Пасат Б5 ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
diduli
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 ABS

Мнениеот diduli » Нед 10 окт 2010 12:28

Отново отварям дълго разисквана тема за да споделя нещо което забелязах наскоро. Когато заваля миналата седммица при контакт лампата на АБСса светна и се чу звуков сигнал.Аз попрочетах разни теми в форума и не претприех нищо.След няколко дена всичко се оправи от самосебеси.Днес ходих на автомивка и след измиване с водоструйката веднага светна лампата на АБСса.Отново същия проблем.Въпроса е ясен когато са ми сменяли шарнирите не са наместили датчика както трябва и сега се мокри и дава грешки.Ако някой има снимка къде се намират тия датчици нека ми прати,защото не ми се дават пак 25 лева да ми наместят някоя букса която и аз мога да си наместя !

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Re: Пасат Б5 ABS

Мнениеот nistel_87 » Нед 10 окт 2010 16:20

Здр. Колега аз имам абсолютно същия проблем с ABS-a на Пасата. При всяко палене се задейства звуков индикатор и се появявя лампата на ABS. И На борд компютъра пише,че има спирачна недостатъчност,а спирачките са си OK. Вчера паля и ABS не се появи аз тъкмо се накефих,че се оправил проблема и на 10km. пак си светна шибаната лампа и STOP постоянно мига на борд. комп. :banghead: Ходих на майстор и каза,че датчиците са добре. Проблема уж бил,че се губи връзката между компютъра на колата и блока на ABS-a.
Пасата го зех преди 3-4 месеца и не съм запознат с доста неща така,че всеки съвет ще е от полза Благодаря предварително. :да:

diduli
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 ABS

Мнениеот diduli » Нед 10 окт 2010 21:45

Има доста писано по тази тема и аз прочетах всичко.Надявам се че моя проблем нее такъв.
viewtopic.php?f=6&t=77059&hilit=ABS%2A

Върни се в “Passat”