Голф 6 срещу новата Астра

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Голф 6 срещу новата Астра

Мнениеот hitman0013 » Сря 06 окт 2010 9:10

само дето теглото унищожава по-бързо двигател, тампони, амортисьори и др.
Разхода се вдига, особено като накичиш и голяма джанта.Плюс виждам стабилността на колата при висока скорост и хубав път че........

Потребителски аватар
pavlingm
Автомобил: VW Golf
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот pavlingm » Сря 06 окт 2010 9:19

Най не ми харесва в Астрата лошия обзор. Това те кара да се чувстваш постоянно неудобно.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 06 окт 2010 13:02

pavlingm написа:Най не ми харесва в Астрата лошия обзор. Това те кара да се чувстваш постоянно неудобно.

Лошата видимост е характерна за почти всички коли извън VW групата.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 06 окт 2010 22:39

Скоро бях в един сервиз за един семеринг и докато чаках ковнах един Аутобилд да попия малко инфо, защото на корицата пишеше "Голф 6". Имаше сравнение между 6 автомобила един и същи клас и година - Голф 6, Астра, БМВ, Киа, Митсубиши и още един не помня. Астрата беше назована - "вечният втори". Най-добър автомобил Голф 6 - автомобила беше събрал най-голям сбор от точки в разични дисцпилни- спирачен път, комфорт, разход, интериор, продажна цена и т.н.

Втори беше... Опел Астра. За Г6 пишеше, че бил подобрен фейслифт на Г5 общо взето само това запомних и че не ми е по джоба.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пет 08 окт 2010 21:48

мнооооого ще ме извините но миналата година като обикалях автосалоните търсейки си компактна колца седнах в голф 6//имаше го на промоция за 27 000лвв//тогава я нямаше все още новата астра.но....голф6 може да се сравни със старата астра но с новата....... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: няма грам база за сравнение..дори си мисля че темата е смешна а хорицата дето карат коли 90-99-та година да не дават акъли а да отидат и да покарат двете машинки и тогава да говорят.мисля че за екстериора не е нужен коментар а за интериора---СЪВСЕМ :beer

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 08 окт 2010 22:00

Е СЕДНАЛ си в голф 6, ще уведомим медиите.А хорицата/като използваш тая дума надявам се нямаш в предвид:сиромасите, или ония дето не си купували чисто нова кола и т.н./ могат да ти кажат най-точно кое как вози.Щото ако сляза от S класа и се кача на тия двете няма да ми е много удобно.Има и достатъчно умове по списания и фирми за тестове, които също правят изводи.
А и даването на акъли май не е все още забранено в тая държава!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 09 окт 2010 2:20

Саше, като си тръгнал за нова кола..... да беше седнал в ГоУф от 40000лв., а не в най-базовия модел на прИмоция, където пепелника е опция. Ако си мислиш, че базовата Астра, ще е нещо повече от пластмасов варел с исузу мотор си много в грешка.

Като правиш сравнения ги прави като хората, не Астрата от кориците на списанията и базовия Голф за 27000лв. Плюс тва ГоУфо е с 2години по-стар на пазара. След 5 години, Астричката ще е една таксиджийска мечта, а ГоУфо пак ще си е ГоУф и дори ще е станал още по-готин :wink: .

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 09 окт 2010 7:52

morfei1 написа:След 5 години, Астричката ще е една таксиджийска мечта, а ГоУфо пак ще си е ГоУф и дори ще е станал още по-готин :wink: .

That's the spirit! love.vw
да не съм офф.
В съседния блок някой си купи въпросната базова астра с тасове и гуми като патрици, няколко пъти се заглеждах какво има вътре... вярно че не съм карал, ама нямам и желание да карам този "варел" . Обаче всеки път като видя г6 в града даже и базов модел искам и да покарам и да притежавам :012:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 09 окт 2010 9:16

