Искам да попитам какво ще стане ако сложа бобина от карбуратор пак но с електронно запалжане(ауди 80 1.8s) на Голф Мк1 карбуратор обаче с чукче и наковалня.Някой ми беше казал,че не ставала от електронно на чукче и наковалня.Какво ще стане ако сложа такава която е за електроннно?
Благодаря Предварително
Бобина?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бобина?
Колега, по принцип няма невъзможни неща! Малко не те разбрах в края на поста ти но ще ти кажа само едно! Ако колата ти е с електронно и искаш да я направиш с чукче става, но вървежа няма да е същият! А и обратното става от чукче на електронно но там трябва да сменяш и делкото и бобината заедно и при двете интервенции! И гледай да са оригинални частите, ако са някой ментаци от магазина няма да карат много!
- stankofm
- Автомобил: GOLF MK1
- Двигател:
Колега колата ми е с чукче и наковалня и искам да си остане така но искам да сменя бобината,защото май са е пробила вътрешно и имам от електронно запалване .Няма да сменям нищо само бобината.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробано,преди години:бобина от Ауди 80 с комутатор-на Голф1,карбуратор,с чукче-работи.Обаче при обратния вариант(комутатор+бобина от механична запална система)-редовно дефектира комутатора,особено сутрин на ниска температура(пробано на А80-"яйце" и А80-"..кокошка",преди яйцето де).
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
stankofm написа:Колега колата ми е с чукче и наковалня и искам да си остане така но искам да сменя бобината,защото май са е пробила вътрешно и имам от електронно запалване .Няма да сменям нищо само бобината.
До колкото знам, ако няма да сменяш чукчето, трябва да си намериш от кола която не е с електронно запалване! Щот едното с другото няма да съвпаднат, но може да изчакаш колегите да дадат мнение! Намери си от чукче!
- stankofm
- Двигател:
Това ми е въпроса става ли?

- stankofm
- Двигател:
emo-gar написа:Пробано,преди години:бобина от Ауди 80 с комутатор-на Голф1,карбуратор,с чукче-работи.Обаче при обратния вариант(комутатор+бобина от механична запална система)-редовно дефектира комутатора,особено сутрин на ниска температура(пробано на А80-"яйце" и А80-"..кокошка",преди яйцето де).
Не те разбрах я дай пак!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
"комутаторна" бобина на "чукче" става,единствения риск е по-слаба искра(едва ли се забелязва на око)
И тая твоята бобина (в оригинал) не е ли един цилиндър с две винтчета за кабелите и централен електрод?Ако е такава..почти съм сигурен,че една Жигулова ще ти свърши перфектно работа,май и габарита и е същият.
И тая твоята бобина (в оригинал) не е ли един цилиндър с две винтчета за кабелите и централен електрод?Ако е такава..почти съм сигурен,че една Жигулова ще ти свърши перфектно работа,май и габарита и е същият.
- stankofm
- Двигател:
Кръгла с две винчета е.Мерси ще погледна какво ще измисля
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, скоро свалих моята бобина. От 1985г. 1.3HK код на мотора е. Той е с чукче оригинално. Можем да измислим цена на ЛС, ако си склонен да я вземеш. Бобината е изрядна, работи идеално, но я смених с такава от "комутаторно" запалване, затова сега ми е излишна. Карах бая време с нея и с ел. запалването, но реших малко да си вкарам колата в норми, та затова я смених.
Интересното е, че само пише БОШ на нея, няма никъде знак на ВАГ, но си мисля, че е оригиналната от колата.
Интересното е, че само пише БОШ на нея, няма никъде знак на ВАГ, но си мисля, че е оригиналната от колата.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си бобина от лада или москвич. Повече от 5 лв невярвам да ти искат.Ако си нямате битак потърси в Лада-форум или Москвич-форум, ще намериш 100%. Даже може и да ти подарят.Успех...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”