Голф 6 - Дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 6 - Дизел или бензин

Мнениеот MiLaNoTo » Чет 07 окт 2010 10:02

hooligan_sk написа:ТСИ освен това има проблем с разхода при пълна газ, достига астрономически стойности. В града изостава с 2-3 литра/100 спрямо дизела. А цената му е почти равна на тди..

Значи зависи за кой двигател точно става въпрос, но за жалост мога да потвърдя, че разхода при 1.4 160 к.с. на 'прилично' каране, не може да падне под 12-13 в градско(наблягам на градско а не цариградско! :beat_butt2 ).
Да не говорим на какво съм бил свидетел когато съм в задръстване...
Иначе извънградско при бързо каране не дава чак толкова големи стойности, а нормалните спрямо конете, които има.
В крайна сметка не може да очакваш от бензинов двигател 122 или 160 коня да ти дава разход колкото 140 коня дизел. Това е положението. Това какво пише по книжките е вярно, само че в лабораторни условия или в някое градче в Баденбург :dummy:

sasoss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasoss » Сря 25 май 2011 12:58

1,4TSI DSG. Засега само 8000км, но доста експериментирам. Разход извънградско може да падне до 4,5, но при 80 км/ч. Нормално 5,5-6, но при 100-110 км/ч и здраво настъпване при изпреварвания. Всъшност точно това е забавното - уж караш нормално и докато те погледнат в огледалото може и да си отпред.
Разход градско може 5,5, но в неделя. Иначе около 6,5л, но без изсилвания.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 02 юни 2011 20:09

sasoss написа:1,4TSI DSG. Засега само 8000км, но доста експериментирам. Разход извънградско може да падне до 4,5, но при 80 км/ч. Нормално 5,5-6, но при 100-110 км/ч и здраво настъпване при изпреварвания. Всъшност точно това е забавното - уж караш нормално и докато те погледнат в огледалото може и да си отпред.
Разход градско може 5,5, но в неделя. Иначе около 6,5л, но без изсилвания.

В Варна си нали ? И аз на теста я свалих на 4.5 ама на 6та ръчна и с 80км. Но не знам кой би издържал...

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 02 юни 2011 20:17

Има ли някой с TSI в София че ме интересува разхода?

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Пет 03 юни 2011 12:45

dragozow написа:Има ли някой с TSI в София че ме интересува разхода?

Комбиниран разход градско-спокойно/градско-задръстване - около 515 км с 52-53 литра. (160 коня модела).

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 03 юни 2011 19:21

10/100...мислех че е доста по-добре, поне каталожните данни са малко по-различни. В такъв случай избора е дизел, предполагам разхода шопско ще е поне с литър и половина по-малко. Иначе със сигурност кефа от TSI е голям.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Съб 04 юни 2011 11:23

dragozow написа:10/100...мислех че е доста по-добре, поне каталожните данни са малко по-различни. В такъв случай избора е дизел, предполагам разхода шопско ще е поне с литър и половина по-малко. Иначе със сигурност кефа от TSI е голям.

каталожните данни са при мерене на стенд ... реалното винаги е литър поне нагоре

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Нед 05 юни 2011 22:57

При дизела също има голямо разминаване в данните в каталога и реалността. Извънградско 1.6 трябва да харчи по каталог 3,9 а всъщност харчи 4,4-5,2 при нормално каране около 100км/ч. В града разминаването е по-малко от 1 литър-пише 5,7 а е около и под 6,5. Зимата обаче при температури под нулата харчи страшно много, може да стигне и над 8 в града, загрява бавно и повечето време се кара студен. Но определено дизел е по-добре, в сравнение с 1.0AER разхода е с повече от литър надолу, а мощността е над двойно по-голяма :)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 06 юни 2011 0:20

При сравняване с каталожните данни според мен трябва да се взема предвид и качеството на горивото. С немска и австрийска нафта Пасата ми беше доста по- тих и го засякох на извънградско че гори с около литър по- малко отколкото с нашата скапана нафта.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 06 юни 2011 0:24

За мен бензиновият автомобил винаги ще е по-автомобил от дизеловият, абстрахирайки се от разхода, но той става все по-маловажен при цените на горива в БГ и при по-скъпата поддръжка на дизел като цяло и началната ценова разлика между двете. Проста сметка показва, че трябват немалко безаварийни километри за да се избие разликата и да има някаква полза.

Предната семейна кола бе бензин, сегашната е бензин и следващата пак ще е бензин. Турбото е предимство, но и без него - стига ми един дизел в родата, сравнение в комфорта и удоволствието не може да става.