Имал съм голф 2 и 5, сега карам последната джета (2008-ма).
Скоро трябваше да избираме кола на приятелката ми. Естествено веднага отидохме в Порше БГ за да пробваме новия Голф 6... супер разочарование, евтина пластмаса, тесен и ужасно грозен отвътре с изключение на таблото, външния дизайн скучен и безличен, управлението и окачването не показаха нищо различно от джетата. В купето беше шумно и особено при преминаване през неравности.
Видяхме и новата Астра. По-добра и отвътре и от вън, естествено имаше доста евтина пластмаса и в астрата. Това което ми хареса повече бяха простора и поведението на пътя. Колата се управлява по-свежо, по-директна е. Окачването е някакси по твърдо но не друса и не е толкова шумно по-неравности. 1.7 CR двигателя на астра ми се стори по-пъргав от 1,6 CR двигателя на Голф.
В крайна реалния купувач след реален тест даде реалните пари за Астра а не за Голф. Въпреки че реалния потребител имаше симпатия към VW.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 09 окт 2010 10:02

mhihi :lol: само мога да ти се изсмея на поста. :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 09 окт 2010 10:31

maniak написа:Скоро трябваше да избираме кола на приятелката ми.

Това е ключовия момент в поста :wink: Естествено че жените ще се прехласнат по "джиджания" дизайн на астрата,то за 90% от тях колите се различават основно по цветове :mrgreen: А за простора в астрата,отпред е ок ама като се повозиш малко отзад ще ти трябва физиотерапия след това :D За такива коли си имам собствен израз - Много ламарина,малко кола :))

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 09 окт 2010 12:56

:) Какво общо има женското прехласване, пиша ви за реален тест на автомобилите не на зяпане на картинки и четене на форумите в интернет.
Скоро ще сменям джетата и доколкото виждам 90% е шанса новата да не е VW, именно заради впечатленията ми от две години прекарани с този автомобил и качествата в сравнение с цената му.
Пък вие си се смейте, смехът е полезен. Да можеш да си отвориш широко очите също е полезно :lol:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 09 окт 2010 13:14

Върнах се назад в темата малко.
Какво ми направи впечстление. Хората който са покарали нови коли и купуват нови коли изразяват трезво мнение на база на каране и опит. За тези който ги преценяват на база картинки и собствената си предубеденост "ПО ДОБРО ОТ ГОУФО НЕМА". Тези който изразяват различно от "По-добро от гоуфо нема" са тъпи и задръстени:)
Абе сетих се аз защо не бях влизал в този форум от няколко години:)

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 09 окт 2010 13:35

аууу това последното беше доста стимулиращо за да се изпишат още 5-10страници.
Ние сме предубедени, ауто билд също/едва ли едно голямо списание ще има 10-15години пристрастия към определена марка коли и това да остане безнаказано, т.е. хората да спрат да го купуват/.А защо германците купуват повече фв отколкото опел-много са глупави а!
Мога да пожелая приятно прекарване на колегата във форума на опел. :applause:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 09 окт 2010 14:05

@maniak, ето ти едно трезво мнение

Една Астра струва точно толкова колкото и един Голф, като нови, поне според обявените цени на сайта им. След 5 години една Астра не струва колкото един Голф..... след 10год нещата са още по трагични за Астрата. Само не ми казвай, че не те интересува кво щяло да е след 10 години, щото като си направиш една калкулация на кола 40000лв с 5 годишен лизинг и 15 процента първоначална вноска, колата както е 40000лв, на петата година вече на теб ти струва 50000лв, а реално можеш да я продадеш за не повече от 20000лв. ако е Голф, ако е Астра..... около 15000, дори по-малко :roll: .

Астрата и Опел като цяло са актуални на пазара единствено с цени, затова и са предпочитани. Още с влизането в шоурума и цената пада с 20 процента и 2000лв бонус екстри.

....останалото си са лични предпочитания дизайн, комфорт, визия..... тва са все субективни неща и зависят от гледната точка на купувача.

Всеки си има виждане и за мен Ауди си е луксозен Фолксваген....... но не го натрапвам на Ауди феновете и да им обяснявам колко са заблудени, че дават грешни пари за Аудита.

Астрата може да си я сравняваш със Сеат и Шкода, макар че последно време и двето подразделения на ВАГ израснаха доста.

Астрата и Опел също имат своите почитатели, но те определено не са в този форум. Тъпо е да очакваш във ФВ форум обективно мислене, всеки е пристрастен малко или много към марката. Обективно се изказват АутоБилд до няква степен и там за пореден път Астрата беше вечният втори :wink: .

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”