Как да мина от Linux на Windows
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Как да мина от Linux на Windows
Купих лаптопа с Линукс и не мога да му сложа Виндоус, защо? Като слагам диск компа го счита, стига до "сетап" и син екран, дава грешка някаква и до там. Как да го махна тоя линукс че много се мъча с него, и дали мога да го направя в домашни условия, без да нося на майсторите 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как да мина от Linux на Windows
yarek написа:Купих лаптопа с Линукс и не мога да му сложа Виндоус, защо? Като слагам диск компа го счита, стига до "сетап" и син екран, дава грешка някаква и до там. Как да го махна тоя линукс че много се мъча с него, и дали мога да го направя в домашни условия, без да нося на майсторите
голяма грешка правиш като махаш Linux, но ти си знаеш. решението си е твое.
за да ти помогнем е добре да кажеш точно каква е грешката
числата след STOP 0x000000
какъв windows се опитваш да инсталираш
от каква медия се опитваш: DVD(на лаптопа), външно DVD ( USB), flash, network ... etc
откъде си взел инсталационните файлове/диск/iso/flash...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно нямаш драйвер за САТА диска. Отиди в БИОС-а и сложи "native mode" на SATA диска.
Иначе Линуксът е направен да се мъчат хората с него и да ги направи по-склонни да дадат пари за друга ОС.
Иначе Линуксът е направен да се мъчат хората с него и да ги направи по-склонни да дадат пари за друга ОС.

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ljubon написа:Най-вероятно нямаш драйвер за САТА диска. Отиди в БИОС-а и сложи "native mode" на SATA диска.
явно аз не съм човек след като се мъча с други ОС, но не и с Линукс..
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:Купих лаптопа с Линукс и не мога да му сложа Виндоус, защо? Като слагам диск компа го счита, стига до "сетап" и син екран, дава грешка някаква и до там. Как да го махна тоя линукс че много се мъча с него, и дали мога да го направя в домашни условия, без да нося на майсторите
Даваш ли формат ма харда.И с Хп и с 7та може да направих формат и нови дялове.Линукса не използва FAT32 или NTFS,а Swap и още някои други дялове не съвместими с прозореца

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
enigma79 написа:yarek написа:Купих лаптопа с Линукс и не мога да му сложа Виндоус, защо? Като слагам диск компа го счита, стига до "сетап" и син екран, дава грешка някаква и до там. Как да го махна тоя линукс че много се мъча с него, и дали мога да го направя в домашни условия, без да нося на майсторите
Даваш ли формат ма харда.И с Хп и с 7та може да направих формат и нови дялове.Линукса не използва FAT32 или NTFS,а Swap и още някои други дялове не съвместими с прозореца
това няма нищо общо със син екран. linux дяловете ги показва като непознати. ако не вярваш мога да ти пратя screenshot
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:enigma79 написа:yarek написа:Купих лаптопа с Линукс и не мога да му сложа Виндоус, защо? Като слагам диск компа го счита, стига до "сетап" и син екран, дава грешка някаква и до там. Как да го махна тоя линукс че много се мъча с него, и дали мога да го направя в домашни условия, без да нося на майсторите
това няма нищо общо със син екран. linux дяловете ги показва като непознати. ако не вярваш мога да ти пратя screenshot
При условие че не е уточнил с какъв инсталационен пакет се мъчи,не можеше да бъдеш сигурен да ли не е от по горното

