Излъгаха ме с едно каре за колата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Излъгаха ме с едно каре за колата

Мнениеот enigma79 » Нед 10 окт 2010 11:27

shveda_ написа:
parno написа:
shveda_ написа:Как изобщо може да купуваш каре втора употреба :screwy
Това е безумие,такива части се купуват нови!

кажи ми защо е безумие че да ти повярвам :lol:
за гти-то каретата са по 90-100 лв бройката уж читави но с неизвестен произход или най-често от италия
и 2те съм ги менил с каре оригинално но втора употреба?
кое му е безумното?
ти колко карета си сменил на голфа си че даваш толкова остро мнение

Нито едно каре не съм сменил за 2 години.Безумие е защото не го знаеш в какво састояни е.Правиш си гимнастика да го сменяш и накрая ако се окаже че му има нещо какво е станало с колегата какво правим тогава.Е така за спорта си сменяш карета само :screwy

Ти за спорта не си сменял гаджетата,та едно каре ще ти се опре mhihi Ако не те мързи,карето лесно се сменя.Ама като те мързи и почваш да търсиш причина(ни) за да не го направиш :dummy: Най лесно отиди купи ново и си хвърли колата на майстор,а после и майстора да ти хвърли сметката си mhihi А ако новото се окаже 12то качество,с една дума,ментак и ти се връщаш на 1ва позиция :banghead:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 10 окт 2010 12:06

Като не знаеш в какво състояние е го разглобяваш измиваш го идеално с бензин, маншона се обръща и също се мие идеално. Оглеждат се работните повърхности, ако ти харесат сглобяваш го отново, една опаковка нова грес и си готов. Процедурата е доста цапаща, но в крайна сметка съм сигурен, че карето е читаво. Чукането се получава когато от ударно претоварване от метала се отдели парченце и остава дупка, подобни дупки се получават и по повърхностите на лагерите и са с доста големи размери (няколко милиметра) така, че лесно се забелязват след измиването. Само веднъж съм купувал ново (около 70лв) и с него минах десетина хиляди километра, оттогава само втора употреба, като веднъж след като го измих се наложи да го върна в моргата.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 10 окт 2010 12:33

Аз счупих задно каре каре на синхрото и цената в юнитрейд беше 690 лева с поръчка от Германия!!! :horror: Намерих от колеги от форума за 50 лева още кара да чукна на дърво.Само дето го бяха избили с чук и му бяха разбили резбата та ходих на стругар да го оправи.И аз съм с 2 ръце за новото ама 690 лева някакси ми е много за едно парче желязо.Предните съм ги сменял с немски ама са по 140 лева.Незнам на задното какво му е толкова скъпото да не е златно?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 10 окт 2010 14:18

parno написа:...кажи ми защо е безумие че да ти повярвам :lol:
за гти-то каретата са по 90-100 лв бройката уж читави но с неизвестен произход или най-често от италия
и 2те съм ги менил с каре оригинално но втора употреба?
кое му е безумното?
ти колко карета си сменил на голфа си че даваш толкова остро мнение

не се вързвай толкова. Ясно ти е всеки който твърди, че употребявано каре е безумие, и купува такова от 60-100лв, нито лично сменял каре, (много е вероятно въобще и да не му се е налагало да(му го) сменя(т)), нито едва ли е виждал каре(да не говорим разглобено) и да знае за какво служи въобще, щото ако знае кое се износва няма да ги пишат тия глупости...
Ако намери каре за първично вграждане, е друго... аз обаче ще си взема 5-10 оригинални ползвани карета за тази цена и със сигурност ще ме изкарат повече време... по простата причина че карето се разбива при даване на много газ при навит волан и най-вече при скъсан маншон...(или когато материала от който е направено е боклук)

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пон 11 окт 2010 15:04

Малко след като си взех голфа се счупи карето(беше изтървала скобата и се беше напълнило с вода)сложих от познат 2-ра ръка каре за 20 кинта и до сега(към 50К съм минал)!Нямам никакъв дерт,нито трака нито нищо.И да беше кофти карето щеше да ми даде друго за труд не давам пари сам си го сменям.Така че мн зависи от конкретната ситуация :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”