Относно запотяването на прозорците.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно запотяването на прозорците.

Мнениеот peachbaby » Пет 20 ное 2009 19:02

здравейте колеги.потенето на стъклата го има и при мен.голф 3 афт.в случая ми се губи охл.течност.не много-на месец има нема 100гр. но не съм сигурен че е от радиаторчето на парното.системата ми е пълна с антифриз който отговаря за -40градуса.когато се потят стъклата самия конденз или незнам точно какво е, но мисля че не е мазно.като истине купето не остават мазни петна или нещо подобно.а и не ми надува маркучите та да мисля че е гарнитура.това ме кара да се надявам mhihi ,че не е от радиаторчето.има ли начин да сипя нещо с особен мирис в охладителната система та като пусна вентилатора в купето да се усеща миризма?примерно ванилия или некаква есенция?как мислите,дали ще има ефект от подобно нещо?питам защото всички знаят как се сменя рад-че.благодаря.

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Вто 08 дек 2009 15:26

Колеги аз смених филтър ,който изобщо не беше за смяна,прегледах всички тапи -нямаше запушени ,накрая един маистор ми каза ,че може да е радиатор :horror: , а наккрая излезе че не мога да си пусна климатроника както трябва.Сега го пускам за предно стакло на колко си искам градуса,но не пише нищо/нито авто,нито екон/и няма никакъв проблем.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 дек 2009 10:55

свалих малкото радияторче за да го почистя и да се убедя 4е 100%не е спукано,по него имаше доста боклуци почистих го измих и вече 3та седмица не са се ипотили прозорците

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Пон 11 яну 2010 17:57

shirindeniz написа:Колеги аз смених филтър ,който изобщо не беше за смяна,прегледах всички тапи -нямаше запушени ,накрая един маистор ми каза ,че може да е радиатор :horror: , а наккрая излезе че не мога да си пусна климатроника както трябва.Сега го пускам за предно стакло на колко си искам градуса,но не пише нищо/нито авто,нито екон/и няма никакъв проблем.

най -накрая излезе,че клапана не се отваря.неможе да влиза въздух от вън.майстора търсил моторче но не могъл да намери и завързал клапана със свинска опашка и сега няма проблем.

Последна промяна от shirindeniz на Вто 12 яну 2010 21:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 12 яну 2010 20:12

BoU написа:така аз няма климатик ням ни6то само с едно голо парно колата ми е г2 ко да кайя и аз сам го миа6 проблема така зима6 един препарат за дйамове 4исти6 отвтре и сутрих ако си сам примерно сас затворени прозирци пусак6 топлото запотяжат се 4усти6 един пат с една карпа и готово по време на дайт ако е по толо времето пуска6 студеното да духа и пак се оправя работата неи мнго слойно но и аз са баркам по някога коя топлина да пусна ъспек ако сам бил полезен :mrgreen:

задача за четвъртокласници:колко са грешките в изречението?на първия ред са повече от 10.
До колегата с проблема :както писаха другите по-горе,започни от филтъра на купето

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 12 яну 2010 23:47

Превод :
Така-аз нямам климатик,нямам нищо.Само едно голо парно.Колата ми е МК2.Какво да ви кажа,и аз съм минал през този проблем.Така-взимаш един препарат за умиване на стъкла,чистиш отвътре и сутрин ако си сам в колата (мой едит) и си примерно със затворени стъкла включваш парното да духа топло,стъклата се запотяват,чистиш ги един път с кърпа и готово.В течение на деня ако прогнозата за времето е благоприятна включваш парното да духа студено и нещата пак се оправят.Не е много сложно,но и аз по някога се обърквам кой топъл въздух да ползвам-генерирания от колата или този от глобалното затопляне.Успех,дано да съм бил полезен.

:beer Колега всичко което сте описал върши работа,аз също без едно питие мога но с едно никога.Да ме простят модераторите за тоя ми пост.Клапата за циркулация омазва стъклата грозно,също и вода която не се отича през калниците а иска да влиза в парното.

