Гръцки полицаи свалят BG номера

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Re: Гръцки полицаи свалят BG номера

Мнениеот valsn » Вто 14 сеп 2010 11:07

Проблемът е в това много често се случва на добросъвести и отиващи на почивка, или каквото и да е, нормални български граждани, които едва ли са си предвидили тези "екстри" като разходи.Който се е озововал в непозната страна с пробем,и спешно трябващо да намери сума с няколко нули в Евро, знае на какъв стес е подложен, той и цялото му семейство.
Да не говорим че ако не можеш да платиш веднага, по някаква причина, следва един голям цирк:
Оттам насетне се влиза в един такъв доста тежък цикъл за нас: От полицията ни изпращат номерата заедно с талоните на автомобилите, в Консулството. Ние ги препращаме според възможностите си към КАТ – полицията в България. В последно време общо взето консулството лека – полека започва да се затрупва с български регистрационни табели на автомобили”, каза Лъчезар Иванов.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 14 сеп 2010 11:18

Като излезнеш от бг колана е задължителен :beat_butt2 :horror: в чуждо село и керемидите бият,както и в друга държава. death

Потребителски аватар
mirrea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirrea » Вто 14 сеп 2010 13:10

Живяла съм в Гърция 7 години и никога не ме е спирал полицай, колата ми обаче беше с гръцки номера. Относно културата на шофьорите в Гърция мога да кажа, че масово и ежедневно карат пияни, колан не слагат, с мигачите са скарани, не дават предимство на пешеходците, карат бързо и изобщо не се съобразяват с ограниченията, общо взето много нервни шофьори са в градски условия. Гърците си позволяват да шофират така по простата причина, че контрола от страна на полицията е много слаб, особено в населените места и големи градове. Имам познати гърци които шофират над 13 години, нямат книжка дори и не са спирани от полиция нито веднъж. Някой беше споменал, че в Атина за 4 години не били виждали катастрофа...хм...аз пък виждах всяка седмица. Когато съм ходила като турист с кола с бг. регистрация са ме спирали след diodia-ta преди Солун 2 пъти, никакъв проблем, спазвам правилата за движение и ограниченията и не съм имала проблеми, даже напротив полицаите се държаха любезно.
П.П. mufin, icoico много добре и точно е обяснил какво означават иконостасите(проскинитари, кандилакиа)покрай пътищата. Подвели са те...

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Чет 16 сеп 2010 21:50

rokera671 написа:Че са си супер мързеливи спор няма!Обаче имам позната ,която от 4 г. е в Атина и от нея знам ,че гърците спазват яко правилника за движение .За тия 4 години тя ми каза ,че не е видяла ПТП.
пп.Във Варна поне през ден виждам ПТП та.За съжаление преди 2 дена бях и участник. :D

колега кажи на познатата ти да иде на о4ен лекар :012: тя не видяла ПТП на 20 минути става тука не за два дена!!! :roll:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 17 сеп 2010 21:27

mladen0101 написа:
rokera671 написа:Че са си супер мързеливи спор няма!Обаче имам позната ,която от 4 г. е в Атина и от нея знам ,че гърците спазват яко правилника за движение .За тия 4 години тя ми каза ,че не е видяла ПТП.
пп.Във Варна поне през ден виждам ПТП та.За съжаление преди 2 дена бях и участник. :D

колега кажи на познатата ти да иде на о4ен лекар :012: тя не видяла ПТП на 20 минути става тука не за два дена!!! :roll:

Не можах да разбера какво имаш в предвид!!??Тя си вижда много добре и няма нужда от лекар.И не е от тия дето разтягат локуми!!!!
ПП.Сега едни мангали се върнаха от Гърция.Катастрофа ,и макар ,че са виновни гъркът им е платил осигоровките и са получили първа помощ.
Въпросът ми е-Кои от нас би го направил???По скоро би изкарал бухалка и да те довърши!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 18 сеп 2010 22:57

rokera671 написа:
Не можах да разбера какво имаш в предвид!!??Тя си вижда много добре и няма нужда от лекар.И не е от тия дето разтягат локуми!!!!
ПП.Сега едни мангали се върнаха от Гърция.Катастрофа ,и макар ,че са виновни гъркът им е платил осигоровките и са получили първа помощ.
Въпросът ми е-Кои от нас би го направил???По скоро би изкарал бухалка и да те довърши!!

Както правилно отбеляза един друг колега по-назад в темата,много типично е за нашенеца да коментира неща, които не познава лично. Та човекът си е написал под аватара къде се намира,няма кой знае каква полза да го убеждаваш какво са ти казали едни мангали че се случва под терасата му.Пък и твоята позната вероятно живее някъде на Акропола-там май наистина не е имало ПТП поне от 2500 години насам :wink:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 25 сеп 2010 14:55

Ок, сега какво правим ако аз примерно реша да ида в гърция ,карам навсякъде с ограниченията , колата ми е изрядна и ме спират за превишена скорост някъде си на удобно място, както упоменахте в темата.. Как мога да знам,че не се заяждат и не се гаврят по тоя начин с мен? Как може да се докаже,че не съм превишавал разрешената скорост а те да ме спират за обратното и да са си го измислили? Трябва да се плаща като поп в тези случай ли,когато не си виновен?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 25 сеп 2010 15:36

точно, не можеш да докажеш, ако те са решили, че си превишил скоростта

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Нед 26 сеп 2010 19:47

Stenly написа:Ок, сега какво правим ако аз примерно реша да ида в гърция ,карам навсякъде с ограниченията , колата ми е изрядна и ме спират за превишена скорост някъде си на удобно място, както упоменахте в темата.. Как мога да знам,че не се заяждат и не се гаврят по тоя начин с мен? Как може да се докаже,че не съм превишавал разрешената скорост а те да ме спират за обратното и да са си го измислили? Трябва да се плаща като поп в тези случай ли,когато не си виновен?

