Проблем с температурата на водата, Голф 4 1J1

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dlnqnt
Автомобил:
Двигател:

Проблем с температурата на водата, Голф 4 1J1

Мнениеот dlnqnt » Съб 09 окт 2010 12:22

Здравейте колеги! От около година карам Голф 4, 1.9 ТДИ, 90к.с. Като я карам и загрява, но никога до 90 градуса. Парното духа топло, но температурата играе. Стои около 75 градуса, а когато и подам повече газ, стигне ли 85 и спира да ускорява, независимо колко газ подам и на коя предавка. Това не е отсега, но просто отскоро я карам извънградско и съм забелязал горния проблем. Прегледах за подобни теми, прочетох и за термостата, но реших за по-правилно първо да се консултирам с вас, конкретизирайки върху проблема. Благодаря ви предварително! Поздрави, Пенев.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с температурата на водата, Голф 4 1J1

Мнениеот tih » Съб 09 окт 2010 17:50

Колега, може и да не съм прав, но според мене проблема с температурата няма много общо с ускорението на колата, по скоро имаш 2 проблема, относно температурата сега е момента да смениш термостат, антифриз и за всеки случай температурен датчик, койтно особено оригинален изобщо не е скъп - около 24-5лв., а отностно проблема с вървежа може да е неизряден клапан N75 или зацапана геометрия на турбината в най-лошия случай, разбира се ако си с код на двг-то ALH, има и други причини, но това са най-често срещаните, но за най-сигурно може да я закачиш и на Ваг-ком и там ще си каже.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 09 окт 2010 18:27

И при мен случеат е подобен от както стана студено мн трудно дига до 90 градуса иначе до 80 85 и май ще трябва да сменям термостат.

dlnqnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dlnqnt » Съб 09 окт 2010 21:33

Благодаря много, колега! А за диагностика - преди или след смяната на гореизброените да я закача?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 10 окт 2010 8:39

Най- добре направи диагностика преди да сменяш каквото и да е. Порблема с температурата може да е в таблото. :wink:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 10 окт 2010 12:40

Да, диагностиката се прави и преди и след ремонта.

jorogad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorogad » Чет 25 ное 2010 14:46

prostakel написа:И при мен случеат е подобен от както стана студено мн трудно дига до 90 градуса иначе до 80 85 и май ще трябва да сменям термостат.

Колега, със същия двигател съм и ми прави впечатление че доста бавно стига до 90 Градуса. Помогна ли смяната на термостат?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 25 апр 2011 23:02

Не исках да правя нова тема, за това ще попитам в тази, въпроса ми е конкретно за ALH и колко температурни датчици има, защото тоя който е на тройника е 2 пина и го смених с оригинален, но в етка по номера ми излиза излиза че не е като другите датчици, а за климатика, но това е подробност, върпса ми е че стрелката на температурата ми продължава да играе, пръсках с контактен спрей буксата, гледах дали кабела не е прекъснат, но резултат няма, проблема си продължава.

Последна промяна от tih на Вто 26 апр 2011 16:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 26 апр 2011 15:37

Сега преди да набиваш пари за диагностики и разни други дивотии направи следното нещо да видиш работи ли термостата добре(дали отваря на 85 градуса или колкото там е предвиден)Палиш сутринта караш около 1км.слизаш и пипаш водното съеденение(маркуча)който се намира след термостата.т.е.този който отива към радиатора.Ако е по топъл от външния въздух(да усетиш дали се е стоплил от антифриза).Ако е стоплил сменяш термостат и си готов!Тка се проверява термостат.Това е най добрия случай,когато не затваря и върти големия кръг на охлаждането.От там ти сменя температурата на датчика на таблото,защото не може да поддържа 85-90 градуса.т.е влияе се силно от въздушната струя,която охлажда радиатора.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 26 апр 2011 16:13

С термостата мисля, че всичко е добре, по принцип термостат сменям през зима, но тоя го оставих и тая зима да работи защото се представяше прилично, а читав термостат рядко се улучва от първия път, тия дни е малко по-топло и аз я ръчкам малко повече и виждам че си отваря добре и се включват и перките когато трябва според мене, а това което казваш също съм го пробвал сутрин като е по-хладно и си е като по учебник, а стрелката за сега играе по всяко време, но когато би трябвало след по продължително каране да е загряла и да показва 90градуса се кротва и сравнително рядко играе от 0 до 90, но си го прави редовно, случвало ми се е в момент в който колата е загряла, а стрелката е забила на 0-та, в същия момент спирам, гася и след 10секунди давам контакт и паля и стрелката се вдига и кове 90.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Сря 27 апр 2011 16:42

tih написа:случвало ми се е в момент в който колата е загряла, а стрелката е забила на 0-та, в същия момент спирам, гася и след 10секунди давам контакт и паля и стрелката се вдига и кове 90.

Нещо куца по връзките с температурния датчик на тройника.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 27 апр 2011 17:16

Направо сменяй датчика 90% съм сигурен че е от там, защото и моята беше така, смених го и сичко без 6 точки.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 27 апр 2011 22:06

Ще помисля за смяна, но първо ще разнища всичко за да изключа други причини и датчика да остане последен, защото есента когато започна да ми се проявява проблема, аз си взех нов оригинален датчик и затова все си мисля че не е от него, но ако има колега с ALH, имам само молба да види неговия датчик с 2 пина ли е или с 4, сега пак гледам в етката и моя датчик с който съм в момента 2пина там излиза като thermal switch, което ще рече температурен включвател или прекъсвач и в пояснението не излиза кода на двигателя а пише само air condit., а датчика който би трябвало да е за моя двигател е означен като temperature sender control unit и е 4пина, който аз немога да сложа, защото буксата на кабела ми е 2 пина :shock

Изображение

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 29 апр 2011 16:15

Духа топло дори и когато срелката забие на 0-та, ако се съди по топлото парно, според мене не е термостат, утре ще имам време и ще човъркам.

Върни се в “Дизелови агрегати”