Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Re: Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5

Мнениеот alpine » Пон 20 сеп 2010 19:05

За комфорт и евтина поддръжка са измислили Mercedes-Benz :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 28 сеп 2010 22:49

bnick написа:Б3 става само за впрегатно добиче, само там изпъква и то не защото другите не могат, а защото ще ми е жал да натоваря в моята 1 кубик греди.

Колега,на твое място щях да пропусна да пиша в тази тема....Знаеш ли как беше озаглавена статия за твоя пасат във "ауто билд"?-ВЕЧНИЯ ПАЦИЕНТ,а за Голф2-ПОЧТИ БЕЗСМЪТЕН.....защо ли? :) пък ти ако искаш може и по бели хавлиени чорапи да го караш за да не го изцапаш щото ти е жал... mhihi
И какво?Изкарахте 5-цата космически кораб,а 3-ката каруца от преди новата ера....самоче реално разиката е по малко от 4години(даже реално много по малко,защото Б4 се причислява към Б3)?!?!?!?
И какво подобриха?-пожълтяващите фарове ли? Които седят като препикани :)
Слаботелесното "многоточково" окачване?
Загладили ламарините и интериора и вече си мислите че карате Бентли...
И на Б3-ката като и сложат 15-16ки джанти(стандартни при Б5)знаетели колко по стабилна става?
За 3-ката казват=караш Мерцедес подържаш Опел...
А за 5-цата би трябвало да е+караш Пасат подържаш Мерцедес....
Айде със здраве!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Сря 29 сеп 2010 6:51

Пассат Б3 е наистина железен автомобил, но за съжаление поколението му двигатели и оборудване е доста далече от това на Б5 - Б5.5. Колкото и да не ни се иска да си признаем си караме доволно стари коли. Говоря в множествено число, защото и аз карам стара кола. Малко е абсурдно да твърдя, че моята е по-хубава от новата Джета примерно. Кекавото многораменно окачване, не е кекаво просто, когато една кола се проектира от инженерите никой не смята факта, че в България пътната инфраструктура прилича на лунен пейзаж. Малкото предимства на по-старите модели са:
1. По-евтини части (дори и такива втора ръка, които са в изобилие)
2. По-малкото електроника - предпоставка за по-скоро механични, отколкото ел. проблеми.
3. По-непретенциозни като поддръжка
Горе-долу това са им предимствата. Другото всичкото са само минуси. Знам, че всеки си обича колата, ама на очевадните неща няма как да се противоречи. А истината е, че Пассат Б3 в момента е доста трудно продаваема кола (за тези, които са решили да ги сменят), освен ако не е нещо наистина интересно и много запазено, което е доста рядко срещано.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 29 сеп 2010 7:57

kristianatanasov написа:
bnick написа:Б3 става само за впрегатно добиче, само там изпъква и то не защото другите не могат, а защото ще ми е жал да натоваря в моята 1 кубик греди.

Колега,на твое място щях да пропусна да пиша в тази тема....Знаеш ли как беше озаглавена статия за твоя пасат във "ауто билд"?-ВЕЧНИЯ ПАЦИЕНТ,а за Голф2-ПОЧТИ БЕЗСМЪТЕН.....защо ли? :) пък ти ако искаш може и по бели хавлиени чорапи да го караш за да не го изцапаш щото ти е жал... mhihi
И какво?Изкарахте 5-цата космически кораб,а 3-ката каруца от преди новата ера....самоче реално разиката е по малко от 4години(даже реално много по малко,защото Б4 се причислява към Б3)?!?!?!?
И какво подобриха?-пожълтяващите фарове ли? Които седят като препикани :)
Слаботелесното "многоточково" окачване?
Загладили ламарините и интериора и вече си мислите че карате Бентли...
И на Б3-ката като и сложат 15-16ки джанти(стандартни при Б5)знаетели колко по стабилна става?
За 3-ката казват=караш Мерцедес подържаш Опел...
А за 5-цата би трябвало да е+караш Пасат подържаш Мерцедес....
Айде със здраве!!!

Щом говориш за статията, сигурно си я чел. Да ти направи впечатление, че става въпрос за температурен сензор, който по спомени около 40-50к не могат да разберат какво е, и бяха сменили доста неща без да има особен смисъл. Лоша диагностика, други забележки не си спомням да имаше за 100к.
На Б3 и 15-16ки да й сложиш си остава кола на 20 години, половината неща няма да работят или въобще ги няма. Времето не е спряло 1990г. Карал съм Голф '85, '92 и Пасат Б4 '96-та, знам много добре за какво иде реч. Както по нагоре написах Б3 е само с по-евтино обслужване, оттам нататък не може да има никакво сравнение.
Това за "За 3-ката казват=караш Мерцедес подържаш Опел...", не знам кой го е измислил, но ми звучи смешно

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 29 сеп 2010 19:31

bnick написа:си остава кола на 20 години, половината неща няма да работят или въобще ги няма

Това колко неща работят зависи изцяло от собственика. Имам 3 коли, произведени между 1983 и 1988 година и няма нито едно неработещо нещо в тях. Просто има прекалено много мърлячи, които ще им се счупи екстра, струваща в моргата 10лв и така ще си карат с години.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Чет 30 сеп 2010 16:56

Ееее колеги,още ли я дъвчете тази тема?Засилете една Б3-ка срещу една Б5-ца в челен удар и ще си проличи коя е по-здрава mhihi
П.П Карам Б3 и мога да кажа че е прекрасен автомобил.Всичко в него си работи без забележки.Имаме я в семейстото от 7год и никога не е посещавала сервиза непланувано :beer
Пари съм давал за нея само за консумативи и за "глезотийки"(ел.стъкла,ел.огледала,и т.н).Обичам я и никога няма да я сменя.
Един съсед има Б5 и количката често я виждам в сервиза mhihi

