да се чуди човек къси ли карат срещу мен, на дълги ли?
има и друг момент-примерно голф 4:рефлектори и стъклен, без резки капак на фара;
по-стар автомобил на който стъклото или пласмасата на фара е на набраздена или как да го кажа-тоя на снимката.
Кой ще заслепява повече?
За ксенона
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: За ксенона
Голфът заслепява повече. Имам познати с ксенон и такива фарове и ми е идвало да им счупя фаровете като са срещу мен/зад мен
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Определено селския ксенон пречи на останалите участници. Малко фарове са направени и регулирани така че да не пречат на останалите. Според мен при подобна интервенция трябва задължително да се минава някакъв технотест.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
hitman0013 написа:да се чуди човек къси ли карат срещу мен, на дълги ли?
има и друг момент-примерно голф 4:рефлектори и стъклен, без резки капак на фара;
по-стар автомобил на който стъклото или пласмасата на фара е на набраздена или как да го кажа-тоя на снимката.
Кой ще заслепява повече?
Ето как изглежда ОЕМ фар за Голф Мк4 с ксенон:

Тези, които си ги посочил, особено първите, са електрожени на пътя. Ако някой покара с кристален фар с ксенон без лупи зад теб, съм сигурен, че хич няма да ти е приятно

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
колега, да ти кажа зад мен няма проблем, защото имам фолио на задното стъкло, но срещу мен ако е, това си е изтинско изпитание.
ето такива наистина стават за ксенонче от 300 до 800-900лв
ето такива наистина стават за ксенонче от 300 до 800-900лв
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
5000k на hella celis
Доволен съм.
Доволен съм.
mariovasi написа:5000k на hella celis
Доволен съм.
Пич тия фарове според мен заслепяват...не отрязват снопа както трябва (мое мнение)
- Golfer_pz
- Автомобил:
- Двигател:
ping23 написа:mariovasi написа:5000k на hella celis
Доволен съм.
Пич тия фарове според мен заслепяват...не отрязват снопа както трябва (мое мнение)
Колега, вече те гледам че за теб всички фарове за по 400лв заслепяват някого!!! Знаем че всеки си хавли своето ама пък и твоята кола със сигорност няма да е перфектна в "светенето"!!
Случвало ми се е и хора с обикновенни крушки да ме засляпяват яко, ма кво да правя?!?
Съобразявайте се мелко, не всички имат пари да слагат фарове за по 500-900лв, което не ги оправдава за 5лв да не идат на реглаж, но има и свястно регулирани фарове!! Всеки да си гледа в паницата и д ане бере грижа за другия.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За твоя информация оригинални маркови фарове на G4 струват повече от 400 лв.
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... elId=15463
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... elId=15463
Golfer_pz написа:ping23 написа:mariovasi написа:5000k на hella celis
Доволен съм.
Колега, вече те гледам че за теб всички фарове за по 400лв заслепяват някого!!! Знаем че всеки си хавли своето ама пък и твоята кола със сигорност няма да е перфектна в "светенето"!!
Случвало ми се е и хора с обикновенни крушки да ме засляпяват яко, ма кво да правя?!?
Съобразявайте се мелко, не всички имат пари да слагат фарове за по 500-900лв, което не ги оправдава за 5лв да не идат на реглаж, но има и свястно регулирани фарове!! Всеки да си гледа в паницата и д ане бере грижа за другия.
Не гледам в паницата на никой!!! Просто изразявам мнение и не съм казал че човек трябва да даде 1500лв за фарове за да светят както трябва.Ако ми харесваха фаровете с лупи тип "фк"за момент нямаше да ми мине през ум да си купя оригинални.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега като преместят часовото време, та чак до напролет все се прибирам на фарове вечер от работа, та съм имал няколко неприятни преживявания. Единия път един джуган натоварен с дърва беше спрял на пътя - няма светлоотражатели, няма габарити - нищо! И насреща ми идваха 3 коли - двете ми светеха доста добре в очите, че го видях в последния момент, когато и спирачките вече не помагаха - само успях да намаля леко и после "слалом" - наляво, надясно - успях да заобиколя преди третата кола. Добре че не поднесе ...
И на два пъти разни пияндурници ми изскачаха в тъмното посред пътя
Та ми се ще да си подобря осветлението, да не се блещя в тъмното... Някой може ли да ми каже такива кристални, диодни фарове ще ми паснат ли за Пасатчето и евентуално да им "бодна" после ксенон?
В сервизната книжка пише 3А5355PASSAT VAR GL

- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Колеги от скоро съм с ксенон при загасен двигател като светна ксенона се включва зумера на маслото когато работи колата няма проблеми за сега
от какво иде проблема
. Колата е пасат б4 1.9 тд

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
passat_rs написа:при загасен двигател като светна ксенона се включва зумера на маслото Колата е пасат
viewtopic.php?f=6&t=187596&hilit=%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD
Моят ксенон като го слагаха майстора обясняваше на един колега..."При старите Пасати винаги през релета".
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
mariovasi написа:passat_rs написа:при загасен двигател като светна ксенона се включва зумера на маслото Колата е пасат
viewtopic.php?f=6&t=187596&hilit=%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD
Моят ксенон като го слагаха майстора обясняваше на един колега..."При старите Пасати винаги през релета".
Имам релета, баластите са закрепени добре двата за масивно желязо а другите два за казанчето на хидравликата утре ще ги закрепя за стойката на акумулатора и ще пиша за резултата
Колеги решил съм да слагам ксенон на късите светлини (Н 7 крушки) на пасата (за Б 5 става въпрос) и имам няколко въпроса за конкретни ксенони затова реших да попитам за мнение.
Честно казано съм привлечен от атрактивните цени от една страна, а от друга се замислих много за качеството и т.н.
Става въпрос за следните предложения:
1. Това което се предлага тук във форума 65 лв. - 1 месец гарниця (абе напрво го считам че няма, щото то 1 месец е нищо) - viewtopic.php?f=48&t=229005
2. В форума на Ауди се предлага за 55 лв. - без гаранция, ето това нещо:

Някой ползва ли, или ползвал ли е от горепосочени ксенони и евентуално да изкаже мнение как светят, дефекти (чести изгаряния на крушки и баласти)???
И като цяло мнение да изкажете и да ме посъветвате да ли да се хвърлям в боя, щото много се чудя кво да правя?
А също и ако някой може да изкаже положително мнение към нещо конкретно кое ползва или е ползвал, но съотвенто на по-ниска цена от рода до 80 лв. примерно - може и на лични за да не се счита като реклама!
Честно казано съм привлечен от атрактивните цени от една страна, а от друга се замислих много за качеството и т.н.
Става въпрос за следните предложения:
1. Това което се предлага тук във форума 65 лв. - 1 месец гарниця (абе напрво го считам че няма, щото то 1 месец е нищо) - viewtopic.php?f=48&t=229005
2. В форума на Ауди се предлага за 55 лв. - без гаранция, ето това нещо:
Някой ползва ли, или ползвал ли е от горепосочени ксенони и евентуално да изкаже мнение как светят, дефекти (чести изгаряния на крушки и баласти)???
И като цяло мнение да изкажете и да ме посъветвате да ли да се хвърлям в боя, щото много се чудя кво да правя?
А също и ако някой може да изкаже положително мнение към нещо конкретно кое ползва или е ползвал, но съотвенто на по-ниска цена от рода до 80 лв. примерно - може и на лични за да не се счита като реклама!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”