Странен електрически проблем
Странен електрически проблем
Странен може би само за мен
Карам пасат В3. Караш си - спираш и после не можеш да запалиш.Когато дам на контакт лапите ми на таблото не светват ,а за стартера има ток и върти.Извадих буксата на клемореда дадох на късо с един кабел нобеще същото стартера завърта но лампите на таблото не светват и не пали.Откачах акомулатора да изчисти грешките ,но без резултат.като минат 2-3 часа се оправя и запалва.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен електрически проблем
Грешки няма да изчисти, защото това не е свързано с електрониката. Явно е лош контакт я в таблото с предпазителите, я в някоя букса или в контактния ключ, но за да се даде отговор, без да се провери колата, трябва да е масов проблем, за който аз не съм и чувал, а карам такъв Б3. Като пробва на клемореда, на всички клеми ли даде ток? Има едно силово реле, т.н. Х-реле. То е след контактния ключ по веригата и е вероятно да е от него. Намира се на таблото с предпазители, но не знам на кое място беше.
Не е клеморед- смених го /по много лесен и прост начин/ но проблема остана.А да проверявям всеки кабел охххххххххххх.............
-
- Автомобил:
- Двигател:
gogovil написа:Не е клеморед- смених го /по много лесен и прост начин/ но проблема остана.А да проверявям всеки кабел охххххххххххх.............
По-скоро си провери връзките към "маса"-възможно е да се е разхлабило някъде.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
може да е маса,може да е проблем с релето,което разтоварва контактния ключ,може да е кофти връзка на някой от изводите на таблото с предпазителите или вътре в самото табло с предпазителите (и това ми се е случвало - окислена пресовка между две съединени писти в самото табло) и .т.н. гадни електрически проблеми по връзките.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Махай имобилайзера на алармата 
Релето му е свършило курса!

Релето му е свършило курса!