Теч на антифриз Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Теч на антифриз Голф 3

Мнениеот jrebeca84 » Вто 05 окт 2010 19:42

Здравеите,колеги.Става въпрос за ГОЛФ 3 GTI 97г.,които тази сутрин на път за работата докато си чаках в задръстването от предната решетка започна изведнъж да излиза доста бял пушек и като слязох видях,че тече и антифриз(от розовия). Един шофьор ме посъветва да си включа климатроника на маскимално топло и така я прибрах до нас. Като се прибрах отворих капака и видях,че преливника е абсолютно празен и по двигателя се стичаше антифриз :( Датчика в купето за температурата ми показваше 90 градуса. проверих след няколко часа маслото на двигателя за да видя дали гарнитурата на главата е изпуснала,но всичко слава богу си беше наред. като отворих предния капак ме лъхна миризма,като на бакелит или пластмаса,доста гадно. Та ви моля за съвет,какво и е на машината???? Имам съмнения,че някое от водните съединения е изпуснало,но като я запалих,не видях да има теч от някаде.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч на антифриз ГОЛФ 3 ПОМАГАИТЕ!!!

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 05 окт 2010 19:59

Или от радиатора, или от пластмасовият тройник е изпуснал антифриза! Перката явно не се е включила и за това от преливника е изтекъл! По-добре иди на сервиз или някой приятел да те друпне!

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Вто 05 окт 2010 20:27

радиатора е чисто нов на 2 седмици и мисля,че не е от него колега. А къде се намира този троиник да го погледна? видях,че се е стичало антифриз върху маркучите срещу казанчето за спирачната течност защото под тях върху двигателя има локва от него.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч на антифриз Голф 3

Мнениеот mitakathvp » Вто 05 окт 2010 21:15

Налей вода без да палиш и гледай от каде тече!Ако не тече запали и гледай няма начин да не разбереш

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Вто 05 окт 2010 22:41

mitakathvp написа:Налей вода без да палиш и гледай от каде тече!Ако не тече запали и гледай няма начин да не разбереш

Обикновено са виновни двата пластмасови фланеца на главата, така че направи както е написал колегата.

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Вто 05 окт 2010 23:20

добре,ще го направя.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 06 окт 2010 13:24

Така е обикновено но не може да си сигурен преди да направиш теста!Успех и пиши какво е станало

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 06 окт 2010 13:29

jrebeca84 написа:радиатора е чисто нов на 2 седмици

Сигурен ли си че е била обезвъздушена добре?

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Сря 06 окт 2010 19:32

здравеите,ами оказа се че теч няма или поне видим(гледах внимателно),защото е изтекъл целия антифриз! преди изобщо да доливам вода или антифриз я запалих да поработи на свободен ход и я изчаках да стигне 50-60 градуса,като забелязах,че индикатора на таблото за температурата ми пристветка и тогава започнах леко да доливам антифриз и топла вода и лека,полека литър и половина антифриз(концентрат) и 2 литра вода си влезнаха без проблеми в системата,което доста ме изненада,защото си мислех,че е изтекъл само антифриза от преливника?! Което ме навежда на мисълта,че теч все пак има!!! 3 литра и половина не могът да се изпарят еи така. Имам съмнения,че при смяната на антифриза,маистора е затворил въздушна възглавница,от която ми следват ядовете :beat_butt2 .Оставих я да работи след това 10 мин. и не видях да има теч,индикатора си показваше 90 градуса. Дали според вас съм оспял да я прегрея? веднага щом започна да ми пуши я прибрах в нас.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 06 окт 2010 20:36

не си я прегрял,споко,пък и да си едно прегряване едва ли е фатално,карах 6 м. с блокирал термостат и темп. между 98-105 гр. и накрая хвърли антифризасмених термостата с нов и вече 3 год.няма проблем от прегряването :да:

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Сря 06 окт 2010 20:44

Колега,по принцип когато не се вижда теч,може да е от тройника,когато се получи налягане се отваря "пролука" от която губиш течност!
Ако имаш възможност спри колата в някой гараж и сутринта преди да я запалиш отвори капака вземи си и осветително тяло и огледай добре дали има локви или течове.
Има много случаи когато се губи антифриз ова да става когато колата изтива!!!,а не когато загрява. :screwy
Ако сутринта има загуба на охл.течност и не се вижда никъде да е текло тогава си погледни под стелката на шофера и навигатора ще се учудиш :horror:

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Сря 06 окт 2010 20:58

доста лоша работа,дано не стане така!!! А къде се намира въпросния троиник колега,да го погледна? Както казваш,троиника при възникнало налягане изпуска охл.течност ама пък чак 3 литра и половина?! Не е ли малко много?!

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Сря 06 окт 2010 21:19

Наистина е много ако се окаже от него.
Значи снимка нямам на твоят мотор за да ти покажа,но ще ти обясня:
Викат му тройник,защото на повечето коли има три изхода или входа(кой както си го прецени),на него се намира температурният дачик и е захванат с 2 болта към блока.
Също така на блока има и още едиа гърловина ако не се лъжа поне на 1,8ми.има!
Проблемът при тех е,че са направени от някакъв вид пластмаса и с времето се цепят и тнт.

maximus_k1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maximus_k1 » Пет 08 окт 2010 19:29

колега,погледни дали не ти е спукан радиатора на парното.и аз съм имал същия проблем с губене на течност и се оказа радиатора на парното.имах теч в краката на дясната седалка.

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Съб 09 окт 2010 23:01

колеги проблема с теча го разбрах от къде е. От един фланец,които е захванат с 2 болта към блока. Днеска сипах вода без да паля двигателя и веднага потече от него и утре мисля да го сваля и да ходя да си купя един нов.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”