Вечна тема - разход
- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой с каква кола е и какъв разход му дава...?
Touran 7/100, както и му дават ;]]
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
sinanmetin написа:freezone написа:Г3 1,9ТД(AAZ)7Л-в града,5,5л на дълго до 110км/ч.
7
На същата кола и двигател постигнах 5.1 разход като ходих до Иснатбул. Иначе в града (Варна) си гореше към 8. Като се има предвид че от Свиленград до Истанбул е 250 км. магистрала и си поддържах 120-130 км/ч
Въобще не съжалявам че смених дизелите с бензин.В началото се притеснявах от гледна точка на раходите за гориво,но след като сложих газовото и всичко си доиде на място.
Колега,със същата скорост и даже по висока ми дава по малко кинти.Нищо против дизелите,напротив бях много доволен!
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
Виж ся всеки с мнението си .. аз вече 5-та година карам дизел и никога повече не бих си купил бензин. А относно колите с газ мнението ми е че кола-бомба не искам да карам. Нека да си излиза по малко пари. Също зависи кой колко кара и дали ще му оттърва да си сложи газ. И дали ще може да я избие тази газова уредба.
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
sinanmetin написа: А относно колите с газ мнението ми е че кола-бомба не искам да карам. Нека да си излиза по малко пари. Също зависи кой колко кара и дали ще му оттърва да си сложи газ. И дали ще може да я избие тази газова уредба.
Много са ми интересни такива мнения... От къде знаете че един автомобил ако има АГУ, става автомобил-бомба, нима мислите че бензина и нафтата не се възпламеняват и не гърмят? Ми лъжете се! Тук вече е въпрос на вкус, а не кой на какво е сектант и какво повече няма да кара. Или просто конкретният човек не е карал кола с друго гориво

- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
с 8.69 литра Враца - София - Враца 4-ма човека,багаж и климатик през цялото време.Каране със максимум 130 км/ч е и един път със 190 ама тва за малко
.Шкода Октавия ТДИ с чип

- sinanmetin
- Контакти:
Golfer_pz написа:sinanmetin написа: А относно колите с газ мнението ми е че кола-бомба не искам да карам. Нека да си излиза по малко пари. Също зависи кой колко кара и дали ще му оттърва да си сложи газ. И дали ще може да я избие тази газова уредба.
Много са ми интересни такива мнения... От къде знаете че един автомобил ако има АГУ, става автомобил-бомба, нима мислите че бензина и нафтата не се възпламеняват и не гърмят? Ми лъжете се! Тук вече е въпрос на вкус, а не кой на какво е сектант и какво повече няма да кара. Или просто конкретният човек не е карал кола с друго горивоНали знаете защо на лисицата гроздето й било кисело....
Карал съм с газ 2 години. То едни проблеми зимата, дали загрява изпарителя дали не. Всеки знае че дизеловите коли са по скъпи. и когато щракна с пръсти мога да си взема кола с газ. Четем по вестниците как след катастрофа колата се възпламенява вследствие на това че е имала АГУ. Или пък просто ей така от самосебе си. Дизела не се възпламенява както газ/бензин и не гърми. Това с газта е поддръжка на още една горивна система. Не се лъжете че на газ ви излиза по евтино ако карате по 1000-1500 на месец.
- sinanmetin
- Контакти:
А да не говоря че всеки ТИР е бензиностанция по 1.6 лв/л.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Имам газова кола от 2005г. сега тази кола ходи от София до Монтана за 6-7 лв. Обяснявай ти, че не ми е на сметка.
А ако не се подържа и не се поглежда какво става под капака няма значение АГУ, дизел или бензин ще е пак може да е бомба.
А ако не се подържа и не се поглежда какво става под капака няма значение АГУ, дизел или бензин ще е пак може да е бомба.
Голф плюс 1.9TDI DSG:
градско - 8-8.5(с по-големи задръствания)
извънградско - до 130 - 5.3, с натискане около 6
градско - 8-8.5(с по-големи задръствания)
извънградско - до 130 - 5.3, с натискане около 6

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
330xd автомат - 8/100 средно без много ръчкане
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Toyota Carina E /комби/, 1,8i -Lean Burn 107k.с
с изчислен и прецизно изработен по поръчка смесител с подобрения + TAP:
газ надълго при 120...130 кm/h - 7,1/100;
къси разстояния и градско около 9/100.
с изчислен и прецизно изработен по поръчка смесител с подобрения + TAP:
газ надълго при 120...130 кm/h - 7,1/100;
къси разстояния и градско около 9/100.
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
голф 2 gtd sb мотор градско софия 7 на 100 извън градско 5 на 100
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като карам вече, пасата, че 3-ката отлетя, имам впечатлението, че нещо се е полакомил на тема гориво. Преди минаваше, около 45-50 км с 5 лв бензин (95 обикновен), а сега минава от видин до дунавци и от нас до гаража... обшо 30 км приблизотелно каране ... 5 лв са 2.23 май бяха това ще рече, 6,78 + 0,74 = 7,52 среден разход. Пак е добре за ABS мотор на пасат Б3 ...
въпреки че преди е падал и под 7 ...
въпреки че преди е падал и под 7 ...
Бахти разходите-всички почти карат супер уникати в този форум-добре,че все още няма мнения за връщане на гориво обратно в резервоара на колата и коли движещи се на фотосинтеза
Г3 1.8 АБС с ревизирана газова,центрована на газ анализатор и напълно изряден и поддържан мотор,по- малко от 11-12 на газ градско с нормално каране и движение не пада

Г3 1.8 АБС с ревизирана газова,центрована на газ анализатор и напълно изряден и поддържан мотор,по- малко от 11-12 на газ градско с нормално каране и движение не пада

- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Голф 1.4 ABD с турска газова уредба волтран, както и да го карам под 10 на 100 не пада градско и извънградско.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”