Ксенон 35W срещу 55W
Ксенон 35W срещу 55W
Искам да сложа ксенон на голф 3-ката, но се чудя кой от двата вариянта да избера. На едно място ми казват, че 55 ватовия бил забранен, защото е много силен и за това не го продавали, на друго, че разликата била само в баластите и идеята е да лъже компютара на по-новите коли, че крушката е 55 вата. Кое е истината и има ли смисъл от по-големите ватове, ще свети ли по-силно с тях?
- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Ксенон 35W срещу 55W
Има смисъл от 55 вата но ако искаш да свети още по-силно може да направиш като мене, 55 вата баласт с 45 вата крушка. По този начин крушката се издува повече и свети по-силно. Вече една година карам така и няма проблеми.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
35-ватовия дава 200% повече светлина от халогенка 55 вата... За какво ти е повече?
то има и 200-ватови за влакове - сложи си такива... ама да не се чудиш после що те псуват хората...
то има и 200-ватови за влакове - сложи си такива... ама да не се чудиш после що те псуват хората...

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
35 e напълно достатъчно според мен 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Mamaligar написа:..... По този начин крушката се издува повече и свети по-силно. Вече една година карам така и няма проблеми.
То проблем ще има , ако някой реши да си поговорите приятелски

Аз мисля , че въобще трябва да се забранят , станаха ефтини и кой от къде завари и си слага заслепители

- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
Въпроса е че аз съм с лупа и не заслепявам никой. Досега за 2 години никой не ми е присвяткал или казвал че му блести
Не искам да прекалявам, защото не съм с лупи и наистина става грубо. Щом 55 вата свети по-силно, това ще е достатъчно. Ако светлината не се разсвейваше толкова и 35 щеше да е, но стари фарове, какво да се прави.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не прекалявайте с ватовете, защото се получава обратен ефект.
Колкото става по-силна светлината, толкова окото се уморява повече заради отразената светлина.
35W си е напълно оптимален вариант.
Колкото става по-силна светлината, толкова окото се уморява повече заради отразената светлина.
35W си е напълно оптимален вариант.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Едно от предимствата на ксенона е и по-ниската консумация. Поставяйки 55W това се обезсмисля.
Е вярно, ще свето брутално, но до колкото знам 55W системи са пуснати са Off Road приложение (същото важи за 90/100W халогенки). Но на бай Ганьо не му пречат надписите по кутиите
Е вярно, ще свето брутално, но до колкото знам 55W системи са пуснати са Off Road приложение (същото важи за 90/100W халогенки). Но на бай Ганьо не му пречат надписите по кутиите

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”