колеги преди малко ми изчезна задна на Пасат Б3 на нейно място ми е първа
на какво може да се дължи това
Извинявам се ако има такава тема но влизам в момента за малко
Пасат Б3 изчезна ми задна
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б3 изчезна ми задна
отиваш отпред при жилата и отвиваш стопиращата гайка на горното жило, после леко отместваш назад и пробваш, ако не бива повтаряш, общо взето от горното жило зависи дали избираш 1-2 или задна или пета или 3-4(неутралното положение е това)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за бързият отговор
Та отговорът на питането е:
Пластмасата на горното жило се е счупила и по тази причина не се сменяли скоростите да ги.
Колега добре, че ми каза че се загледах там какъвто съм си кьорчо ....
Та отговорът на питането е:
Пластмасата на горното жило се е счупила и по тази причина не се сменяли скоростите да ги.
Колега добре, че ми каза че се загледах там какъвто съм си кьорчо ....
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
продава се , няма страшно
- bad_look
- Автомобил: vw golf 2 GTI
- Двигател: PB
L&R написа:продава се , няма страшно
продава се ама само с поръчка аз чакам за същата пластмаса цяла седмица вече и още не е дошла а и е доста скъпичка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за офф-а, но искам да питам, дали може на такъв пасат да се прерави и да си бъде на щангички като при другите автомобили, а не жила 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сигурно може да се преправи, ако има пасат който е с лостова система и по нейните размери, иначе е мисия невъзможна при положение че скорости изчезват ако мръдне 2-5мм жилото!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е къде да намеря такъв пасат та да си преправя моя, че тия жила много ме дразнят?!?!
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
другия вариант е стругар, планка + две оси = вечно

- Dimitar_Aleksiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може и без стругар - подходящ болт, дистанционна втулка и гайки - става перфектно - карам така вече повече от година и няма проблем. Утре ще направя снимка и ще я постна за да стане съвсем ясно
Ето и снимките
Въпросната дистанционна втулка е алуминиева и я намерих готова - не знам от какво е но стана перфектно - с резби е от двата края. Винта не е с резба до главата за да не прежулва пластмасовият накрайник на жилото. Там се оставя умерена хлабина за да може да се движи свободно. Ако има въпроси - питайте
Хубаво е главата на винта да се изпили на половина ако пречи защото при определени предавки опира на противотежестта - отдавна се каня - но за сега не ми прави проблем и затова все отлагам 

Въпросната дистанционна втулка е алуминиева и я намерих готова - не знам от какво е но стана перфектно - с резби е от двата края. Винта не е с резба до главата за да не прежулва пластмасовият накрайник на жилото. Там се оставя умерена хлабина за да може да се движи свободно. Ако има въпроси - питайте

Последна промяна от Dimitar_Aleksiev на Чет 07 окт 2010 13:30, променено общо 3 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dimitar_Aleksiev написа:Може и без стругар - подходящ болт, дистанционна втулка и гайки - става перфектно - карам така вече повече от година и няма проблем. Утре ще направя снимка и ще я постна за да стане съвсем ясно
Чакам снимката .... а да питам при тая система има ли разлика когато се сручка колата при бързото пребключване на скоростите, щото при мен некой път неще да ми включи некоя скорост когато го сръчкам ...
- Dimitar_Aleksiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При правилна настройка на позицията не би трябвало. Това което съм направир просто замества пластмасовият щифт на който се закача горното жило. При мен преди да се счупи малко трудно влизаха скоростите - явно се е било спукало и така докато се счупи. За късмет стана при жената - звъни и вика нещо стана със скоростите - включвам първа ама не върви като на първа а все едно е на трета - едвам я докара до нас - вдигам капака и веднага гледам жилата на скоростната - то горното виси.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Passko_1.8mi написа:...при бързото пребключване на скоростите, щото при мен некой път неще да ми включи некоя скорост когато го сръчкам ...
По-скоро зора идва от хидравличния съединител

И мен много ме дразни!
За това не излизам на Калояново

-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Passko_1.8mi написа:...при бързото пребключване на скоростите, щото при мен некой път неще да ми включи некоя скорост когато го сръчкам ...
По-скоро зора идва от хидравличния съединител![]()
И мен много ме дразни!
За това не излизам на Калояново![]()
Докато включа на втора или трета и някой Голф вече хваща да финишира
![]()