Съвет за смяна на напукани бензинопроводи на пасат Б3
Re: Съвет за смяна на напукани бензинопроводи на пасат Б3
Ако искаш да правиш чупки на маркучите, мисля че се пълниха с пясък и се нагряваха.
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Благодаря на всички колеги за разумните отговори. Останалите имат страхотно чувство за хумор.
За мен вярното решение на проблема са маркучите на GATES - нови. Днес си взех 1,8 м. такива с номер 3225 8мм за 17 лева. Това не е спонтанно решение а добре обмислено такова. Така, че моята препоръка към всички тежкари с пасатори на този често срещан проблем по нашите любими автомобили е това. Тъй като темата приема различна от предвидената посока моля същата да бъде ЗАКРИТА от модераторите!
За мен вярното решение на проблема са маркучите на GATES - нови. Днес си взех 1,8 м. такива с номер 3225 8мм за 17 лева. Това не е спонтанно решение а добре обмислено такова. Така, че моята препоръка към всички тежкари с пасатори на този често срещан проблем по нашите любими автомобили е това. Тъй като темата приема различна от предвидената посока моля същата да бъде ЗАКРИТА от модераторите!

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз сменях на Г3,моно-спринцовка,и добре че забелязах капките.Колата е била на "майстор" и го отдадох на забравени скоби,ненатегнати.Да ама след един ден проверих-капе от нагнетателния и си взех едни на "късмет"-нещо Kraft Fuel..тинтири-минтири.. пишеше(6лв.метъра).оригиналните бяха от '92г.,напукани откъм "невидимата страна".Май ще поглежда още утре какво е положението,че едно време се бях хванал в чудо с бензинопровода на Ладата-през месец го сменях,после попаднах на някакъв маркуч без оплетка,5 метра си взех(да има,пък и ефтин излезе)...ей така си остана в багажника,читав се оказа и не се наложи да го ползвам.
Скобите..ами пак тия с винта,но не стягам прекалено(то май новия маркуч е с вътрешен отвор 7мм и доста стегнато се качи на щуцерите.
Скобите..ами пак тия с винта,но не стягам прекалено(то май новия маркуч е с вътрешен отвор 7мм и доста стегнато се качи на щуцерите.
- vwivan
- Автомобил:
- Двигател:
Всички маркучи произведени за военна техника са с изключително високо качество.
vwivan написа:Всички маркучи произведени за военна техника са с изключително високо качество.
А къде да ги търсим? Продават ли се, вече, някъде такива чудесии?
Всъщност произведените за цивилни нужди трябва да са със същото качество. Обаче кой търговец го интересува това? То ако има такъв, сигурно ще фалира, щото ние как да разберем кой е, че да купуваме от него, когато всички се кълнат, че са почтени.
А не искам да коментирам производителите, които допускат некачествени стоки до пазара.
Както вече писах тук, бях се наканил да купувам български, като най-надеждни ( кой ще ги фалшифицира

Все пак, ако имаш информация за продаващи се някъде стоки, произведени за военни цели, сподели я.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
След като сме тръгнали да обсъждаме алтернативните варианти, да питам и аз. Мой познат ми беше предложил да ми даде маркуч който се ползва за хидравлични цилиндри
Имайки предвид високото налягане на което трябва да издържат би следвало да са здрави. Дали издържат обаче на бензина 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Едва ли държат на бензин, особенно на бензин клатушкан 2-3 месеца в резервоара дето повече прилича на ацетон отколкото на бензин