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
enigma79 написа:vw_golf_4_tdi написа:enigma79 написа:yarek написа:Купих лаптопа с Линукс и не мога да му сложа Виндоус, защо? Като слагам диск компа го счита, стига до "сетап" и син екран, дава грешка някаква и до там. Как да го махна тоя линукс че много се мъча с него, и дали мога да го направя в домашни условия, без да нося на майсторите
При условие че не е уточнил с какъв инсталационен пакет се мъчи,не можеше да бъдеш сигурен да ли не е от по горното
напротив, мога.
инсталирал съм xp,vista,2003 и т.н. заедно с linux и знам кои инсталатор кой тип тял как го показва. като не разбираш поне не пречи на колегата да си реши проблема.
http://lordofdeath.net/public/desktop_snapshot2.png
http://lordofdeath.net/public/desktop_snapshot3.png
http://lordofdeath.net/public/desktop_snapshot4.png
http://lordofdeath.net/public/desktop_snapshot5.png
http://lordofdeath.net/public/desktop_snapshot6.png
и ако още не си вдянал от screnshot-ите, инсталатора не ти позволява да продължиш инсталацията без да си форматирал дяла, камо ли да ти вади син екран.
Последна промяна от vw_golf_4_tdi на Пет 01 окт 2010 18:58, променено общо 1 път.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi Това че си инсталирал не те прави майстор на спорта.Ако говорим и за двете на един хард и аз съм го правил,не откриваш,както и аз не не откривам топлата вода.Мисля че е коректно да оставиш колегата да сподели какво точно се опитва да направи и как по точно.Престанете да се правите на голями майстори и да пораждате спорове с останалите хора,просто дайте съвет и ако познаете,си трупайте лаврите на паметника на славата
По темата,не трябва и да се изключва вариант за проблем по хардуера

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
enigma79 написа:vw_golf_4_tdi Това че си инсталирал не те прави майстор на спорта.Ако говорим и за двете на един хард и аз съм го правил,не откриваш,както и аз не не откривам топлата вода.Мисля че е коректно да оставиш колегата да сподели какво точно се опитва да направи и как по точно.Престанете да се правите на голями майстори и да пораждате спорове с останалите хора,просто дайте съвет и ако познаете,си трупайте лаврите на паметника на славата![]()
ти си този който не оставя колегата "да сподели", като даваш само "вероятни причини". вместо да го оставиш да обясни по - подробно какво се опитва.
и да, майстор съм! това правя, за това ми плащат, за това съм и сертифициран!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Абе, вие двамата "специалисти" що не си поспорите на лични, а? И да уточните кой е сертифициран и кой не?

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Ухааа, тука голяма война стана бре
Значи, грешката е от сорта която посочи колега vw_golf_4_tdi, STOP OOOOOO и някви нули, не помня точно но не завършва на нула, ама ги исписва няколко. Пробвах да сложа Microsoft.Windows.XP.Professional.SP3.Integrated.November.2009.Corporate.Unattended-UP2DATE свалено от маймундата.
Със разделяването на патрици и форматиране на харда съм запознат обаче как да го направя при линукс нямам си на идеа

Със разделяването на патрици и форматиране на харда съм запознат обаче как да го направя при линукс нямам си на идеа

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
yarek написа:Със разделяването на патрици и форматиране на харда съм запознат обаче как да го направя при линукс нямам си на идеа
Няма да го правиш под Линукс. При стартиране на ХР диска има опция за разделяне на диска на дялове и форматиране. Възползваш се от тази опция.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И за ХР и за другите уиндоуси Ext3 формата който е на дяловете заради линукса не е познат, да не кажа че и някой програми дето са за тая работа не го познават. Сложи си едно хирен буут СД и с неговите инструменти си форматирай дяловете дето ще инсталираш уиндоус на тях в NTFS формат и става работата. Решението да запазиш или не линукса си е твое.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Виж, обърни внимание на графата important .Някак недоумявам как досега не се каза в темата че за премахване на Linux OS се ползва Bootable CD с Linux ОS.Като и тва не стане прочети горния пост, надай злобен формат на целия диск и край

P.S. Тук пише защо Linux e по-добър от еди кои си.Лично аз не го ползвам само заради гадните 3D шутъри

P.S. Тук пише защо Linux e по-добър от еди кои си.Лично аз не го ползвам само заради гадните 3D шутъри

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”