Бихте ли взели това джипче?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: Бихте ли взели това джипче?

Мнениеот FELIPE » Сря 29 сеп 2010 21:35

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 29 сеп 2010 22:56

tisho_psg написа:Нещо в това ми бега здравия разум на мен. Нема мислещ човек дето да предпочете 20-годишен ГоУф 3 пред 3-4 годишна Логан-ка

искаш да кажеш, че 3-4 годишна дачия струва колкото 20 годишен голф? ако е така - няма да има мислещ човек, който да си купи чисто нова дачия щом след 3 години ще струва 4-5 пъти по-малко. рекордна обезценка

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 30 сеп 2010 0:14

какво се оказа,че тя е по ефтина нова и с дизел отколкото я дават в Автокъщата.Представяш ли си да го бе видял това след като я бе купил
Типично по български-джамбазина има по висока цена от магазина mhihi

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Чет 30 сеп 2010 0:31

никой да не се обижда ама никога на мое име неможе да има кола с такава емблема.Колега препоръчвам те за тези пари нещо по-добро макар и по-старо.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 30 сеп 2010 9:32

Един написа:
tisho_psg написа:Нещо в това ми бега здравия разум на мен. Нема мислещ човек дето да предпочете 20-годишен ГоУф 3 пред 3-4 годишна Логан-ка

искаш да кажеш, че 3-4 годишна дачия струва колкото 20 годишен голф? ако е така - няма да има мислещ човек, който да си купи чисто нова дачия щом след 3 години ще струва 4-5 пъти по-малко. рекордна обезценка

Нищо не искам да кажа.Гледам,че ти правиш някакви сметки,дето за мен не са верни.
Иначе има здраво мислещи хора,дето си купува чисто нови Дачии.
http://www.znam.li/Pages/Europe/Default ... =1#comment
Повече няма да пиша на колегата в темата,оставам колегите с 20-годишни гоуфове да се изказват за гадната и несигурна Дачия,която от всичко на горе е с някакъв си само 4-цилиндров мотор,не паркира сама,няма серийна навигация и DVD mhihi

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 30 сеп 2010 9:57

Аз не бих си взел такава кола, заради големите компромиси, които са направени при конструирането й. А и не ме привлича.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 30 сеп 2010 10:06

Изчетох темата и срещнах много верни неща като ниското качество на пластмасата лощата боя и т.н.

Също така видях и доста глупости като мотор 85кс е слаб за това "джипче". Това м@мк@ му е на базата на рено Клио и 85кс са му таман. Особенно от турбо дизел (то по тая логика пасат В3 с AAZ мотор трябва да не може да потегли).

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 30 сеп 2010 10:18

radi_nrj написа:Изчетох темата и срещнах много верни неща като ниското качество на пластмасата лощата боя и т.н.

Също така видях и доста глупости като мотор 85кс е слаб за това "джипче". Това м@мк@ му е на базата на рено Клио и 85кс са му таман. Особенно от турбо дизел (то по тая логика пасат В3 с AAZ мотор трябва да не може да потегли).

:да:

Никак няма да е зле от време на време да се прави обобщаване, вместо да се влиза в ненужни спорове на лична основа...

Въпросът с тази кола е като с всички останали. Зависи какъв е приоритета, с какво собственикът би направил компромис и с какво не.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 30 сеп 2010 15:54

На мен да ви кажа на външен вид колата си ми харесва.Напомня ми на някой от моделите на Нисан май,но не мога да се сетя как се казваше.
Факт е обаче че само външно ми харесва.Отвътре се виждат евтините материали и некачесвената изработка.Иначе за непретенциозна кола,която таткото да купи на току що взел книжка тинейджър мисля че бива :да:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 30 сеп 2010 17:18

Що за стиропорен "джип" е Sandero , при тегло от 970kg ...
Днес карах зад един по-голям джип от Дакия - Duster , и ми направи впечатление доста голямото повдигане и просвет спрямо асфалта , а също така изключително хилавото на вид задно окачване :shock .

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 01 окт 2010 0:22

martineli написа:само накратко ще кажа една статистика.в сервиза в който работя(рено нисан дачиа бургас) влизат средно 500 коли на месец от които 250 рена 150 нисана и 100 дачии изводите оставям на вас .а

250-Рена
100-Дачий
Това са 350 коли на месец ,което е по около 17-18 НОВИ коли на ден (ако месеца е с 20 работни дни), ЕЕЕ тия марки били много здрави бре mhihi :applause:

По темата, не не бих си го купил това "джипче" защото не е джип а еднодневен пластмасов бо...лук.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пет 01 окт 2010 1:09

vasko01 написа:Това са 350 коли на месец ,което е по около 17-18 НОВИ коли на ден (ако месеца е с 20 работни дни), ЕЕЕ тия марки били много здрави бре mhihi :applause:

Сервизна поддръжка. Смяна на масла и консумативи? Ясно е, че такава кола в повечето случаи се купува за служебна и се кара яко ...

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 01 окт 2010 1:27

Rijo написа:
vasko01 написа:Това са 350 коли на месец ,което е по около 17-18 НОВИ коли на ден (ако месеца е с 20 работни дни), ЕЕЕ тия марки били много здрави бре mhihi :applause:

Сервизна поддръжка. Смяна на масла и консумативи? Ясно е, че такава кола в повечето случаи се купува за служебна и се кара яко ...

Ммм не знам ,според мен колегата с поста си искаше да каже, че от трите марки Дачийте били най малко, но надали е имал предвид консумативи, ако е така то тeзи цифри не са показател за здравината на Дачията.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 01 окт 2010 8:28

milmar написа:Що за стиропорен "джип" е Sandero , при тегло от 970kg ...
Днес карах зад един по-голям джип от Дакия - Duster , и ми направи впечатление доста голямото повдигане и просвет спрямо асфалта , а също така изключително хилавото на вид задно окачване :shock .

Дъстера е 1200-1300кг - по-лек от Голф. Нито пък е "офроуд" джип - по-скоро е "комби с повишена проходимост" :)
Като оборудване и интериор - с какво е по-лош от базова Фабия?! - факт, че ФВ планират да препозиционират Шкодите като по-евтини коли и искат да спрат суперба, въвеждайки нов пряк конкурент на Логан. Ама сигурно хората във форума каращи 15-годишни коли сме по-наясно кое се продава от шефовете на ФВ :beat_butt2

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 01 окт 2010 10:46

за мен има колата си има плюсове и минуси говоря за логан седан дизел
+ евтина за подръжка като части и консумативи(без горивен филтър)
+ много здрава като окачване
+ икономична като разход и завидна като пъргавина предвит малкото коне
+ пригодна за лоши пътища(много висока)с метална подкартерна кора
+ въпреки твърдите пластмаси сглобката е добра и пластмасите не тракат
+ има приятно мека возия

- тънка ламарина и слабо лаково покритие
- скъп горивен филтър за дизела струва към 80лв
- с фабричните тесновати и високи гуми и джати високото и леко купе става неустойчиво след 80км/ч
- купето е лошо обезшумено усеща викокта скорост,след 2500об сравнително модерния двигател става шумен
- много базово обурудване

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”