Ами не може да си сигурен.Аз имам една приказка която е последна от мен в този раздел -темa.Мога да ти я задам като гатанка дадена от моите дядовци :D

Грък приятел ли е Магаре добитък ли е :?: И ТАКА

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 26 сеп 2010 22:27

Любопитно ми е дали някой от оплакалите се е бил изряден? Без фолио, халогени, телефон, незакопчан колан, превишена скорост? Това за касапницата и заяждането за мен са митове и легенди. Пет пъти ходих до Гърция, после до Италия и Австрия, после минах западното крайбрежие на САЩ с кола. Нито веднъж не ме спряха, а си карах по ограничето дори +5-10км/ч. За сметка на това тук на дълъг път ако не е лошо времето да ги домързи - адски често ме спират за да се заяждат - имам ли документи, имам ли пожарогасител, преглед на газовата - все неща от по 20лв. Май проблема е в българския шофьор, не в гръцкия полицай...

Аз също мразя да спазвам ограничения, но който не ги спазва извън БГ после реве на умряло с хубав акт.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 27 сеп 2010 15:39

Аз също мразя да спазвам ограничения, но който не ги спазва извън БГ после реве на умряло с хубав акт

Точно така е, прав си колегата.
Стига сте плашили хората с тая тема.
Няма проблеми стига да не се правите на голяма работа, гърците били гадни, някой чул недочул, баба му гледала маслини там и се подигравали с нея, леля му чула че някой видял че сваляли номера....
В нормалните държави глобяват ненормалните тежкари. Карайте си нормално, както другите хора и няма да имате никакви грижи.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 29 сеп 2010 10:25

Хм,щом Гърция влиза в представите ти за нормална държава-явно спорът е безсмислен.
Относно бързото но безопасно шофиране на елините :
http://www.youtube.com/watch?v=wqBDqN1e ... re=related
Ей на такива неща се нагледах за относително кратките си престои там,може пък да съм карък,знам ли...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 02 окт 2010 17:53

icoico написа:Хм,щом Гърция влиза в представите ти за нормална държава-явно спорът е безсмислен.
Относно бързото но безопасно шофиране на елините :
http://www.youtube.com/watch?v=wqBDqN1e ... re=related
Ей на такива неща се нагледах за относително кратките си престои там,може пък да съм карък,знам ли...

Всяка седмица поне 2 пъти виждам такива гледки и даже по грозни!Тука в БГ.Колегата по горе много точно го каза -ние не спазваме а после се сърдим.Както казах ,много мои познати ходят постоянно и работят там.Никои до сега не се е оплакал от гръцките полицаи .Ако имаха проблеми ,повярваите ми щяха да го направят.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 02 окт 2010 18:07

rokera671 написа:Всяка седмица поне 2 пъти виждам такива гледки и даже по грозни!Тука в БГ.Колегата по горе много точно го каза -ние не спазваме а после се сърдим.Както казах ,много мои познати ходят постоянно и работят там.Никои до сега не се е оплакал от гръцките полицаи .Ако имаха проблеми ,повярваите ми щяха да го направят.

Зависи от гледната точка :)
Карал съм доста в Гърция и не съм имал проблем с полицаите им. Гърците(шофьорите) не ни обичат много българите :Mr Green Fun Прави ми впечатление обаче че последните 1-2 години са станали по-толерантни към нас :)
Карал съм доста и в България - колкото и неприятно да ми е че се налага да спазвам ограниченията не мога да кажа нищо лошо и за тукапните полицаи. Никой не се е заяждал без нищо, даже напротив :) Случвало ми се е да съм в нарушение и да ме пуснат :)
Отделно съм учил 4години във Варна и сериозни катастрофи не съм виждал. За 1-2 съм чувал по новините :D
Така че от моята гледна точка и в Гърция и в България положението не е толкова зле :wink:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 05 окт 2010 9:48

icoico написа:Sou poulisan paramitaki file mou Mufin, se piasanai koroido ;-)
Извинявам се за лиричното отклонение извън въпроса със сваляне на номера...

А какво ПТП е станало тук според теб:

Изображение

или пък тук
Изображение
тия иконостаси се слагат по всякакъв повод и може и да си мислиш че всичките са за ПТП, но не са.

Хм,щом Гърция влиза в представите ти за нормална държава-явно спорът е безсмислен.

То и нормалността си има градация. В този смисъл просто Гърция е много по-нормална държава от България, а не че е по-нормална от Германия например.
Трябва да не си стъпвал там за да не го знаеш.
Ето ти само един пример от днес за ненормалността на пътищата у нас.
15-годишен тийнейджър простреля с 55 сачми шеф на банков клон след лека катастрофа и скандал за предимство в Кубрат.

Така или иначе тази седмица пак съм в Гърция, дано най-накрая да видя полицай че вече три години ходя редовно и все разни хора тук (не са ходили, но са чули) ме плашат с гръцките полицаи

Върни се в “Пътеводител”