Излъгаха ме с едно каре за колата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Излъгаха ме с едно каре за колата
Става на въпрос за покупка на каре на стойност 30 лв. от колега от форум, за което каре получих уверение, че е здраво. След като ми го монтираха обаче, се оказа, че карето трака като се кара на задна скорост. При завой напред няма проблеми. Говорих с въпросния човек и той ми каза, да му го върна и той щял да ми прати друго. Добре ама вече съм дал 30лв. за монтажа му. Сега да дам още толкоз за смяната с друго, при което пак няма никаква гаранция, че ще е читаво. Та пиша тази тема за съвет как да подходя в случая. Проблем ли ще е ако го остава въпросното каре което чука само на задна или да търся ново и да го сменям. Предложих на човека да купя един волан от него за колата и той д ами направи отстъпка от цената му равна на парите, които му дадох за карето. Но все още нямам отговор от негова страна. Та мисълта ми е, като купувате разничасти втора употреба си имайте едно наум, че може да не получите читава частта, която сте договорили.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Излъгаха ме с едно каре за колата
като купуваш разни часит втораупотреба, може да е по-зле от твоята...за какво ти е част втора употреба, като вече си имаш такава 

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
евтиното излиза скъпо 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Bobi_S13 написа:като купуваш разни часит втораупотреба, може да е по-зле от твоята...за какво ти е част втора употреба, като вече си имаш такава
Ами защото вече смених на два пъти карета-ментета и си викам, ще взема каре оригинално, за да ме изкара по дълго, ама нъцки.

- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Карето ще се счупи само ако му даваш зор при тракане, дали напред или на зад няма значение.
Ако не ти трака на пред свиркай си,но го пази като караш на заден.
Оригинални карета като се разчукат им се разменят местата и стават като нови,въпроса е да ги размениш на време преди да трака много силно,че тогава има голяма вероятност да се счупи (монтьрска тайна
)
Ако не ти трака на пред свиркай си,но го пази като караш на заден.
Оригинални карета като се разчукат им се разменят местата и стават като нови,въпроса е да ги размениш на време преди да трака много силно,че тогава има голяма вероятност да се счупи (монтьрска тайна

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да и аз съм чувал за т.н. обръщане на карето. Предполагам, че мойто точно така е направено щом ми чука само на заден а на пред не се чува нищо. Но все пак смятам, че би трябвало ако човека отсреща е честен да върне част от сумата или да ми я приспадне ако реша евентуално да взема още нещо от него. Той въпросния човек е с доста постове и продава много коли на части и за това реших и аз да взема нещичко от него, ама явно не съм имал късмет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И все пак имало честни хора. Човека ми се обади за да се разберем как ще ме компенсира за карето, като каза, че не е очаквал, че ще има проблеми с него. Та уж се разбрахме по телефона. Като гледам обаче доста неща се търссят и продават втора ръка и има интерес към тях, така, че не само аз пазарувам по този начин.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
dodo2000 написа:Bobi_S13 написа:като купуваш разни часит втораупотреба, може да е по-зле от твоята...за какво ти е част втора употреба, като вече си имаш такава
Ами защото вече смених на два пъти карета-ментета и си викам, ще взема каре оригинално, за да ме изкара по дълго, ама нъцки.
е на ти сега оргиналндЪ
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,единственото което може да направиш в тази ситуация е да си кажеш: деа,как се преебах
Такива части според мен се купуват нови и не най-евтините от някоя сергия на пазара,а от магазин кайто продава предимно читави части. Това е моето мнение,всеки си решава за себе си

Такива части според мен се купуват нови и не най-евтините от някоя сергия на пазара,а от магазин кайто продава предимно читави части. Това е моето мнение,всеки си решава за себе си

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
tisho_psg написа:Колега,единственото което може да направиш в тази ситуация е да си кажеш: деа,как се преебах![]()
Аз си купих каре от тука(форума) и е втора употреба,ами какво да кажа,излезна здраво,както ми каза продавача.Така че и втора употреба е алтарнатива

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
каква алтернатива то толкова струва ново
да беше направил една опознавателна разходка

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
alexx написа:каква алтернатива то толкова струва ново![]()
Дали си сигурен че едно ново е 30лв

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
сигурен съм естествено китайско каре повече от 30 си е обир, но е ново
и съм карал 5 години и 60000 и продадох колата
дал съм към 80-90лв за каре на субаруто и то защото не ми се търсеше

дал съм към 80-90лв за каре на субаруто и то защото не ми се търсеше
на колегата cardan взехме каре от квартално магазинче за 30-35лв и няма проблеми.Верно болтовете в комплекта се едно бяха дялкани с ножче,но ние си сложихме оригиналните,а и демонтажа/монтаже не е нещо сложно .
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как изобщо може да купуваш каре втора употреба
Това е безумие,такива части се купуват нови!

Това е безумие,такива части се купуват нови!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”