупко/продажба въобще даже не трябва да се занимава с този случай! А органите на реда трябва да гонят тази работа! Ма кво се очудвам всичко може да се случи!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да събудя темата, така и не успях да отида до КАТ да пусна някаква молба, че съм я продал и вчера в пощата имах писмо от КАТ София, да се явява в петък за справка във връзка с нарушени от 19.08.2010г.
Мисля да отида, въпреки, че не са ми я дали лично и с договора за покупко-продажба да не ме търсят повече. Дано не се заяждат с мен.
Мисля да отида, въпреки, че не са ми я дали лично и с договора за покупко-продажба да не ме търсят повече. Дано не се заяждат с мен.

- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата ми си продаде колата на лизинг(не че е кой знае колко пари ,ама хората нямаха парите) преди около 2-3 месеца и преди около 10тина дни му дойде честитка...днес е ходил с договора който го накарах да направи (само са го преснимали) и са го освободили от кат...от там нататъка да се оправя новия собственик.Лошото е че те разкарват и не пише кога е станало нарушението да си спестиш ходенето и мисленето какво ли е станало,че да те викат,а в неговия случай не се знаеше дали той или новия собсвтвеник е карал колата по време на нарушението...нали понякога идват 5-6 месеца по -късно честитките....каквото и да правите с колите си никога не ги давайте на непознати без договор ,който да ви отърве в кризисни ситуации!
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти колеги!
Интересува ме каква ще е глобата в КАТ за автомобил който е купен през 2006-та година и не е прехвърлена собствеността.
Моля да си спестим критиките и въпросите защо, какво и т.н.
Поздрави!
Интересува ме каква ще е глобата в КАТ за автомобил който е купен през 2006-та година и не е прехвърлена собствеността.
Моля да си спестим критиките и въпросите защо, какво и т.н.
Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:

Marto_Polo написа:Да събудя темата, така и не успях да отида до КАТ да пусна някаква молба, че съм я продал и вчера в пощата имах писмо от КАТ София, да се явява в петък за справка във връзка с нарушени от 19.08.2010г.
Е няма такава държава

Предния път занесох договора, човека го взе маркира имената на новия собственик и каза, че той не я е регистрирал затова в техните архиви е на мое име. Каза, че това е достатъчно и няма да ме търсят повече, но уви вчера получавам ново такова писмо, за нарушение от 29.08.2010г. Е мисля вече да не ходя

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”