Не пали на бензин след смяна на акумулатор - РАЗРЕШЕНО
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Не пали на бензин след смяна на акумулатор - РАЗРЕШЕНО
Така колеги, отдавна не съм се допитвал до техническия раздел на форума, но сега се налага и то много. Колата е Голф 3, 1.4 ABD мотор, бензин/газ. Акумулаторът ми сдаде багажа и го смених с нов. След като го смених обаче колата не искаше да запали на бензин и я запалих на газ. Поработи 5 минути и изгасна и вече не палеше и на бензин и на газ. Оказа се че е изгорял бушона на бензиновата помпа, за този бушон е вързана и инсталацията на газовата. Смених го, запалих на газ ама на бензин не иска. Мерих тока към помпата - 12-13 ампера, Та това ме навежда на мисълта, че помпата е запекла. Ама не ми се вярва да е изгоряла тази помпа, защото преди да сменя акумулатора си работеше и на газ и на бензин.
Помагайте колеги 
Последна промяна от Skruji на Пет 22 окт 2010 21:09, променено общо 1 път.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Не пали на бензин след смяна на акумулатор
При този ток е нормално да ти гори Бушона(ако си мерил ток,де
).Ако не се чуват звуци от Помпата,опитай за кратко да и подадеш напрежение на обратно(с цел разблокиране).Едва ли ще стане обаче!Възможно е да е съвпадение със скапването на Помпата и Акумулатора! 
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Re: Не пали на бензин след смяна на акумулатор - РАЗРЕШЕНО
След смяна на бензинова помпа и бензинов филтър, всичко е ОК. Старата помпа направо се беше стопила, а от филтъра изтече нещо подобно на катран, но е и на бензин. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”