Теч на антифриз и питане за маркучи към АГУ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webster
Автомобил:
Двигател:

Теч на антифриз и питане за маркучи към АГУ

Мнениеот webster » Чет 07 окт 2010 22:45

Здравейте, колата е Golf III/1.6L/75Hp/93г. с АГУ. От известно време забелязах че нивото на антифриза спада, доливах на няколко пъти по 200-300мл.
Забелязах откъде тече, а именно от свръзките на маркучите които отиват от тройника на двигателя към изпарителя и при свръзките на самия изпарител.

Реших да се пробвам да оправя проблема тънко, смених едната скоба откъм двигателя където маркуча беше доста хлабав и пристегнах скобите откъм изпарителя. Проблема си остана, но в по-малка загуба на течност. Направи ми впечатление че маркучите към изпарителя са доста твърди за разлика от останалите по системата, явно са се вкоравили за тези 5 години откакто е газовата уредба.

Сега съм намислил че проблема ще се оправи ако ги сменя тези маркучи, само че незнам какви точно трябва да са и откаде да си купя. Понеже не е оригинална част мисля не става в магазин за авточасти, а незнам къде мога да намеря такъв който да издържа на висока и ниска температура и на химичното действие на антифриза.

Някакви идеи какво и от къде?
Дали ще се оправи ако ги сменя, мисля сам да свърша тая работа за да съм сигурен че всичко е добре уплътнено?

ПС. Искам да оправя проблема, защото откакто взе да тече доливам само дестилирана вода, а взе да става студено и искам да сипя антифриз :wink:.

Потребителски аватар
penka
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч на антифриз и питане за маркучи към АГУ

Мнениеот penka » Пет 08 окт 2010 14:34

Отиваш до магазина за маркучи вземаш си термоустойчиви меки маркучи, вземаш си 2 скоби хубави и когато слагаш гледай добре да си влязат на мястото и стягай колко може, докато не се деформира малко маркуча.Ако и така не спре значи втулката на изпарителя ти може да е пукната и от там да ти капи.Друго което мога да ти препоръчам е да си видиш уплътненията като цяло да не капе от там.Поздрави Калоян.

slavi7575
Автомобил: Vokswagen Pasat B3
Двигател: PF 1988

Re: Теч на антифриз и питане за маркучи към АГУ

Мнениеот slavi7575 » Пет 08 окт 2010 23:34

И аз имах същия проблем и си взех от автоморгата един маркуч за парното и махнах тия боклуци които слагат газаджиите. Боклуци са, нищо че на тях пише OIL RESISTANT MADE IN ITALY

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”