За бездомните кучета по улиците - декларация

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Декларация

Мнениеот maxpayne » Чет 07 окт 2010 22:58

Мен също са ме гонили кучета, на една бензиностанция до нас се въртят и една вечер преди години като се прибирах ми скокнаха. Интересно, че тия от бензиностанцията дето хранят въпросните псета никакви ги нямаше тогава. Разминах се без да ме нахапят, ама едни 50-100 метра съм ходил стъпка по стъпка и все да не съм им с гръб :mrgreen:

При всички случаи само изтребването няма да е достатъчно, щото хората пускат всеки ден нови на улицата. Трябва да се търси строга отговорност на тези, които прибират и после гонят кучетата.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 07 окт 2010 23:21

IceHeart написа: Може да пробваш да пуснеш жалба в общината че кучета в еди кой си квартал са нападнали детето ти и от там ще обърнат внимание!

Бате, те за това може да кандидатстваш за шампион в категория "Оптимист".

Преди време ми беше дошла хрумнала идея(след като купих кучегона на жената). Да намеря някой който да ми сглоби двайсетина броя като маяци- на 3-5сек. импулс да дава, нещо непретенциозно. Да ги пръсна из квартала и да се отърва от пумиари, а след време и от домашни любимци разхождани без/с надзор и дрискащи на всякъде, включително на местата дето играе чавето. Все още не съм се отказал. Ако някой има оферта за нещо подобно или иска да влезе на партия /Ориндж каунти 2/- да каже. Е по- хуманно от тва- здраве му кажи.
Иначе идва зима и на песовете им е криво заради тая работа, и налитат. Имам добра полоса, а и желание за стрелба по движещи се мишени. Дет се казва "ще взема да си взема" една пушка и ще спортувам. Що трябва да ходиш по чукарите за да стреляш, като може и от вкъщи... при тия цени на бензина.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 08 окт 2010 1:39

Оня ден и жената я нападнали :banghead:
и т пумиите с виснали ташаци, за които съм купувал храна, щото са гладни животинките....
ще има крути мерки, дано се въобразяват занапред death

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c1ick » Пет 08 окт 2010 10:47

Много бих искал да видя постинг тук за нещо свършено, не само люти закани.
И аз съм звънял в Екоравновесие за пършивите помияри на улицата пред нас, оттам само се интересуват има ли нашийник и дали е ухапало някого, защото само тогава го признавали за агресивно? :banghead: .
Мислил съм за възможни сценарии, но ми трябва някой юридически подготвен за правните аспекти на деянието.

Сценарий 1 - Непосредствена заплаха. Вече ми се е случвал:
Прибирам се късно вечерта през зимата, 5-6 помияра скачат и започват да лаят от опасно близка дистанция (< 2m), но не хапят. Това според мен е агресивно поведение. Причинява ми дискомфорт и определено не се чувствам спокоен.
Сценарий 2 - Нападение. Все още не ми се е случвал на мен, но на мои близки - да:
Пак на улицата, пак глутница, някое скача, напада и ме ухапва. Последствия за мен - болница, дезинфектанти, инжекции против бяс в продължение на 2 месеца (а те, чувам, са доста болезнени).
Сценарий 3 - Превантивни мерки. Предвид характера ми и иначе доброто ми отношение към животните - крайно невероятен:
Решавам, че ми е писнало от 1 и 2 и някоя вечер просто излизам със законно притежавано оръжие и изтребвам по възможно най-хуманния начин каквото сере, въргаля се и джафка по улицата безстопанствено.

Ако в някой от тези случаи извадя оръжие (подчертавам, законно) и отстрелям колкото уцеля псета, възникват следните въпроси:
а) на кого да сигнализирам след престъпното си деяние? На Екоравновесие или на общината?
б) кой ще откара трупа/труповете в екарисаж или там където се карат? Несериозно е аз да ги пъхам в чували и да ходя да ги мятам в Суходол.
б) какви са правните последствия за мен и какъв адвокат да диря (защото неминуемо някоя побъркана бабичка ще ме види, а и аз нямам за цел да се крия) ?

Всякакви смислени отговори по темата са добре дошли.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 08 окт 2010 10:50

scuba написа:
ДЕКЛАРАЦЯ!
От мен :Виктор Агоп Мелконян.
Декларирам, че от утре започвам пречистване на квартала ми - Люлин 2. "Пречистване" да се разбира като необусновано ужищоение на бездомни псета, кастрирани такива и на всякви четириноги, пречещи на дъщерями да иде на училище. Благодаря на всикчи

Ску, какво стана, почна ли разчистването :lol:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 08 окт 2010 11:00

rosy написа:..

временно. за сега само със сачми. Щото още неам хубави оловни патрончета. но е въпрос на време. И се чудя дали да почна от кучетата или от хората...

