Привет колеги. Решил съм да вземам поло на жена ми. По-точно 1.9 SDI, 2001-2002г. Бих искал, колегите с такива автомобили да споделят мненията си относно този двигател, и поддръжка на колата като цяло. За да знам какво евентуално да гледам, че нищо не разбирам от дизели. Този ще е първия в семейството.
Моля без излишни коментари! Предварително благодаря!
Поздрави!
Росен Райнов
Въпрос за Polo 1.9 SDI
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за Polo 1.9 SDI
Значи насочи се към раздел "Дизелови агрегати" ! Потърси някъде кода на двигателя и намери в търсачката със сигурност има писано за него.Като цяло са много корави машини,двигателя е вечен
.Проблемни части са скоростите като цяло,шумни са и имат доста вибрации в купето.Но ако попаднеш на читав екземпляр -проблеми никакви 
.Проблемни части са скоростите като цяло,шумни са и имат доста вибрации в купето.Но ако попаднеш на читав екземпляр -проблеми никакви 
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моят съвет е да се насочиш към дизелово поло с турбо.Вървят повече, предницата е по-лека и щади окачването, разхода е по-малък.Поздрави, Велизар
За поддръжката можеш да ме питаш лично ...
Чч
Колеги, може ли някой да сподели колко точно излизат смяната на ролките и ремака/ремаците + смяна на масло?
Толкова малко хора ли го карат този двигател, та никой не пише?:) Четох някъде, че били слаби скоростните кутии? Вярно ли е това? Моля, споделете, защото покупката наближава...
Поздрави
Росен Райнов
Толкова малко хора ли го карат този двигател, та никой не пише?:) Четох някъде, че били слаби скоростните кутии? Вярно ли е това? Моля, споделете, защото покупката наближава...
Поздрави
Росен Райнов
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Човек ти обърка раздела
.Интересуваш се от дизелов мотор,ами пиши в раздел дизелови агрегати.Тук всички карат бензин-газ. И аз карам Поло ,но в раздел Поло влизам само заради карантиите-купе,спирачки и т.н. Ако пуснеш въпроса си в другият раздел,досега да са ти писали поне 5-6 човека. Да проблемни са им скоростите-чупят се лесно заради недогледство от страна на собственика-чупи се един семеримг на избирача-струва 4 лева.Но всички карат и не гледат ,и маслото изтича и беля.
.Интересуваш се от дизелов мотор,ами пиши в раздел дизелови агрегати.Тук всички карат бензин-газ. И аз карам Поло ,но в раздел Поло влизам само заради карантиите-купе,спирачки и т.н. Ако пуснеш въпроса си в другият раздел,досега да са ти писали поне 5-6 човека. Да проблемни са им скоростите-чупят се лесно заради недогледство от страна на собственика-чупи се един семеримг на избирача-струва 4 лева.Но всички карат и не гледат ,и маслото изтича и беля.Re: Въпрос за Polo 1.9 SDI
Здравей. Аз карам Поло 2001г. от 4г. и мога да ти кажа, че са железни, рядко се чупят, но стигне ли се до части голям проблем ( просто ги няма втора рака само оригинални и то много скъпи като на мерцедес ). Иначе жена ми я кара без проблем, даже мойто е комби. иначе казано ако е запазено не му мисли харчи 4.2 на 100км. извън града и около 8.0л. градско ( но изтинско в голямо задръстване ). 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”