Проблем със скоростната кутия на VW Passat 2.5 V6
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростната кутия на VW Passat 2.5 V6
Ами пасата е автоматик и преди 3 4 дена като давам на зад не тръгваше сам а му трябваше газ и лашкаше доста след това в Габрово отказа тотално тръгнах по едно нанагорнище стигнах до стопа и после нито напред нито назад не се е чувало хлопане или чупене в скоростната кутия нищо.Оставих го и търсих сервизи... и вечерта към 10 го закарах изчах да няма много движение и проблема,е че трудно тръгва трябва му много време докато набере да мине на 2 и от там нататък включили 3та и излита.Като го взех му смених всичко масла филтри водна помпа ремаци ролки и т.н само на скоростната кутич маслото филтара и гарнитурата не съм ги барал и се канех сега след една седмица да ги сменя но недочака... .Та вчера ги смених и като отидах да видя какво става като са източили маслото са паднали 9 алуминиеви парчета по 5 6 милиметра,а и това масло беше само 3-4 литра а тя се води че сабира 9л. но събра 7 маслото беше изгоряло и даже си мислим че не е за скоростна кутия.И сега пак ми прави същия проблем и след смяната.Като я покарах малко за да я махна от сервиза да я оставя на паркинг като спрях на светофара и после на стопа си тръгнах горе доло нормлано не с големи мъки после я загасих,запалих и пак така.Та някакви савети и също така някои ако знае от каде мога да си зема скоростна кутия и да върна моята да стане по евтино или само да си купя... и дали ще бъде одачно
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростната кутия на VW Passat 2.5 V6
Офф: Винаги съм се чудил, откъде хора пишещи толкова неграмотно имат пари да си купят кола, че чак и Пасат ...
Колега, нищо лично, но поне 2-ри клас завършен нямаш ли? На човек му е трудно да ти прочете писанието.
Колега, нищо лично, но поне 2-ри клас завършен нямаш ли? На човек му е трудно да ти прочете писанието.
Последна промяна от The^Maniac на Нед 03 окт 2010 21:45, променено общо 1 път.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
по скъп ще ти излезе ремонта отколкото друга кутия
нормален типтроник или е куатро?
нормален типтроник или е куатро?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега бързам защото колата ми е оставена на доста кофти място лаптопа ми излиза от ремонт едвам съм го написал това предното и т.н.Просто не си прави труда да коментираш какво съм написал не ми е това ...... .
А другия колега аз търся друга кутия да взема,а моята е тип троник не куатро.Ремонта на моята е от 1000 до 3800 за това търся да взема друга предполагам,че ще излезе по евтино.
А другия колега аз търся друга кутия да взема,а моята е тип троник не куатро.Ремонта на моята е от 1000 до 3800 за това търся да взема друга предполагам,че ще излезе по евтино.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
нов конвертор е 300 долара,маслената помпа с дисковете к-т е 700евро, а само маслена помпа е 300евро
какви са тия от 1000до 3800лв
п.с ако смяташ да караш тая кола е желателно да сложиш НОВ конвертор,макар 4е проблема не е то4но там
какви са тия от 1000до 3800лв

п.с ако смяташ да караш тая кола е желателно да сложиш НОВ конвертор,макар 4е проблема не е то4но там
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами казаха ми че монтаж демонтаж 300 лв.И основните неща които се сменят 1000 лв и от там нататък вече ремонта можело да стигне до 3800 ... дали са ме излъгали незнам.А за конвертор от теб чувам досега не са ми споменавали.Каде се намира за какво служи .... ?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
конвертор е "нещото" което се захваща на маховика 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
*Вместо* маховика, за коляновия вал имаш предвид.. пример как изглежда на друга кола:

#27000 - въпросния торг (torque) конвертор
#27010А - маслената помпа.
... а за какво да го сменя целия, не се ли правят само шлиците (и то ако са превъртяли) ?
П.С схемата не е от пасат но тази ми попадна, за добиване на представа само.

#27000 - въпросния торг (torque) конвертор
#27010А - маслената помпа.
... а за какво да го сменя целия, не се ли правят само шлиците (и то ако са превъртяли) ?
П.С схемата не е от пасат но тази ми попадна, за добиване на представа само.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
при ФВ се захваща на венеца (да е наи то4но) а защо:конвертора се износва наи 4есто при втулката към маслената помпа ;а диска вътре се сменя ДА ама рециклираните нещо не карат по много време...............
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много,ще я закарам в пловдив да я правят сега тази седмица