2 въпроса в 1 тема

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: 2 въпроса в 1 тема

Мнениеот Dpop » Пон 19 юли 2010 10:07

Газта си има специфична миризма blackpearl.
Не знам от колко време си на газ, но според мен тази миризма не може да се обърка.
Аз лично щом я усетя изобщо не се колебая дали да питам или да ходя по сервизи, а веднага съм си купувал необходимата дължина маркуч и съм ги сменял сам(при мен е един сцепен на две заради регулатора на газовата смес, защото съм с простосмъртно Ловато), :да: нито е скъпо нито има някаква философия.

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Вто 28 сеп 2010 19:53

Здравейте,използвам темата да попитам:
1. Колко точно събира охладителната система (аз съм и с газ )на Пасат Б3 ABS 1.8 Mi?
2. Мислех си че системата е източена докраи, но уви ,след като налях 3 литра концентрат на HEPU, успях да с сипя само половин литър вода.Вредно ли е да се кара така само на концентрат?
Благодаря предварително на всички които се отзоват на тъпите ми въпроси.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 28 сеп 2010 21:49

Едва ли газта може да мирише на мишници....газта си мирише спицифично!По скоро провери за загнили листа и друга гняс при нишата под стъклото-кадето е механизма за чистачките и самия въздуховод на парното....
За антифриза-тираджийте карат само със антифриз без вода...НО ние не караме тирове,разреждайте го както си е по книга,по принцип водата най-бързо отнема и отдава топлината от двигателя,но само със вода не става заради зимата.Затова не трябва да се прекалява със антифриза.както си е по книжка пропорцията-така си е най-добре!!!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 28 сеп 2010 21:57

Ако в системата се постави неразреден концентрат се влошава охлаждането, затова не се препоръчва. :012:

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Сря 29 сеп 2010 19:54

Мерси за отговорите ,но все пак ако както казвате че системата побира 6-7 литра,а аз налях само 3 л. концентрат, то явно че не е само с него напълнено,нали?

Върни се в “Passat”