Бихте ли взели това джипче?
Re: Бихте ли взели това джипче?
tisho_psg написа:Нещо в това ми бега здравия разум на мен. Нема мислещ човек дето да предпочете 20-годишен ГоУф 3 пред 3-4 годишна Логан-ка
искаш да кажеш, че 3-4 годишна дачия струва колкото 20 годишен голф? ако е така - няма да има мислещ човек, който да си купи чисто нова дачия щом след 3 години ще струва 4-5 пъти по-малко. рекордна обезценка
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
какво се оказа,че тя е по ефтина нова и с дизел отколкото я дават в Автокъщата.Представяш ли си да го бе видял това след като я бе купил
Типично по български-джамбазина има по висока цена от магазина
Типично по български-джамбазина има по висока цена от магазина

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
никой да не се обижда ама никога на мое име неможе да има кола с такава емблема.Колега препоръчвам те за тези пари нещо по-добро макар и по-старо.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:tisho_psg написа:Нещо в това ми бега здравия разум на мен. Нема мислещ човек дето да предпочете 20-годишен ГоУф 3 пред 3-4 годишна Логан-ка
искаш да кажеш, че 3-4 годишна дачия струва колкото 20 годишен голф? ако е така - няма да има мислещ човек, който да си купи чисто нова дачия щом след 3 години ще струва 4-5 пъти по-малко. рекордна обезценка
Нищо не искам да кажа.Гледам,че ти правиш някакви сметки,дето за мен не са верни.
Иначе има здраво мислещи хора,дето си купува чисто нови Дачии.
http://www.znam.li/Pages/Europe/Default ... =1#comment
Повече няма да пиша на колегата в темата,оставам колегите с 20-годишни гоуфове да се изказват за гадната и несигурна Дачия,която от всичко на горе е с някакъв си само 4-цилиндров мотор,не паркира сама,няма серийна навигация и DVD

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз не бих си взел такава кола, заради големите компромиси, които са направени при конструирането й. А и не ме привлича.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Изчетох темата и срещнах много верни неща като ниското качество на пластмасата лощата боя и т.н.
Също така видях и доста глупости като мотор 85кс е слаб за това "джипче". Това м@мк@ му е на базата на рено Клио и 85кс са му таман. Особенно от турбо дизел (то по тая логика пасат В3 с AAZ мотор трябва да не може да потегли).
Също така видях и доста глупости като мотор 85кс е слаб за това "джипче". Това м@мк@ му е на базата на рено Клио и 85кс са му таман. Особенно от турбо дизел (то по тая логика пасат В3 с AAZ мотор трябва да не може да потегли).
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
radi_nrj написа:Изчетох темата и срещнах много верни неща като ниското качество на пластмасата лощата боя и т.н.

Никак няма да е зле от време на време да се прави обобщаване, вместо да се влиза в ненужни спорове на лична основа...
Въпросът с тази кола е като с всички останали. Зависи какъв е приоритета, с какво собственикът би направил компромис и с какво не.
На мен да ви кажа на външен вид колата си ми харесва.Напомня ми на някой от моделите на Нисан май,но не мога да се сетя как се казваше.
Факт е обаче че само външно ми харесва.Отвътре се виждат евтините материали и некачесвената изработка.Иначе за непретенциозна кола,която таткото да купи на току що взел книжка тинейджър мисля че бива
Факт е обаче че само външно ми харесва.Отвътре се виждат евтините материали и некачесвената изработка.Иначе за непретенциозна кола,която таткото да купи на току що взел книжка тинейджър мисля че бива

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Що за стиропорен "джип" е Sandero , при тегло от 970kg ...
Днес карах зад един по-голям джип от Дакия - Duster , и ми направи впечатление доста голямото повдигане и просвет спрямо асфалта , а също така изключително хилавото на вид задно окачване
.
Днес карах зад един по-голям джип от Дакия - Duster , и ми направи впечатление доста голямото повдигане и просвет спрямо асфалта , а също така изключително хилавото на вид задно окачване

-
- Автомобил:
- Двигател:
martineli написа:само накратко ще кажа една статистика.в сервиза в който работя(рено нисан дачиа бургас) влизат средно 500 коли на месец от които 250 рена 150 нисана и 100 дачии изводите оставям на вас .а
250-Рена
100-Дачий
Това са 350 коли на месец ,което е по около 17-18 НОВИ коли на ден (ако месеца е с 20 работни дни), ЕЕЕ тия марки били много здрави бре

По темата, не не бих си го купил това "джипче" защото не е джип а еднодневен пластмасов бо...лук.
vasko01 написа:Това са 350 коли на месец ,което е по около 17-18 НОВИ коли на ден (ако месеца е с 20 работни дни), ЕЕЕ тия марки били много здрави бре![]()
![]()
Сервизна поддръжка. Смяна на масла и консумативи? Ясно е, че такава кола в повечето случаи се купува за служебна и се кара яко ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Rijo написа:vasko01 написа:Това са 350 коли на месец ,което е по около 17-18 НОВИ коли на ден (ако месеца е с 20 работни дни), ЕЕЕ тия марки били много здрави бре![]()
![]()
Сервизна поддръжка. Смяна на масла и консумативи? Ясно е, че такава кола в повечето случаи се купува за служебна и се кара яко ...
Ммм не знам ,според мен колегата с поста си искаше да каже, че от трите марки Дачийте били най малко, но надали е имал предвид консумативи, ако е така то тeзи цифри не са показател за здравината на Дачията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Що за стиропорен "джип" е Sandero , при тегло от 970kg ...
Днес карах зад един по-голям джип от Дакия - Duster , и ми направи впечатление доста голямото повдигане и просвет спрямо асфалта , а също така изключително хилавото на вид задно окачване.
Дъстера е 1200-1300кг - по-лек от Голф. Нито пък е "офроуд" джип - по-скоро е "комби с повишена проходимост"

Като оборудване и интериор - с какво е по-лош от базова Фабия?! - факт, че ФВ планират да препозиционират Шкодите като по-евтини коли и искат да спрат суперба, въвеждайки нов пряк конкурент на Логан. Ама сигурно хората във форума каращи 15-годишни коли сме по-наясно кое се продава от шефовете на ФВ

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
за мен има колата си има плюсове и минуси говоря за логан седан дизел
+ евтина за подръжка като части и консумативи(без горивен филтър)
+ много здрава като окачване
+ икономична като разход и завидна като пъргавина предвит малкото коне
+ пригодна за лоши пътища(много висока)с метална подкартерна кора
+ въпреки твърдите пластмаси сглобката е добра и пластмасите не тракат
+ има приятно мека возия
- тънка ламарина и слабо лаково покритие
- скъп горивен филтър за дизела струва към 80лв
- с фабричните тесновати и високи гуми и джати високото и леко купе става неустойчиво след 80км/ч
- купето е лошо обезшумено усеща викокта скорост,след 2500об сравнително модерния двигател става шумен
- много базово обурудване
+ евтина за подръжка като части и консумативи(без горивен филтър)
+ много здрава като окачване
+ икономична като разход и завидна като пъргавина предвит малкото коне
+ пригодна за лоши пътища(много висока)с метална подкартерна кора
+ въпреки твърдите пластмаси сглобката е добра и пластмасите не тракат
+ има приятно мека возия
- тънка ламарина и слабо лаково покритие
- скъп горивен филтър за дизела струва към 80лв
- с фабричните тесновати и високи гуми и джати високото и леко купе става неустойчиво след 80км/ч
- купето е лошо обезшумено усеща викокта скорост,след 2500об сравнително модерния двигател става шумен
- много базово обурудване
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”