Кое е по добро-ръчна или автоматик?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Кое е по добро-ръчна или автоматик?

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 01 окт 2010 11:57

niks76 написа:
santo_trafficante написа:Зависи и какъв е автоматика mhihi Моя е 7 скорости и мисля че същия клас автомобил с ръчни скорости мога да съм по бърз от него mhihi

направо си е сигурно 4е ще си по бърз :lol:

Аз мисля че темата е в друг критерии на въпрос!? Кое по-добро,според мен е "Автоматичната трансмисия" По-удобно и по-надеждно в днешно време! Ако имах пари бих избрал автоматика! Особено когато шофирам бавно не съм състезател, а в повечето случай е по-удобно на светофарите не мислиш за скорости!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 01 окт 2010 20:25

Покарах малко автоматик и чесно казано го предпочитам. Просто иска по-голям мотор заради повечето загуба на мощност и заради това че не винаги взима "правилното решение" кога точно да превключи. Но си е друго да цъкнеш D и да не пипаш повече...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 01 окт 2010 21:52

TiL написа:хаха карал съм няколко автоматика и да си кажа чесно ИЧ не ме кефи. Губи се тръпката от карането... Ако искам да не мисля на светофарите за скорости ш си взема скутер!

темата не е за скутер,и аз имам ама си нося и 2 гвоздея от мотоциклетното минало.............няма как да сравняваш кола с двуколесно
п.с по темата имам два пасата Б5.5 тди 130 и двата са 4ипнати и много вървят ;единия е типтроник другия е с шест скорости-по хубавия ве4е е за продан единствено защото не е автомат 8)

Потребителски аватар
veso-golfa
Автомобил: Golf 3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veso-golfa » Пет 01 окт 2010 22:15

в DSG е бъдещето които е карал знае за какво става въпрос... говорим за най новото DSG

beonedge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beonedge » Вто 04 яну 2011 19:52

Здравейте :) Имаше една хубава тема с основни препоръки как се кара автоматик , която за съжаление не мога да намеря :( Затова да питам тук - проблем ли е да се минава на ръчен режим (типтроник е кутията) ? Когато се спускам по голям наклон е ясно че ще мина на ръчен режим за да ползвам двигателя като спирачка. Питането ми е по-скоро за следната ситуация - градско каране , на 50 м от червен светофар съм . Досега винаги съм убивал скоростта с двигателя и в последните метри помагам със спирачките ...говоря за ръчна ск. кутия. Отскоро карам автомат и се чудя дали се налага да променям стила си на шофиране или този начин на каране не е проблемен за автоматика ?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 04 яну 2011 19:54

автомата сам си сменя предавките без газ -по4ти същото е както си свикнал

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 04 яну 2011 21:24

На типтроника в градът няма абсолютно никакъв смисъл да караш на ръчен режим.Това което си го правил с ръчната да намаляш със газта става и тука макар ,че е по-слабо.

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Вто 04 яну 2011 21:33

Ръчка ...
За кво ви е тоя измислен Хафтоматик ... , че аз ще заспя докъто карам !

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Вто 04 яну 2011 21:53

От ръчна се качих на автоматик(типтроник).Не искам да убеждавам никой,но повече на ръчка не ми се качва.С малко свикване с поведението на автомата,сега си карам и пея. :lol: .Като ме стегне шапката минавам на ръчен режим и гаааааззззз.Както някой колеги споменаха,моята колица върти гуми кат бесна.Добре че имам ASR за да мога да тръгвам нормално в мокро и снежно време. mhihi И да,харчи малко повече но кефа цена няма! :Mr Green Fun .И аз да потвърдя че автомата пази двигателя.При нормално каране качва следващата на около 2000 об. и сваля надолу на 1200 об. което мисля е най-оптималния режим за двигателя. :heavymetal:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 04 яну 2011 22:02

DarkOneBg написа:Ръчка ...

Докато не покараш 2000км извън града с автоматик няма да разбереш какво е удобството! НО не искам да налагам мнение, това е моето виждане! -> Тръгаваш за море, със семейството/приятели лафите си в колата, карап спокойно със 90км/ч дори да ти се налоги да спреш не пипаш скоростите, само леко чукваш спирачката и пак подаваш газ, но без да се качиш няма как да усетиш лукса! Автоматика е направен за хора тръгнали да вършат работа с колата, а не да се гонят по пътищата! :да:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 04 яну 2011 22:43

IceHeart написа:
DarkOneBg написа:Ръчка ...

Докато не покараш 2000км извън града с автоматик няма да разбереш какво е удобството! НО не искам да налагам мнение, това е моето виждане! -> Тръгаваш за море, със семейството/приятели лафите си в колата, карап спокойно със 90км/ч дори да ти се налоги да спреш не пипаш скоростите, само леко чукваш спирачката и пак подаваш газ, но без да се качиш няма как да усетиш лукса! Автоматика е направен за хора тръгнали да вършат работа с колата, а не да се гонят по пътищата! :да:

Ами аз пък до скоро карах автоматик и според мен по-скоро в градът може да ти хареса повече. Смисъла е в това ,че в тези задръствания не е необходимо постоянно да натискаш съединителя и да гасиш от скорост.Когато караш на дълго включваш 5-та (6-та каквото имаш) и не е от особено значение дали си с автомат или не. Лично на мен дори и за градът не ми допада, предимството е ,че имаш една свободна ръка да си държиш кафето докато караш :mrgreen: Свободния крак не знам какво го правиш :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 04 яну 2011 23:21

IceHeart написа:Докато не покараш 2000км извън града с автоматик няма да разбереш какво е удобството!

Ама на абсолююютно противоположно мнение съм.Автоматика има плюса само на комфорта в града и особенно на по-тежки автомобили.Предишната ми кола беше типтроник(5HP19) и извън града само на ръчен режим карах понеже изпреварвам често и ако го правя всеки път на кик-даун за 100 км. главата ми става компот.При 6 степенния типтроник нещата са малко по-добре защото като чукнеш на перата сваля предавка независимо че си в автоматичен режим.В градът пък кофтито е ,че само ти си тъпака дето на червен светофар стоиш с натисната спирачка :lol: (случвало ми се е да се заблея и да застана в бронята на предния :lol: ).

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 04 яну 2011 23:29

И аз съм на мнение,че автоматика е голямо удоволствие да се кара в града!Имах на разположение да карам автоматик за известно време и в града е супер!Извънградско е гадно,поне за мен!Да не забравям че автоматика беше Пасат Б5 1999г,четири степенен без типтроник!Може би като има и ръчен режим ще ми допадне и извънградско!Лошото е че ако се строши нещо по скоростната кутия и влизаш в един голям филм!Яко изваждане,но при правилна експлоатация съм на мнение че автоматика ще издържи повече от ръчната скоростна кутия!Просто трябва навременна смяна на маслото и да се използва качествено масло!А кола от Италия никога не бих си взел автоматик!Тези са голями скапаняци!

botceto
Автомобил: Passat B5 2000g
Двигател: APU

Мнениеот botceto » Пон 24 яну 2011 14:15

От автоматика и климатика по-убаво нема :да:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 24 яну 2011 17:03

botceto написа:От автоматика и климатика по-убаво нема :да:

Еххх...нещо не мога да се съглася с теб.Ако не можеш да караш...автоматик..окей...Ама зимно време направо си е*ало майка с извинение, както и извън града...особено при изпреварване зимно време извън града mhihi . Убийствена комбинация ( и не в добрия смисъл). За градско- окей.. по-бива,но ако няма баири. Тогава пак е кофти. :twisted:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”