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Чет 30 сеп 2010 19:57

HukuTyY написа:Ееее колеги,още ли я дъвчете тази тема?Засилете една Б3-ка срещу една Б5-ца в челен удар и ще си проличи коя е по-здрава mhihi

Това нали на шега го казваш? Ако ги засилим с по 50-60 км/ч двете този в Б3 има огромен шанс да не излезе жив или да е целият натрошен, за разлика от тоя в Б5-цата. Тук вече освен за активна говорим и за пасивна безопасност, каквато по времето на проектирането за инженерите на Б3 едва ли е била сред основните приоритети. Казано с други думи - при по-ниски скорости Б5 определено ще се сгъне повече. При по-високи със старата кола си просто пътник, докато Б5 макар и смачкан има някакъв шанс да помогне на шофера си да излезе жив от колата... Толкоз по тоя въпрос. Ако някой мисли, че говоря небивалици погледнете тестовете на EURONCAP за по-старите и за по-новите коли и преценете. :beer
Открийте разликите.
1. Пассат Б5 - http://www.youtube.com/watch?v=ELl5tN9z ... re=related
2. Голф Мк3 - http://www.youtube.com/watch?v=jyU7oqPE ... re=related
3. Голф Мк2 - http://www.youtube.com/watch?v=CyzCswJ_tkk
4. Vw Bealtle - http://www.youtube.com/watch?v=YRbwTutw ... re=related
5. VW Transporter - http://www.youtube.com/watch?v=Iwa9vdq8 ... re=related

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 30 сеп 2010 20:11

stefan4o написа:
HukuTyY написа:Ееее колеги,още ли я дъвчете тази тема?Засилете една Б3-ка срещу една Б5-ца в челен удар и ще си проличи коя е по-здрава mhihi

Това нали на шега го казваш? Ако ги засилим с по 50-60 км/ч двете този в Б3 има огромен шанс да не излезе жив или да е целият натрошен, за разлика от тоя в Б5-цата. Тук вече освен за активна говорим и за пасивна безопасност, каквато по времето на проектирането за инженерите на Б3 едва ли е била сред основните приоритети. Казано с други думи - при по-ниски скорости Б5 определено ще се сгъне повече. При по-високи със старата кола си просто пътник, докато Б5 макар и смачкан има някакъв шанс да помогне на шофера си да излезе жив от колата... Толкоз по тоя въпрос. Ако някой мисли, че говоря небивалици погледнете тестовете на EURONCAP за по-старите и за по-новите коли и преценете. :beer

Колегата HukuTyY казва коя ще е по-здрава, а не кой шофьор ще е по-здрав mhihi Аз залагам на този в Б5, пък нека Б3 да е железен автомобил :beer

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Чет 30 сеп 2010 20:29

Всъщност мен какво би ме топлил фактът, че колата ми ще е по-здрава от на другия. Като той е жив, а пък аз съм умрел. Това е въпросът :screwy

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Чет 30 сеп 2010 21:04

П.П Карам Б3 и мога да кажа че е прекрасен автомобил.Всичко в него си работи без забележки.Имаме я в семейстото от 7год и никога не е посещавала сервиза непланувано :beer
Пари съм давал за нея само за консумативи и за "глезотийки"(ел.стъкла,ел.огледала,и т.н).Обичам я и никога няма да я сменя.

Приказката за "киселото грозде" знаеш ли я,ай не пиши глупости за 22год.кола, и щом много не е ходила в сервиз представям си в какво състояние е.Карах такава допреди 4м.1991год беше внос от Германия и защо мислиш я смених....почна да се разваля всичко едно след друго и ако не я поддържах щеше да стане кочина.Поздрави

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Чет 30 сеп 2010 23:08

ulipet написа:

Приказката за "киселото грозде" знаеш ли я,ай не пиши глупости за 22год.кола, и щом много не е ходила в сервиз представям си в какво състояние е.Карах такава допреди 4м.1991год беше внос от Германия и защо мислиш я смених....почна да се разваля всичко едно след друго и ако не я поддържах щеше да стане кочина.Поздрави

Подкрепям!! Новото си е ново, кой какво ще да казва! Не може да сравниш 22-23 годишна кола с 10 годишна, разликата е от земята до небето и обратно!
За мен Б5 си заслужавапарите и като гледам доста сериозно взеха да им падат цените и викам 2011 лятото да сменям Клиото и да се мяткам на един такъв дизеляк, но на дизела нещо ме плашат навъртяните им километрии може да е бензинка - 1.8 :banana

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 02 окт 2010 10:04

Golfer_pz написа:Подкрепям!! Новото си е ново,

Колко и да го крепиш няма да стане :063:
Какво ново?тука нестава въпрос за Б6 или CC....едната кола е 20годишна другата 15.....Ебати новите коли!!!

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 02 окт 2010 13:15

Мда, едната е модел 1988, а другата излиза на пазара някъде 1997, 10 години разлика в поколенията, нищо и никакви 10 години mhihi

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Съб 02 окт 2010 13:41

kristianatanasov написа:
Golfer_pz написа:Подкрепям!! Новото си е ново,

Колко и да го крепиш няма да стане :063:
Какво ново?тука нестава въпрос за Б6 или CC....едната кола е 20годишна другата 15.....Ебати новите коли!!!

Колега под теб го каза, аз ще си замълча :063: 10 годинки викаш нищо не са :applause:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 02 окт 2010 14:13

Хм, май всичко опира до пари.И аз не искам Passat CC с много екстри, имам паяжини в джобовете.Иначе колата е хубава mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”