имам проблем с централното на golf-а

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golfff-gti
Автомобил:
Двигател:

Re: имам проблем с централното на golf-а

Мнениеот golfff-gti » Сря 29 сеп 2010 10:16

благодаря за помояящта днес ще прегледам това което ми казахте :))) имам и още един въпрос , защо като отклуча и заклуча два пъти с клуча без да го махам от вратата прозорците ми започват да се дигат и свалят ???като отклучвам се свалят и двата , като я заклучвам се дигат и двата (това като отварям с клуча) идеи ????

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Сря 29 сеп 2010 10:23

Защото наи вероятно имаш комфорт модул :)

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 29 сеп 2010 16:47

Вариянти има много... само да има на кого да му се занимава да търси...иначе проблема може да е във ключалката на шофьорската врата,измъкнат маркуч на централното (но тогава бръмчи и нищо не става :) ), може да е изгорял компресора, вътре в него имаше една съчма ако не се лъжа...може и в нея да е проблема (като се размести и компресора не прави вакуум, може да е отскубнат кабел. За сега друго не се сещам,но имаше още mhihi .Като за начало почни от помпата,ако не работи пробвай с друга(от приятел примерно), ако не стане и с другата..значи проблема е по инсталацията.
Поздрави... :wink:

iasen89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iasen89 » Сря 29 сеп 2010 21:45

Тия маркучета са просто кошмарни, особено там, където се съединяват между вратите и купето. На моята все някое се откача :banghead: :banghead: :banghead: , ама сега пускам 10 сантиметрови гумени тръбички направо през буксата а снаждането го правя съоветно във вратата и вътре в купето, та за 4 месеца имам преправени 3 врати заради този проблем и смея да твърдя, че където съм бутнал не съм повторил :D
п.с. - тия дни чакам последната врата да се скапе, че много време мина без да се е скапвало централното.

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Съб 02 окт 2010 16:32

Колега, това със стъклата си е функция на заключването, ако завъртиш ключа повечко или задържиш по-дълго в едната или другата посока, ел.стъкла се отварят или съответно затварят в зависимост дали отключваш или заключваш. А за заключването - като завъртиш ключа се опитай да чуеш дали вакумната помпа върти (звучи като че ли някакво ел.моторче върти някъде из колата и е достатъчно шумно, че да се чуе и отвън), ако върти провери да не се е откачил някои от маркучлетата (най-често при свръзката на маркучите в маншоните на вратите при пантите) - един откачен да има и заключването няма да работи; а ако не се чува да върти нищо, значи имаш проблем или с ел.инсталацията или със вакум-помпата, а в такъв случай ако нямаш представа от жици и напрежения иди на майстор, но първо можеш да пробваш с друга вакум-помпа.
При мен веднъж се е откачал маркуч на предна дясна врата и добре че беше алармата да изписка, че нещо не е затворено иначе колата щеше да си остане отключена.
Дано да съм помогнал.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”