Passat В5 седан 1997 г. - мокър мокет !

Техническа и сервизна информация за Passat
gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat В5 седан 1997 г. - мокър мокет !

Мнениеот gancho » Пет 08 окт 2010 17:45

andrey_hr написа:Колега тъй като колата я имам от 1 месец и малко и ми е първата кола не разбирам много та ще съм ти благодарен ако обесниш по подробно къде се намира този капак на филтъра или най-добре със снимки :roll: :applause:

Не мога да ти дам снимки,но ще ти обясня-като застанеш срещу колата и видиш акумулатора-вдясно до него има един капак с винт с голяма шайба-развиваш го и вадиш капака напред.Тъкмо ще видиш състоянието на поленовия филтър.Като слагаш капака-гледай да вледе плътно до край навътре и към калника също и слагаш пак винта с шайбата и :beer Можеш да пробваш с шише с вода да улееш яко- виж дали тече вътре.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 08 окт 2010 21:47

Ето една на първо четене от нета.

Потребителски аватар
kijelmi
Автомобил: Passat R-Line BiTDI
Двигател: CUAA 2020

Мнениеот kijelmi » Нед 10 окт 2010 16:06

Има ли климатроник колата? Ако има възможно да е от него. При мен се беше запушила тръбичката която отвежда конденза от изпарителя извън колата, като няма откъде да изтича водата започва да изтича от въздуховодите за краката.

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Пон 11 окт 2010 9:33

Колега kirhadj благодаря ти много за снимковият материал. Ориентирах се лесно! Значи незнам за колегата, но в събота аз отворих всичко отпред в дясно и се помъчих да изкарам цялата вата(както бях правил отпред в ляво) но тази нещо не иска защото голямо парче от нея а вкарано зад скоростният лост(между двете места под таблото). Въпреки това я надигнах много добре и за мое щастие всичко отдолу беше сухо. Тапи не видях но имаше една бабунка лека с диаметър 3-4см, което предполагам има тапа под нея. Та теча явно е бил отвътре. Антифриз не губя твърдо! Свалих филтъра за купето и го изчистих и го затворих добре както обесни колега по-горе. След това наливах и оливах от всякъде и със струя във фугите и нищо. Резултата е че или е било от филтъра или не съм го намерил.
П.С. Климатароник има колата ама сега в студено време логично не се пуска, а проблема е от скоро преди месец когато бяха жегите всичко си беше сухо. Все пак ще съм ти благодарен да ми обесниш къде се намира тази тръбичка за да я проверя и нея. :да:

Забравих да напиша, че след многото оливане прокапа през дупките най-отдолу на предна дясна врата! Дали все пак това е нормално и дали може да се уплътнят някак си гумичките към стъклото? :?:

Последна промяна от gr_kanev на Пон 11 окт 2010 17:26, променено общо 1 път.
Причина: Моля, използвайте бутон "Промени" вместо "Нов отговор" ! Благодаря !

Потребителски аватар
kimb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimb » Чет 14 окт 2010 8:40

колеги и аз имам проблем колата е 1998 1,8куб без турбо ,и по миналата седмица чистих дупките който са отпред под акомулатора и другата защото течеше и уж спря мокета си исъхна и така до тази сутрин пак вали и пак е мокро .Става въпрос за дясната седалка чупката която се получава долу в дясният ъгъл .
Да ме извини колегата че му ползвам темата !

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Чет 14 окт 2010 9:07

Тази седмица пак ще я хвана колата с мъркуча, не се издържа! Прелива май от праг-ът на предна дясна врата 5-10см преди да се застъпи с предното парче пласмата,което продължава лайсната към предният калник. Дано да съм го обеснил. Уплътнението е здраво! Моля за идеи къде точно е проблема и как да се оправи?
П.С. Бях чел за голф 4 на един човек, че не била уплътнена металната кора на вратата и от там текло някак си? Има ли логика, все пак има отводнителни канали?

Потребителски аватар
niki79
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP

Мнениеот niki79 » Чет 14 окт 2010 9:57

andrey_hr написа:Тази седмица пак ще я хвана колата с мъркуча, не се издържа! Прелива май от праг-ът на предна дясна врата 5-10см преди да се застъпи с предното парче пласмата,което продължава лайсната към предният калник. Дано да съм го обеснил. Уплътнението е здраво! Моля за идеи къде точно е проблема и как да се оправи?
П.С. Бях чел за голф 4 на един човек, че не била уплътнена металната кора на вратата и от там текло някак си? Има ли логика, все пак има отводнителни канали?

има логика,ако е нарушено уплатнението между металната кора и вратата част от водата недостига отводнителните канали,а влиза вътре,трябва да я уплатниш!нагоре в темата съм изброил доста от проблемите за мокър мокет с които аз съм се сблъсквал,но няма кой да чете.най добре свали кората на вратата и заливай отвън с вода,ако ти тече от там ще го видиш,за да си сигурен преди да предприемаш каквито и да било действия.успех :beer

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Чет 14 окт 2010 11:13

Колега благодаря ти за мнението, и повярвай ми не съм изпуснал нито едни пост да прочета. Очевидно че това ми е последният вариант и ще се постарая да го оправя тези почивни дни(стига да е хубаво времето :bowdown ). Писах поста, тъй като ще отварям вратата и ако има и други идеи да ги отстраня и тях.
:beer

Потребителски аватар
kimb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimb » Чет 14 окт 2010 12:31

колеги някой има ли представа откъде може да е влязла тази вода няма как да е от вратата дупките ги чистих откъде другаде може да е ?

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Чет 14 окт 2010 13:18

колегата ники79 на пост-а му по-нагоре е изброил, доста вероятни причини, при мене стигам до извода че е от уплътнението на металната кора на предна дясна врата(само това не съм проверил). Ще пиша в края на седмицата за резултата!

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Пон 18 окт 2010 23:04

резултата е положителен.. от металната кора във вратата беше текло.
благодарности на niki79 :bowdown

peevski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peevski » Пет 22 окт 2010 12:05

лошото е че при мен тече и от двете врати точно както е обяснено по-горе разглабях корите и бътре металните прегради изобщо не са сваляни и неможах да ги сваля/много як силикон/и като отворя вратите в дъжд се излива вода от прага и уплътненията са мокри. :screwy

nerka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nerka » Пет 22 окт 2010 12:52

Привет на вси4ки,и аз имах подобен проблем но на пасат б3 и след дълго мотане и 4удене открих проблема и го реших.При мен водата влизаше от лайстната която е на прозореца от вънка,щото имаше около 2-3 мм.разлика и от там колкото вода влезе във вратата и вси4ко вътре зашото найлона който е под кората на вратата ми беше скъсан,когато ми сваляха джама даго затамняват бяха ми го скъсали.Успех....

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Пет 22 окт 2010 13:11

Peevski металните кори на вратите като се мъчиш да ги свалиш, сваляш ли преди това стъклото, защото ако не го сваляш няма как да ги изкараш и само ще се заблуждаваш, че е от силикона! :!:

Потребителски аватар
popito07
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popito07 » Сря 27 окт 2010 14:04

само споделям на колегата че на два пъти се наводнявам (Б5)97г от запушване на отвора за изтичане на водата който е под акумулатора и трябва да го свалиш за да го видиш .много лесно попадат боклуци в този отсег и при един по силен дъжд много бавно се оттича водата и ми влиза отпред в дясно под мокета.. :) :) :)
Изображение

Върни се в “Passat”