Привет колеги.Понеже предницата на колата ми я размазаха на един светофар в момента се оглеждам за друга.Спрял съм се на Г4 и по специално мотори 1.8Т ,или 1.9 ТДИ(дизела мисля да не го обсъждаме в тая тема).Понеже обаче гледам колата да е с кожен салон и трилъч волан , има доста с мотора 2,3.Той обаче ми е напълно непознат.Нека хора които имат въпросните мотори(особенно тези с 2,3) да кажат плюсове и минуси на единия спрямо другия - 1,8Т и 2,3 V5 (дизела го оставяме на страна).Интересува ме вървеж в стоково състояние,приблизителен разход,разходи за обсулжване(въобще не съм на ясно какво е обслужването на веригата)и поносимост към газ (1.8Т знам че е безпроблемен).Засега аз съм забелязал следните неща:
1.8Т: турбина+20 клапана - което значи приятен вървеж и нисък разход.Да не говорим за чипването

.Няма особенни изисквания към маслото и си върви с А95.Единственото което е кофти ,че първите мотори са без МАП сензор което е тъпо за турбо-мотор.4 цилиндъра - елементарно бачкане по него.
2,3 V5:Тука само се сещам ,че понеже е с верига и без турбо е доста идиотоустоичив и няма да плащам за ремъци.