Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
pavlikianov
Автомобил:
Двигател:

Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5

Мнениеот pavlikianov » Пон 04 окт 2010 21:19

Някой може ли да каже това ключе дали ще стане за вратите и за багажника , ето му размерите :
(L x B x H) 13 x 5.4 x 14.5 mm

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 05 окт 2010 13:54

С малко нагласяне ще стане.

Поради големият брой запитвания пускам наново уточненията за аналози на оригиналните ключета, които са спрени от производство и са заменени от по-нови серии http://www.cherrycorp.com/english/switc ... /index.htm , сега виждам, че серията DC e заменена от серия E: вътрешните ключета могат да се заменят със серия DG (малко са по-малки), а външното със серия DC (малко по-голямо), вместо оригиналните серия DK на фирмата Cherry. Хубаво е външното да бъде с пластина, за да се избегне директния контакт с бутончето. И двата модела отговарят на изискванията за брой натискания и клас на защита.

п.с. Открих и това, ако някой го интересува: http://www.cherry.de/english/switches_c ... itches.htm

Явно в щатският сайт са обявени само новостите.
Качвам и спецификацията на оригиналните ключета.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Сря 06 окт 2010 0:01

Може ли да кажете от къде могат да се закупят тези микроключета ? За предна лява колко броя и какъв модел са ? Също за останалите врати и зеден капак (за седан сатва въпрос) ?

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Сря 06 окт 2010 11:38

И аз не разбирам от тези микроключета, а очевидно и при мене е проблема във външното, което е за плафона и зумера. Видях линкът на kirhadj, но все пак нз точно кое да си поръчвам от серията Е( дали да бъде –00H или примерно –50H и дали да бъде нормално отворено(маи такова беше) ). Някой ако е слагал такова микроключе което не го е приправял да напише от къде го е взел и какви парички и най-важното колко време не му дава проблеми! :bowdown

Потребителски аватар
pavlikianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlikianov » Сря 06 окт 2010 13:34

pavlikianov написа:Някой може ли да каже това ключе дали ще стане за вратите и за багажника , ето му размерите :
(L x B x H) 13 x 5.4 x 14.5 mm

Това ключе излиза към 4,50 лв ама се чака 1 месец за доставка- поне така ми казаха в магазина, не знам обаче дали става, горе долу прилича на оригиналното , ако може колегата да каже какво има под нагласяне , в смисъл нещо ще трябва да се преправи ли , размирите ли не са както трябва?

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Сря 06 окт 2010 13:53

Айде колеги споделете! Не мога да повярвям че сигурно 90% от хората с пасати страдат от този проблем и никой не е намерил микроключе, което да пасва без да се преправя и да върши работа!? Сигурно е хубаво да се направи една тема отделно (тъй като има вече супер много с този проблем, но никъде не е решен ясно)като се каже за всяка врата всяко микроключе каква функция има и от къде може да се поръча сносно такова без да се преправя! :bowdown на всеки, който се отнесе сериозно и глобално на проблемите ни! :applause:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 06 окт 2010 15:42

аз съм писал от къде се поръчват микретата по напред в темата (а и не само аз предполагам) обаче няма кой да я прочете цялата ми се струва

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Сря 06 окт 2010 16:09

Прочел съм цялата тема колега, но незнам точно кое ключе ми трябва за да сменя външното(за зумера и плафона), може би е защото не съм вещ в тези неща. Все пак тука примерно има 7, кое според вас е най-добре да се вземе, че да пастне!?
http://bg.farnell.com/jsp/search/browse ... %2B1001613

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Сря 06 окт 2010 19:57

http://bg.farnell.com/jsp/search/browse ... %2B1001613

Избирай от тези. Тези, които си намерил, работят от 5 до 35 градоса.

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Чет 07 окт 2010 9:11

Не видях никои от моя избор да са при такива температури, но тъй като не разбирам и може да съм пропуснал нещо поръчах от линк-а където ти даде. :bowdown Ако някой го интересува съм си поръчал: 2х9901671 и 2х9901957 , понеже вторите са 2 пъти по високи, та ще видя кои ще пастнат най-добре и ще споделя после мнение! :P

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Пет 15 окт 2010 23:51

да ви питам има ли някакво развитие с микроключетата? В смисъл някой реши ли проблема? Ако да, да сподели от къде и какво ключе е взел, че и мен май ме чака тази продцедура. :(

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 16 окт 2010 4:28

dmcdjveli написа:да ви питам има ли някакво развитие с микроключетата? В смисъл някой реши ли проблема? Ако да, да сподели от къде и какво ключе е взел, че и мен май ме чака тази продцедура. :(

колега вземи прочети темата и ще намериш отговорите на въпросите си

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Вто 02 ное 2010 17:30

Купените от мене ключета излезнаха по-малки, не съм пробвал да ги нагаждам защото моето излезна, че работи и проблема ми е в кабела където се ключва към бравата(8 пина). Млако преди буксата се губи контакта и май ще го цепя и ще пробвам да го оправям. Отделно ми се видя, че май машинката за стъклото нещо не дава + на плафона след като ключето е отворено и пуска сигнал до главната букса, която влиза в машинката. Ако някой е на ясно как точно работи всичко това да сподели. Забелязах че 1 от 2-та пина(на буксата при машинката) за плафона и от микрроключето съвпадат, а другите са различни. Как работи тази електрическа схема не успях да разгадая. Моля споделете инфо ако сте го правили това и сте я разгадали.
П.С. Дано някой е успял да ме разбере, :? че чак аз се обърках :screwy

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Сря 03 ное 2010 15:06

Някой желаещ да ми отремонтира моя бутон???Цена?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 03 ное 2010 17:48

bobar написа:Някой желаещ да ми отремонтира моя бутон???Цена?

Кой бутон? За микроключето ли говориш? Имаше тема мисля в тунинг форума, там сменяха самото бутонче на микроключето (обикновено то се чупи), но според мен не си струва занимавката.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”