Голф 6 - Дизел или бензин
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 6 - Дизел или бензин
Трудно е да се каже бензин или дизел. Аз бих взел TDI 140 с добро оборудване. TSI двигателите също са ми любопитни.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ами майстор каза че много често го посещават голфчета на по 3 годинки дето турбото или компресора им е заминало.И съответно резервната част се правила в унгария щото там бил завода.Чакало се няколко седмици и цената била към 3-4хил лева.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:ами майстор каза че много често го посещават голфчета на по 3 годинки дето турбото или компресора им е заминало.И съответно резервната част се правила в унгария щото там бил завода.Чакало се няколко седмици и цената била към 3-4хил лева.
Километрите нямат значение нали,минат ли 3 години и айде турбото заминава в кофата
а един мармот отстрани завива шоколада в станиолчета и го дава на майстора да хапне 
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Че то за 3 години може да мине малко и много километри това не е критерии 
- hitman0013
- Двигател:
Stivi написа:hitman0013 написа:ами майстор каза че много често го посещават голфчета на по 3 годинки дето турбото или компресора им е заминало.И съответно резервната част се правила в унгария щото там бил завода.Чакало се няколко седмици и цената била към 3-4хил лева.
Километрите нямат значение нали,минат ли 3 години и айде турбото заминава в кофатаа един мармот отстрани завива шоколада в станиолчета и го дава на майстора да хапне
казвам ти кво на мен са ми казвали, това не значи че съм на същото мнение.Чул съм го просто от човек който просто няма смисъл да ме лъже или да се прави на интересен.Пък не ме интересува или засяга особено.А пък ти теоретика може да се упражняваш върху станиолчетата, тъкмо ще ти мине по-бързо времето.
- hitman0013
- Двигател:
Кво значение имат толкова километрите.Според мен основните фактори са-начин на експлоатация и евентуални фабрични дефекти.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Нещата които си изброил са важни,но и пробега не е маловажен 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Ако караш над 30 000 на година-ДИЗЕЛ...
Ако караш до 30 000 на година-БЕНЗИН...
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Dead man написа:Ако караш над 30 000 на година-ДИЗЕЛ...
Хубаво си го обобщил, но зависи от доста неща

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Какви например ?? 

-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Давам ти прост пример с моята кола, други не ми се търсят. Навремето 2007, когато си взимах сегашната:
1,9 TDI 105к Variant Comfo - беше около 50к
1,6 FSI 115к Variant Comfo - беше около 49к
Тези 1000 лв се избиват само от разликата в разхода и цената на горивото за около 15к километра. Смяната на консумативите и данъка ще е приблизително с еднаква стойност, така че няма да е фактор
1,9 TDI 105к Variant Comfo - беше около 50к
1,6 FSI 115к Variant Comfo - беше около 49к
Тези 1000 лв се избиват само от разликата в разхода и цената на горивото за около 15к километра. Смяната на консумативите и данъка ще е приблизително с еднаква стойност, така че няма да е фактор

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
То си е въпрос и на вкус!Някой им харесва динамиката на бензина и не гонят икономията.В белите държави не ги бъркат цените на горивата като при нас.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
искам да попитам ... понеже бензиновия мотор е с верига, а дизела е с ремък ... и една камара филтри... а разликата в горене е минимална в полза на дизела... в крайна сметка не е ли един и същ разхода като в пари?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
doubledTSI написа:искам да попитам ... понеже бензиновия мотор е с верига, а дизела е с ремък ... и една камара филтри... а разликата в горене е минимална в полза на дизела... в крайна сметка не е ли един и същ разхода като в пари?
Колко повече са филтрите ?? А дали разликата в разхода е минимална при еднакво каране
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Stivi написа:doubledTSI написа:искам да попитам ... понеже бензиновия мотор е с верига, а дизела е с ремък ... и една камара филтри... а разликата в горене е минимална в полза на дизела... в крайна сметка не е ли един и същ разхода като в пари?
Колко повече са филтрите ?? А дали разликата в разхода е минимална при еднакво каранеПонеже всеки обявява едни разходи за бензина дето ако са реални и постоянни а не постигнати с цената на много внимание с педала на газта аз мисля че дизеловите двигатели отдавна да са само в музея
А знаете ли че тея вериги нямат нищо общо с веригите на ладите? Сменят се редвоно. Първата смяна на ремък ако е на 90 000км, веригата се сменя на 120 000км и е доста скъпа, върви с разни зъбни колела по нея. Това ни казаха на кратко в Порше, бащата ще си купува ТСИ и проучва сериозно - казаха ни в прав текст като чуем верига да не си мислим за предимство. ТСИ освен това има проблем с разхода при пълна газ, достига астрономически стойности. В града изостава с 2-3 литра/100 спрямо дизела. А цената му е почти равна на тди..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”