Вода в купето пасат В3 седан 91г

Техническа и сервизна информация за Passat
nerka
Автомобил:
Двигател:

Вода в купето пасат В3 седан 91г

Мнениеот nerka » Чет 30 сеп 2010 20:33

Здравейте колеги,извинявам се 4е ще се повтарям но след премахването на евентоалните забележки проблема си остана,тоест продалжава да влиза вода в купето то4но зад шофьорската седалка на пода.Колегите казаха да погледна шибидаха,наилона които е под кората на вратата,вси4ко съм изолирал но без резолтат!моля помогнете 4е не е приятно особено 4е идва и зимата.Благодаря ви предварително

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вода в купето пасат В3 седан 91г

Мнениеот donotdisturb » Чет 30 сеп 2010 20:35

Провери някаде по предния джам или по страничните мен от предния джам ми се стичаше отстрани до шофьорската седалка. Пипане му е майката ;р айде и касмет :P

amatior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amatior » Чет 30 сеп 2010 20:59

При мен се наводняваше през въздуховодите на парното.Левият канал е под седалката на водача.Провери имали вода във вентилатора,под него има тапа...Ако има проблема е в двигателния отсек почисти дренажните отвори в ляво и дясно и провери уплътнението на входа на вентилатора. Успех

nerka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nerka » Чет 30 сеп 2010 21:41

Благодаря за бързото отзоваване колеги,били ми казал каде е то4но въпросната тапа и оплатненията на вентилатора?а може ли да е от уплатненията на самата врата

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 01 окт 2010 8:27

Може да е и от уплътнението на самата врата. Ако колата или вратата е блъскана или някой се е опитвал да я отвори може да се е усукала и старите уплътнения да не могат да прилепнат и да пропуска. Другото, което колегата е казал - отвори предния капак и под предното стъкло има една дълга пластмаса по цялото протежение, която закрива една кухина, в която са лостовете за чистачките, компютъра и филтъра за въздух за купето (той е пред пасажерската седалка. Има едни малки врътки, които се завъртат, за да се освободи пластмасата, след което я дръпни към теб - огъва се лесно и трудно се чупи, така че спокойно. Почисти всички боклуци, които видиш - листа и какво ли още не. Антифризът намалява ли? Да не е от радиаторчето за парното в купето? Успех!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 01 окт 2010 10:28

Само вода ли е?

Ако не е бистра водица, а прилича на антифриз, се започва филм в няколко серии с радиатора на парното.

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Пет 01 окт 2010 12:16

колега радиоторчето на парното ще е спукано и така ти идва вода в купето :) аз имах същия проблем... и сега съм с байпас и няма проблеми ( но няма и парно) и тези дни ще го сменям вече че зима идва :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 01 окт 2010 12:38

Колега, не става ясно дали водата влиза в паркирано състояние или по време на движение, когато е дъждовно. Колата е старичка и може подът да се е разцепил - погледни около шините под предните седалки дали не влиза светлина отвън.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 02 окт 2010 12:52

И аз имах този проблем,кво ли не правих.. първо залепих задните стъкла със силикон :D :evil: И си викам готов съм няма вече течове .. и оп на следващият дъжд пак се напълних... Свалих седалки ,мокети и всичко отдолу... и се оказа,че самия под е мазан с някакво като асфалт (незнам дали така се пишеше :D) но се беше напукал ,явно от годините... Взех едно Body намазах целия под,после отгоре черна боя (при мен червена :D) да запечати ии за сега нямам ядове с водата :banana

tara1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tara1 » Нед 03 окт 2010 14:42

Аз имах същия проблем,просто вземи две къси пластмасови тръбички ( може пластмасовия предпазител на игла на спринцовка ) пробий тънка дупка в уплатнението на вратата долу в най-меката му част (между двете гуми) и мушни късата пластмасова тръбичка,така че да се задържи и остане в гумата и водата ще се оттича навън а не в купето.Аз съм сложил две такива тръбички в предния и задния край долу на уплатнението и то не само на тази врата и край на водата.След време може някоя от тръбичките да падне,но в същата дупка пъхаш друга и това е.Аз като я купих още след първия як дъжд вътре беше язовир,но след тази операция вече нямам грижи.Дано с нещо съм ти помогнал и успех.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Нед 03 окт 2010 16:28

Дано не е радиатора колега щото хич не е приятно... 130 лв ми излезе същият проблем и леко скърцащо табло...

tara1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tara1 » Нед 03 окт 2010 18:41

Дали е вода или антифриз лесно се разбира.Моят съвет беше за вода в купето след дъжд или миене на автомобила.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 03 окт 2010 19:23

spoocky написа:Дано не е радиатора колега щото хич не е приятно... 130 лв ми излезе същият проблем и леко скърцащо табло...

Радиатора в таблото ако е и по евтино излиза ,но сам да си го смениш ... ама цял ден ти заминава за разглабянето на таблото :banghead:

nerka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nerka » Нед 03 окт 2010 20:12

Не е антифриз а вода,и проблема идва когато завали яко или я измия ина4е гледах я отдоло няма нищо,когато карам дори и през локви да мина няма ядове.Както каза колегата ТАРА1 мисля че проблема е от уплатнението и то то4но доло кадето се саединява.Колега тара1 можели да те помоля за две три снимки как си го направил ако не тие проблем ще съм ти благодарен?

tara1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tara1 » Нед 03 окт 2010 21:16

Снимки ще се опитам да кача,иначе изпълнението е много лесно.Ако приемеме че уплатнението е от две части външна-тази дето уплатнява вратата и вътрешна-дето се хваща за купето,дупчиците се правят в меката гума(като разтвориш долу уплатнението) която,съединява тези две части като цяло уплътнение.Това нещо съм го правил преди 9 години и съм забавил за вода в купето.

Върни се в “Passat”