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Пон 06 юни 2011 3:41

Дизел :да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 06 юни 2011 8:39

Haralampi написа:разхода, но той става все по-маловажен при цените на горива в БГ

Да не намалиха цените на горивата ? :shock
*Предимствата на дизела са много и неоспорими.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 06 юни 2011 18:20

Haralampi написа:За мен бензиновият автомобил винаги ще е по-автомобил от дизеловият, абстрахирайки се от разхода, но той става все по-маловажен при цените на горива в БГ и при по-скъпата поддръжка на дизел като цяло и началната ценова разлика между двете. Проста сметка показва, че трябват немалко безаварийни километри за да се избие разликата и да има някаква полза.

Предната семейна кола бе бензин, сегашната е бензин и следващата пак ще е бензин. Турбото е предимство, но и без него - стига ми един дизел в родата, сравнение в комфорта и удоволствието не може да става.

:applause: Браво.
За мен пък е почти наобратно. Дизела дава това, което и бензина с по 2л по-малко на всеки 100км. Ако караш винаги над 6к оборота, тогава бензина е без конкуренция, иначе нещата са равни. Моята пък сегашната е дизел и бъдещета пак ще е така...
П.П. За какъв комфорт и удоволствие говориш? mhihi

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 06 юни 2011 18:31

bnick написа:П.П. За какъв комфорт и удоволствие говориш? mhihi

Запали двигателя и ще разбереш mhihi
Разхода не ме притеснява. Безшумността и липсата на вибрации за мен са много по-голямо предимство от литър на сто повече или по-малко.

Всеки има право на вкус обаче, няма лошо. :да: Важното е ти да си доволен.

П.с. Подобри компетентността си - макс мощност на бензинов двигател (дори и 16 или 20 клапанов) не се намира над 6000 оборота ако това имаше предвид, а разликата в разхода на съизмерими двигатели (бензин/дизел) е 1-1,5 литра. ;) Икономия от това обаче предполага множество безавариини км, докато се избие началната разлика в цената и по-скъпата поддръжка на дизел. ;)
Самата цифричка на борд. комп. е сама по себе си илюзия... точно както "безплатни" минути на gsm-а при такса 50 лв на месец ;) Няма безплатен обяд в този свят ;)

Но има поне 2000 теми съдържащи всевъзможни дискусии на тема бензин/дизел, спирам до тук, за да не я наречем 2001-ва :) Всеки има право на вкус и виждане. Аз покрай работата си имам възможността да карам различни нови автомобили и съответно да направя добро сравнение между бензин и дизел. Просто реших да споделя моето виждане, а то е, че ако сега взимах нова кола то тя би била 100% бензинова, било то с или без турбо. :)

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 06 юни 2011 19:03

Haralampi написа:
bnick написа:П.П. За какъв комфорт и удоволствие говориш? mhihi

Запали двигателя и ще разбереш mhihi
Разхода не ме притеснява. Безшумността и липсата на вибрации за мен са много по-голямо предимство от литър на сто повече или по-малко.

Паля и нищо. Леко жужене от мотора, а моя е един от най-шумните от тези години. Вътре почти нищо не чувам. За разлика от на жената на баща й, Тойота корола 2006 бензин. Така си ручи, че ми надува главата. Вибрации има само при натискане на съединителя и преместване на скоростния лост между предавките, но това не ми пука, така не се кара

Haralampi написа:П.с. Подобри компетентността си - макс мощност на бензинов двигател (дори и 16 или 20 клапанов) не се намира над 6000 оборота ако това имаше предвид, а разликата в разхода на съизмерими двигатели (бензин/дизел) е 1-1,5 литра. ;) Икономия от това обаче предполага множество безавариини км, докато се избие началната разлика в цената и по-скъпата поддръжка на дизел. ;)
Самата цифричка на борд. комп. е сама по себе си илюзия... точно както "безплатни" минути на gsm-а при такса 50 лв на месец ;) Няма безплатен обяд в този свят ;)

Ето за какво говорех. За какво ги правят до 9к mhihi
rs4 .jpg

За разхода няма какво коментирам. Ако разликата е 1л между два подобни автомобила, то дизеловия е с проблем mhihi . Единствено ТСИ се доближава, но и той е твърде далеч...ето малко цифрички при 180км/ч

Passat 1,8 tsi dsg 160hp при 180 -->15,6
Passat 2,0 tdi dsg 140hp при 180 -->11,4
Citroen 155hp бензин -->15,6
Citroen 156hp дизел -->10,8
BMW 740i 326hp -->16,5
BMW 740d 306hp -->13,0

Това са от сайта на Автобилд при 180км/ч.
П.С. За борда нещо не го разбрах :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”