Странно гаснене при Пасат Б3 .ПОМОЩ!!! РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ivchoforever
Автомобил: Passat B3 1992
Двигател: 2.0 115 ADY

Странно гаснене при Пасат Б3 .ПОМОЩ!!! РЕШЕНО

Мнениеот ivchoforever » Сря 03 юни 2009 18:44

Здравейте Колеги,от около месец пасатко започна да гасне когато си поиска най вече при загрял двигател и във градски условия,след като изгасне като пробвам да запаля паля на бензин(колата е на безин/гас)почва едно въртене на стартера и едно мъчене и със много въртене и крака на гаста запалва и както махна крака от педала на гаста изгасва и после пак едно въртене едно чудо запали даржа си крака на гаста работи двигателя,пускам крака от гастта и угасва :( изчаквам около 20-30 минути въртя пали и няма проблеми.Смених капачка и палец минах към 1000км.работата на двигателя осезаемо се подобри и такмо се зарадвах,че сам решил проблема със гасненето и вчера се прибирам за към нас спирам на един светофар,светва зелено и да трагна гледам лампите на таблото светнали и пасатко пак изгаснал и пак едно въртене и няма палене изчаках го около 20-30 минути и запали и се прибрах :cry: И гледах под тоя капак и се взирах и нищто не можах да видя подозрително.Моля,помагайте незнам какво може да е,но ми омразна да ме освиркват като изгасна на светофара :banghead: . Пасата е Б3 92година 1.8 Моно-инжекцион ABS-мотор,седан с оригинален климатроник.Предварително Благодаря!!!

Последна промяна от ivchoforever на Пет 08 окт 2010 22:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно гаснене при Пасат Б3 .ПОМОЩ!!!

Мнениеот pronobis » Сря 03 юни 2009 21:57

ivchoforever написа:...

Отивай на диагностика, това поведение може да е от твърде много неща, а така поне ще се насочиш.
Ако все пак искаш да се просветиш, ползвай търсачката, теми по въпроса - милион.
И личен съвет от мене - отивай при форумните гурута, за да ти се реши проблема.
viewtopic.php?f=13&t=6022
viewtopic.php?f=13&t=7096

ADO1982
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно гаснене при Пасат Б3 .ПОМОЩ!!!

Мнениеот ADO1982 » Чет 04 юни 2009 9:29

Здравейте колеги и аз имам същият проблем, при мен пък съм забелязал, че тези магарии с гасненето ги прави като е студен двигателя превключам на бензин и после пак връщам на газ и някакси се оправя и няма вече проблем :banghead:, просто не разбирам какво става.
И да уточня само, това го прави от време на време иначе си работи без проблем само когато тя реши :lol: :lol: :lol:
и аз съм се насочил към диагностика, но ще видя кога ще остане време ( само да уточня колата е пасат В3 1,8 газ/бензин )

Потребителски аватар
ivchoforever
Автомобил: Passat B3 1992
Двигател: 2.0 115 ADY

Re: Странно гаснене при Пасат Б3 .ПОМОЩ!!! РЕШЕНО

Мнениеот ivchoforever » Пет 08 окт 2010 22:37

Здравейте колеги,открих от какво е странното гаснене.Главният виновник се указа температурния датчик на тройника,смених го със нов и всичко се управи.Специални благодарности на Стефчо и Васко :beer

Върни се в “Passat”