Джета въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Джета въпрос

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 21:54

:!: Здравейте на всички фенове на VW.
Такаммм, имам следните въпроси. Чувал съм, че Джетата е здрава кола. Обаче в момента съм поставен пред дилема....Ще си купувам джета, гледах в българските сайтове и се спрях на два типа двигатели. Естествено бензинови... 1.8 единият е 129кс., другият е 136кс. Не знам къде е разликата между двата, но като вид са доста запазени. И двата автомобила са с газови уредби. Та да си дойдем на въпросчетатаа...Какви са скритите дефекти при двата типа двигатеи. Купетата къде да ги "ръчкам" за скирти ръжди. Поддръжката не ме интересува, защото предполагам, че е евтина :lol: . Разбира се обслужването ще е пълно още след покупката(ремъци, ролко, масла, филтри, най-добре ще е и ако можете да ми кажете добър и свестен човек, да не кажа майстор защото ще е банално вече, който да ми оправи колата за следващите 25-30 000 км. от страна на обслужване, не държа човека да има сервиз, даже ще е добре да е човек от форума който знае как стават нещата. Ще си платя колкото ще струва )
Благодаря Ви предварително за отговорите. :beer mhihi

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Джета въпрос

Мнениеот Tyan » Пет 01 окт 2010 21:58

щом са с газ и двата мотора са убити на бензин ...... и на двата мотора веднъж развали ли им се инжекциона това е края .... кодовете на мотора които те интересуват са KR - 139 КС и PL -129 КС

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:01

Точно така, ПЛ е 129 КР е 136...136цата е обявено, че скоро е боцната газовата. Естествено ако е направено скоро ще се отстранят ненужните боклуци от самоделството. Газовият инжекцион може да се сложи след зимата. Но зимата ще се кара на бенз задължително :beer
Споделете хубави марки за ремъци масла и ролко. С какво масло да я приготвя за зимата. И още нещо, насочил съм се към 136цата heavy metal zork
В мобилето я има черната джета(136) цената е скромна. Хубавото е, че съм се настроил психически, физически и финансово към възстановяването на автомобила дори да е гроб :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пет 01 окт 2010 22:04

Tyan написа:щом са с газ и двата мотора са убити на бензин ...... и на двата мотора веднъж развали ли им се инжекциона това е края .... кодовете на мотора които те интересуват са KR - 139 КС и PL -129 КС

напълно подкрепям мнението на колегата :bishop

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:07

:063: Защо се получава така. Ясно ми е, че са сложили обикновенна газова и това означава, че са изкормили доста неща. Но предполагам, че ако това е станало скоро е поправимо...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 01 окт 2010 22:07

нищо не са изкормили ......не стават за газов инжекцион тия мотори ...стават за обикновена газова защото са с механичен инжекцион в който главното нещо е налягане на горивото ...обаче поради спецификата на инжекциона ако не го караш редовно на бензин скоро се запушват, дюзи, глава на инжекциона, развалят се двете бензинови помпи ..... и двата са 16 клапанови, KR е с K-Jetronic, PL е с КА-Jetronic и е орязана от към вървеж версия на първия за да покрива евро 1 .... има добавен ламбда контрол....

Последна промяна от Tyan на Пет 01 окт 2010 22:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пет 01 окт 2010 22:08

.................. Хубавото е, че съм се настроил психически, физически и финансово към възстановяването на автомобила дори да е гроб :Mr Green Fun[/quote]

Добре дошъл,във фау-ве клуб точка би джи :drunk

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пет 01 окт 2010 22:08

не те разбрах за газовия инжекцион :gruebel
на кое ще го сложиш :?:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:14

Значи нещо аз съм се объркал...Абсолютно съм ограничен от към информация и за двата мотора, но останах с впечатление, 136цата е пълна инжекция и не бих си сложил на кола инцекция някаква пропаднала уредба за 100-200 лева. Но както каза в горния пост колегата те са с механична инжекция. По принцип коли на газ съм имал само 1 и бях доволен от разхода. Причината беше, че бензиновия разход беше над 12 градско и то със яваш-яваш каране. Но ако разхора на бензин на Джетата е под 12 ще е добре, и в никакъв случай не бих сложил газово в такъв случай. Май трябваше да започна с въпроса: Какъв е разхода на бензин :Mr Green Fun
Другото което е, няма да взема Джети за да я ръчкам или бушя. Ще я карам с удоволствие и мярка, и най-вече с голяма радост. Просто се влюбих преди няколко месеца специално към този модел... mhihi :screwy

Потребителски аватар
ivostefanov
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пет 01 окт 2010 22:21

за Джета не знам но аз хвърлих 1000+++ лв. за ремонт на двигателя и ми харчи 10/100 градско

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:24

Мисля, че и 10 е добре със сравнение 14-15 ...Колата ще я карам в София, и ми е ясно, че под 10 няма да падне, но поне ще се радвам, че е заслужен разхода :lol:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 01 окт 2010 22:25

и КР и ПЛ са със механична инжекция и няма кой да управлява компа на ГИ-то :!:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:27

Което значи, че всяка ходина трябва да сменям бензинови помпи и др.... :horror:
В крайна сметка така или иначе зимата ще се кара само на бензин, ще видя какъв разход ще даде пък ще видим алтернативен варянт за хубаво газово

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 01 окт 2010 22:33

Tyan написа:нищо не са изкормили ......не стават за газов инжекцион тия мотори ...стават за обикновена газова защото са с механичен инжекцион в който главното нещо е налягане на горивото ...обаче поради спецификата на инжекциона ако не го караш редовно на бензин скоро се запушват, дюзи, глава на инжекциона, развалят се двете бензинови помпи ..... и двата са 16 клапанови, KR е с K-Jetronic, PL е с КА-Jetronic и е орязана от към вървеж версия на първия за да покрива евро 1 .... има добавен ламбда контрол....

Колегата е абсолютно прав ,че газов инжекцион няма как да сложиш,защото инжекцията е механична.Колата е на газ от като е внесена от Италия на 28.02.2007г
Тука ти показвам на бензин,при положение,че2.5 години екарана на газ,само съм свалил плочката на газта,дюзите си бачкат на 6-въпреки доста каране на газ,ако има коментари аз имам стабилни свидетели,че това е факт

А тука ще ти покажа на газ един клип,та ако не е документирано,не вярвай МНОГО разбирачи се намират тука,но само хора като мен могат да ти покажат реалността(напълно безкористно)

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 окт 2010 22:36

Според мен и двете позиции и на двама ви са достоверни, но ще разбера разликата чак когато взема автомобила, така че не искам да спорите за неща, които зависят от факти на различни автомобили карани от различни хора :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”