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Сря 17 фев 2010 20:10

shockhead написа:
Милослав написа:
shockhead написа:Извинете - предпоследния.

А ти вместо да спамиш, ползвай бутона "Промени" :)

Е такъв бутон "Промени" на моя климатроник няма!

ахаххахахаха... Ааххах търси търси ще го намериш :Mr Green Fun
А при мен незнайно защо, не ми се запотяват нормално ами направо побеляват. Влажни едни такива. Много е криво. Имам си микрофибърна кърпа, ама нали не това е въпроса.

Потребителски аватар
PASSATTD1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PASSATTD1982 » Сря 11 авг 2010 18:58

А при мен проблема е, че се запотяват всички стъкла и остава мазен филтър, а освен това ми губи и антифриз. Не очаквам да чуя нещо различно от - радиатор на парното, но като ми го каже още някой май ще трябва да повярвам че е от него:((((

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Сря 11 авг 2010 20:00

PASSATTD1982 написа:А при мен проблема е, че се запотяват всички стъкла и остава мазен филтър, а освен това ми губи и антифриз. Не очаквам да чуя нещо различно от - радиатор на парното, но като ми го каже още някой май ще трябва да повярвам че е от него:((((

Еми защо чакаш? :?:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 11 авг 2010 20:00

PASSATTD1982 написа:А при мен проблема е, че се запотяват всички стъкла и остава мазен филтър, а освен това ми губи и антифриз. Не очаквам да чуя нещо различно от - радиатор на парното, но като ми го каже още някой май ще трябва да повярвам че е от него:((((

Колега,моя съвет е да го смениш преди да запръска сняг (докато е убаво времето).
Ако лесно се изнервяш и имаш читав майстор познат по-добре не го сменяи ти а го дай на майстора ;)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 11 авг 2010 23:52

освен това при студеното време вероятността за чупене на пластмаси е по-голяма.Щото се сваля таблото.

Потребителски аватар
PASSATTD1982
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно запотяването на прозорците.(мазен филтър)

Мнениеот PASSATTD1982 » Пон 27 сеп 2010 21:03

Момчета проблем:((( Радиатора на парното е сменен вече и познайте какво? Пак се получава мазният филтър. Майстора ми каза, че е възможно да е от изпарителя на климатроника, да се е спукал и да изпуска помалко фреон и масло от него. Та за смяната на радиатора отидоха 200 кинта и проблема си е на лице все още.
Помагайте, - (но ако е от изпарителя който струвал 400 кинта и работа още 150 май няма да го правя. Накрая да се окаже, ако го направя, че не е и от него и ще си прережа вените).

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Относно запотяването на прозорците.(мазен филтър)

Мнениеот dokros » Пон 27 сеп 2010 21:28

PASSATTD1982 написа:Момчета проблем:((( Радиатора на парното е сменен вече и познайте какво? Пак се получава мазният филтър... Накрая да се окаже, ако го направя, че не е и от него и ще си прережа вените).

Спри ,недей да си режеш вените...
...просто по въздуховодите се натаила мазнотия от антифриза от предишни течове,трябва да се разглоби цялата система и да се накисне в коресилин ,или някакъв обезмаслител-Меглио и т.н.
Ако е от фреона ,ще се губи -тя е херметически затворена система.Иди да ти долеят фреона и карай един месец на вкл.климатик и после пак провери ,дали се губи.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 28 сеп 2010 6:57

Ако не си изчистил хубаво предния джам,той е с наслоени по него изпарения от антифриза и при подходящи условия си се запотява мазно.Пробвай да го измиеш хубаво с някакъв обезмаслител,знам ли и аз с какво.Бърши го с микрофибри няколко пъти след като измиеш с обезмаслител докато цялата гняс падне.
Дано това да ти е проблема :beer

ognjano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ognjano » Вто 28 сеп 2010 12:17

Добре де, нали вече има нанотехнологии, що не пробваш да мазнеш стъклото с един такъв препарат, доколкото четох той не позволява изпотяване и отблъсква мизериите. Някъде в Раздел Реклама видях на Percenta или нещо такова, пък има и други марки. Пробвай...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”