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 08 окт 2010 14:39

scuba написа:
rosy написа:..

временно. за сега само със сачми. Щото още неам хубави оловни патрончета. но е въпрос на време. И се чудя дали да почна от кучетата или от хората...

http://dnes.dir.bg/news/prisada-shumen- ... 7522?nt=13

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 08 окт 2010 14:56

pakumba написа:http://dnes.dir.bg/news/prisada-shumen-zastita-jivotni-7177522?nt=13

Това няма толкова общо...

В посоченият от теб случай става въпрос за друг тип нападение върху животно.

В темата обсъждаме само случаи на агресивни бездомни кучета и ситуации, в които "няма на къде".

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 08 окт 2010 15:06

Викторе, подкрепям те напълно в справедлиеия ти гняв

НО не го прави - щото освен да си втория осъден за насилие с/у кучетата и да те пишат по вестниците и разни "природолюбители" да се измият с твоето име друго няма да се случи.

по-добре действай партизански отколкото явно и показно и помоли таз тема да бъде заличена

успех

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 08 окт 2010 15:12

One написа:
по-добре действай партизански отколкото явно и показно и помоли таз тема да бъде заличена

:да: много по-ефективно е повярвай ми... не говори много много, особено по форумите... зелените четат, вярвай ми... само неприятности ще си докараш :wink: М/у другото, тейзър върши много добра работа, и е безшумен... убедих се няколко пъти вече :lol:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 08 окт 2010 15:18

escrime написа:
pakumba написа:http://dnes.dir.bg/news/prisada-shumen-zastita-jivotni-7177522?nt=13

В темата обсъждаме само случаи на агресивни бездомни кучета и ситуации, в които "няма на къде".

е, кое му е "няма накъде" в ситуацията да гърмиш от балкона? тя "няма накъде" ситуацията е минала вече. Ясно, че на песовете не им е там мястото, но освен, че така не можеш да си решиш проблема, ами и не трябва! Аааа, също имай предвид, че ако аз мина и видя как гърмиш кучето, ще звънна на куките, ще кажа, че някакъв луд стреля по мен, а какво е улучил не знам...Просто да имаш предвид, че може и да има други като мен :D

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пет 08 окт 2010 15:29

Ludia написа:
One написа:

:да: много по-ефективно е повярвай ми... не говори много много, особено по форумите... зелените четат, вярвай ми... само неприятности ще си докараш :wink: М/у другото, тейзър върши много добра работа, и е безшумен... убедих се няколко пъти вече :lol:

:idea:
Никога няма да забравя преди 10-на години, когато група кучета нахапаха жестоко едно 2 годишно момиченце от моя вход посред бял ден. Бяха му счупили и двете крачета... На следващия ден около блока и в квартала имаше много застреляни кучета. Просто бащата и неговите приятели си имаха законни оръжия за лош късмет на кучетата. Никой не беше чул и разбрал какво е станало през ноща.
Трябваше една година малката да се оправи !!!
Напълно те разбирам Викторе ! Обичам животните, но децата са на първо място......!!!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 08 окт 2010 15:37

Кмета на Пловдив,много бързо реши проблема :idea:

Па нека си реват после хората,кой как и защо така :lol:

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пет 08 окт 2010 16:37

Миналата година по това време ме ухапа за прасеца един огромен пес както си вървях по улицата в центъра на София! Добре че бях с дънки и че се опита да ме захапе за дебелата част на прасеца, та не можа да ме захапе здраво. Само ме одра със зъбите си, пусна ми кръв и ми насини мускула. Измъкна се между паркирали коли, мина покрай мен и в момента в който се разминахме ме захапа за крака без да очаквам. И преди съм бил против да се разхождат кучета по улиците, но след този случай съм бесен от това. Били ги кастрирали, ама както казаха и други аз не се се оплаквам че искат да ме изнасилват, а че ме хапят. Малоумна работа, не знам, много ги търпим тези идиотщини. Нещо трябва да се направи, не може да защитават кучетата, а хората - "кучета ги яли". Sad but true. :bishop

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Re: За бездомните кучета по улиците - декларация

Мнениеот The^Maniac » Пет 08 окт 2010 21:27

Колеги и аз съм ЗА.

Моля дайте изпитан начин за убиване на бездомни кучета. Какво съм пробвал аз:
- Кюфтета с кърфици и кукучки - ядат ги и нищо им няма.
- Саламчета напоени със сода каустик - миреше им и не го ядат.
- Кайма с няколко вида отрова за плъхове - ядат и нищо им няма.
- По оръжейните магазини ми казаха, че с въздушна пушка няма да мога да ги убия.
- Имах малко стара отрова на оловна основа. Избих няколко, но отровата свърши.
- Ясно е, че с огнесрелно оръжие е най-сигурно, но нямам.

Моля предложете изпитани начини!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”